Az első pillanattól...
Magyar English 
 
A hintázás öröm. A hintázás fejleszt! Most ráadásul akciósan!
 

Hogy minél többen tudjátok élvezni egy mosolygó baba látványát, ahogy az új hintája, függőágya, babahintája, vagy hintalovacskája örömöt szerez neki, ezért november 17. és 23. között minden hintára, hintalóra és bébikompra 30% kedvezményt biztosítunk, amíg a készlet tart!

7494017

-30% állványos babahinták ››

7513017

-30% ajtóhinták ››

7509017-30% lengőhinták, függőágyak ››

7506017

-30% hintafotelek ›

7507017-30% hintalovak ››

7511017-30% bébikompok ››

 

Nincs olyan gyerek, legyen az apró, vagy nagyobbacska, aki ne lenne oda a hintázásért! Van, aki szinte repülve szeret lengedezni a hintán, de van akinek a hintaló, vagy hintafotel lesz a kedvence. A közös mindegyikben, hogy élvezik!

 

Miért jó hintázni?

 

Leginkább azért, mert a gyerekek imádják. Emellett a hintázás bizonyítottan fejleszti az egyensúlyérzéket, az izomzatot és a finommotorikus készségeket. Ez utóbbi pedig hosszú távon segíti az írás-olvasás készség elsajátítását is.
Röviden: a hinta készségfejlesztő játék is!

 

Hintázás kicsiknek

 

Már a legkisebbek is élvezhetik a hintázás örömét, ami a fejlődésük támogatása mellett nyugtató hatással is van rájuk, hiszen hónapokon keresztül „hintáztak” anyu pocakjában. Erre egy kifejezetten újszülött kortól is ajánlott állványos babahintát ajánlunk beszerezni.

Fontos megemlíteni, hogy amíg a kicsi nem tud felülni, megtartani magát stabilan ülő helyzetben, addig nem ajánlott neki a klasszikus beülős hinta, hanem a fekvő helyzetben kényeztető állványos babahinta lesz a megoldás!

 

Ha kiszáll a nyeregből, akkor is van megoldás, hiszen pont erre a korosztályra lett kitalálva az ún. bébikomp, amely segíti az apró lábakat, hogy megtartsa a babát, és arra tudjon közlekedni, amerre csak kedve tartja.

 

Nagyobbaknak már hintaló is való

 

Ha már nagyobb a babád, akkor többféle lehetőség közül is választhatsz.

Ha kifejezetten hintázni szeret, akkor nagyjából 1,5 és 3 éves kor közötti időszakra ajánlott egy speciális hintaló, melynél a derekat és hátat megtámasztó fotelszerű ülés lett kialakítva. Ez egyrészt kényelmes, másrészt védi is a babát, nehogy véletlenül leessen a paripáról. Ráadásul ma már a hintaló szinte bármi lehet… póni, sárkány, de akár egy olaszos stílusú Vespa utánzat is. A kihívás az, hogy tudjatok választani. 

 

Hintázás nagyobbaknak

 

Ha a hintalóról már igazi hintára vágyakozik a babád, akkor 2-3 éves kortól jöhet jól egy beülős hinta. Itt már tényleg hintázik, ülve - mint a nagyok, ami ugye nagyon fontos! -, mégis biztonságosan.

Ezt az örömöt szerencsére nem kell a tavasz-nyár-ősz hónapokra korlátozni, hiszen régóta kaphatóak beltéri hinták. Nagyobbaknak például a klasszikus ajtóhinták csinálnak mini játszóteret bármelyik ajtóból a lakásban. Ugyanígy egy ajtófélfáról lelógatott függőágyacska is hihetetlenül sok, kellemes pillanatot tud  okozni.

 

Reméljük tudtunk segíteni abban, hogy mikor, melyik típusú hinta ajánlott, de ha még inkább utána járnátok a témának, akkor ajánljuk az alábbi linkeket, ahol még több hasznos információt gyűjtöttünk össze a témában:

 

Hinták

Bébikompok