Az első pillanattól...
Magyar English 
 
Segítség a vásárláshoz: Bőrápolók, stria elleni készítmények
 

221017

A stria elleni készítményeket kifejezetten kismamák számára fejlesztették ki a terhességi csíkok kialakulásának megelőzésére, illetve a már meglévő bőrhibák korrigálására

 

A stria elleni készítmények tápláló, hidratáló, regeneráló hatásúak, puhává, rugalmassá és feszessé teszik a bőrt.

 

Megszüntetik a feszülés okozta viszkető érzést, illetve a szülés utáni időszakban segítenek megtartani a has és a mellek rugalmasságát.

 

Használatukat az érintett területeken már a terhesség korai szakaszától érdemes elkezdeni, és a szülés után még néhány hónapig ajánlott naponta alkalmazni.

 

Összetételüket illetően léteznek általános technológiával készült kozmetikumok, továbbá természetes alapanyagokból, gyógynövényekből előállított, vagy bio készítmények is. Különböző kiszerelésekben kaphatóak.

 

Mik azok a striák?

A várandósság ideje alatt striák, vagy más néven terhességi csíkok alakulnak ki, amelyek a bőr feszülésének irányára merőlegesek. A bőr alatt található, a bőr feszességét szolgáló kötőszöveti rostok megnyúlnak, ennek következtében elvesztik rugalmasságukat, és elszakadnak. Ilyenkor ez a terület érzékenyebbé válik, ezért a bőrápolók használata rendkívül fontos. 

 

Hogyan előzhetők meg a striák?

A terhességi csíkokat sokkal könnyebb megelőzni, mint kezelni, amikor már kialakultak. A megelőzésben segíthet az egészséges táplálkozás, a napi 2-2,5 liter cukormentes folyadék fogyasztása, a könnyű mozgás, valamint a szóban forgó készítmények folyamatos használata.