Az első pillanattól...
Magyar English 
 
Segítség a vásárláshoz: Gyerekeknek könyvek CD-k, DVD-k
Nézd meg teljes választékunkat: magyar nyelvű CD-k, magyar nyelvű DVD-k
 

185017CD

A zenei és mesealbumok hallgatása nemcsak élménnyel tölti el, játékosan fejleszti is gyermeked zenei képességeit, ritmusérzékét és fantáziáját.

 

Fontos, hogy a pici érezze a közös mese- vagy zenehallgatás örömét, ezért ha csak teheted, együtt üljetek le, vagy anyukák és csemeték akár többen is összejöhettek.

 

Persze az sem mindegy, hogy mikor, hogyan, milyen zenét hall a fejlődő, mindenre fogékony gyermek. Mivel hallás után, spontán utánzással tanulja a dalokat, fontos, hogy életkorának, képességeinek és érdeklődésének megfelelő hanganyagok közül válassz: vannak óvodás, gyermek-, nép- és altatódalok, -zenék is.

 

Érdemes a picinek hangszereket, dalos vagy mondókás könyveket is vásárolni.

 

DVD

A mesék varázslatos világa minden gyermeket élménnyel tölt fel és az értelmi-érzelmi fejlődéséhez elengedhetetlen. A mesét nemcsak hallgatni, nézni is lehet, mellyel új világ tárul fel ki a kicsik szeme előtt. A mértékkel nézett, életkornak megfelelő, kedves mesék kiváló szórakozást nyújtanak, miközben egyáltalán nem okoznak bajt.

 

Hogyan és mennyi mesét nézhet a gyermek?

  • Semmiképpen ne nézze órákon át a tévét. Szervezz mozgásos programokat is mellé, és persze mesélj neki te is, legalább esténként!
  • Nézzétek együtt a mesét, így a közben felmerülő kérdésekre azonnal választ tudsz adni.
  • Mindig az életkornak megfelelő történet mellett döntsünk. 

 

Milyet válasszunk?

Az egyszerű mese a jó, ahol nem pereg gyorsan a cselekmény, könnyen érthető, követhető, nincsen tele zavaró hang- és képeffektusokkal, vagyis nem zaklatja fel a gyermeket, inkább lecsendesíti, megnyugtatja. Persze a tanulság is fontos a végén, melyből a csemete lelki útravalót kap.