Az első pillanattól...
Magyar English 
 
Kiságyak hete - Csodás álmok jönnek
 

Legyen akár külön babaszobája a kicsinek, vagy fészkelje be magát a szülői háló egyik sarkába, egy csendes, nyugodt alvóhelyre biztosan szüksége lesz. Most érdemes mindent beszerezned, ami ehhez szükséges, hiszen február 9–15. között kiságyakra és matracokra 10-30%, ágyneműkre pedig 25% kedvezményt adunk.

 

egyszeru atalakithato
AKCIÓS egyszerű rácsos kiságyak >> AKCIÓS átalakítható rácsos kiságyak >>
baba-mama pelenkazoval
AKCIÓS baba-mama kiságyak >>

AKCIÓS pelenkázóval kombinált 

rácsos kiságyak >>

matrac agynemu
AKCIÓS matracok >> AKCIÓS ágyneműk >>

 

Nézd meg kapcsolódó termékeinket is:

 

jatek komod
Ágyra szerelhető játékok >> Komódok, szekrények >>

 

Az akció áruházainkban és a webáruházunkban is érvényes, ráadásul online rendelés esetén 10 000 Ft felett ingyen ki is szállítjuk a terméked. A kedvezmény a teljes árból kerül levonásra, más akcióval nem összevonható. A kedvezményes árak február 9-től láthatóak. Az akció csak a megjelölt termékekre vonatkozik.

 

Hogy alszik egy kisbaba?

 

Időnként talán úgy érzed, sehogy. Egy biztos, általában nem akkor és nem úgy, ahogy te. Vagy ahogy te szeretnéd. Akár több héttel azelőtt, hogy megszületik a csöppség, a kiságy, a gondosan kiválasztott matrac és a makulátlanul tiszta ágynemű áhitattal várja kis lakóját. Azt a pillanatot, amikor először teszed a csöppséget a babaágyba, talán soha nem felejted el. Abban bízol, hogy a baldachinfüggöny szűrt fénye mögött minél többször csodálhatod kisbabád édesen alvó arcocskáját. A gondosan kiválasztott fejvédő és ágyneműhuzat is mind a babaálmokat hivatott széppé tenni. De mi a helyzet akkor, ha mégsem megy minden ilyen egyszerűen?

 

Eltérő ritmusban

 

Jó tudni, hogy míg a felnőtteknél egy alvási ciklus, amely aktív és nyugodt szakaszból áll, kb. 90 perc, addig ez a babáknál csak 50-60 perc, és ők ráadásul többet vannak az aktív szakaszban, amelyből könnyebben ébrednek. A piciknek hozzávetőlegesen 20 percre van szükségük ahhoz, hogy a mélyebb alvás fázisába kerüljenek. Az, hogy mikor tud a pici önállóan elaludni, akár években is mérhető.

 

A gondoskodás megtérül

 

Talán megnyugtat a tudat, hogy a Földön sok-sok újdonsült édesanya van ugyanúgy mínuszban az alvással, mint ahogy esetleg te. Az a sok munka pedig, amit most belefektetsz a kisbabád gondozásába, majd csak sokára fog megtérülni. Egyelőre marad a térülés-fordulás a kiságy körül naponta százszor. Beleteszed a babát, kiveszed a babát, majd újra és újra. A meghitt babaszoba nemcsak a szemet, de a lelket is gyönyörködteti, a kellemes alvási körülmények, a kialakított szertartások előbb-utóbb meghozzák a várt eredményt, és szép emlékek maradnak. Milyen jó lesz majd néhány év múlva a fotókon visszanézni, milyen szép is volt a pici főhadiszállása! Addigra a harcokat az alvás körül az idő már megszépíti.

 

Milyen kiságyat vegyek?

 

Ha tudod már, hol lesz a helye, akkor a kiságy méretéről is könnyebben döntesz.

 

  • Egyszerű rácsos kiságy legyen, ami kisebb helyet foglal, és kiszolgálja az első éveket?
  • Vagy inkább szeretnél előre gondolkozni, és a heverővé alakítható kiságyat választanád? Ez persze nagyobb, de ha elfér, miért is ne döntenél amellett, ami jó darabig együtt nő vagy inkább alakul a gyerkőccel?
  • Helykérdés, praktikum, térnyerés: talán nálatok épp a pelenkázóval kombinált rácsos kiságy lesz a nyerő.
  • Mindezek mellett már akár az indulásnál beszerezhetsz egy praktikus baba-mama kiságyat, ami mindenképp pluszsegítség lesz azokon az éjszakákon, amikor a pici a szülői ágyban köt ki, hiszen így biztonságban tudhatod magad mellett a csöppséget.

 

Belevaló matracot!

 

A kiságyat és a hozzá való matracot érdemes egy időben beszerezni, hogy biztos legyen a tökéletes illeszkedés. A szivacsmatracok, kókuszmatracok, légcsatornás matracok széles választékában biztosan megtalálod a megfelelőt, ami gyermekednek kellő alátámasztást, komfortot és nyugodt éjszakákat ígér. A levehető és mosógépben mosható vagy éppen az illatosított huzat, az antiallergén anyag olyan extrák lehetnek, melyeket érdemes megfontolni vásárlás előtt. A matrachoz matracfeltétet is választhatsz, ami megvédi a matracot az esetleges szennyeződésektől, és a babának még kényelmesebb pihenést biztosít. A matracvédővel szintén a matrac élettartamát növelheted.

 

Jöhet az ágynemű!

 

Ágynemű és ágyneműhuzat, párna, baldachin, rácsvédő: talán a legszívmelengetőbb része a babaholmi-vásárlásnak. Az anyagok, minták és színek kavalkádjában jó elmerülni, válogatni az egymással harmonizáló darabokat, és szinte már előre érezni a babaillatot. Sokféle kiságy-kiegészítő segítheti még a mindennapokat, így pl. az elfordulásgátló párna vagy a kiságyszűkítő, jól jöhet a vízhatlan lepedő és tároláshoz a zsebes tároló.

 

A kiságy-, matrac- és ágyneművásárlás a babaholmi-beszerzés egyik legizgalmasabb része, és remélhetőleg az izgalmak ezzel ki is merülnek, és helyette minél több nyugalom kíséri majd az éjszakákat, amikor a pici világra jön.

 

Szakértőink kiságyakkal kapcsolatos további tanácsait itt olvashatod.