Az első pillanattól...
Magyar English 
 
Kiságyak hete - Szép álmokat kisbabám!
 

Az alváshoz nyugalomra, biztonságra, harmóniára és egy nyugodt helyre van szükség. Ha kisbabáról van szó, akkor akár a lakás több pontján is. Augusztus 10-16. között akár 25% kedvezménnyel vásárolhatsz nálunk egyszerű vagy átalakítható rácsos kiságyat, baba-mama kiságyat és szobakocsit. Gyere el hozzánk, és találd meg a számodra legideálisabb babaágyat!

 

egyszerű 1 átalakítható

Egyszerű rácsos

kiságyak ››

Átalakítható és pelenkázóval kombinált

rácsos kiságyak ››

babamama kifutó

Baba-mama kiságyak

és szobakocsik ››

Kifutó

termékek ››

Az akció áruházainkban és a webáruházunkban is érvényes, ráadásul online rendelés esetén 10 000 Ft felett ingyen ki is szállítjuk a terméked. A kedvezmény a teljes árból kerül levonásra, más akcióval nem összevonható.

 

matrac 7925017
Matracok ››  Ágyneműk ››
komód 7924017
Komódok, szekrények ›› Ágyra szerelhető játékok ›› 

Hogy alszik egy kisbaba?

 

Időnként talán úgy érzed, sehogy. Egy biztos, általában nem akkor és nem úgy, ahogy te. Vagy ahogy te szeretnéd. Akár több héttel azelőtt, hogy megszületik a csöppség, a kiságy áhitattal várja kis lakóját. Azt a pillanatot, amikor először teszed a csöppséget a babaágyba, talán soha nem felejted el. Abban bízol, hogy a baldachinfüggöny szűrt fénye mögött minél többször csodálhatod kisbabád édesen alvó arcocskáját. De mi a helyzet akkor, ha mégsem megy minden ilyen egyszerűen?

 

Eltérő ritmusban

 

Jó tudni, hogy míg a felnőtteknél egy alvási ciklus, amely aktív és nyugodt szakaszból áll, kb. 90 perc, addig ez a babáknál csak 50-60 perc, és ők ráadásul többet vannak az aktív szakaszban, amelyből könnyebben ébrednek. A piciknek hozzávetőlegesen 20 percre van szükségük ahhoz, hogy a mélyebb alvás fázisába kerüljenek. Az, hogy mikor tud a pici önállóan elaludni, akár években is mérhető.

 

A gondoskodás megtérül

 

Talán megnyugtat a tudat, hogy a Földön sok-sok újdonsült édesanya van ugyanúgy mínuszban az alvással, mint ahogy esetleg te. Az a sok munka pedig, amit most belefektetsz a kisbabád gondozásába, majd csak sokára fog megtérülni. Egyelőre marad a térülés-fordulás a kiságy körül naponta százszor. Beleteszed a babát, kiveszed a babát, majd újra és újra. A meghitt babaszoba nemcsak a szemet, de a lelket is gyönyörködteti, a kellemes alvási körülmények, a kialakított szertartások előbb-utóbb meghozzák a várt eredményt, és szép emlékek maradnak. Milyen jó lesz majd néhány év múlva a fotókon visszanézni, milyen szép is volt a pici főhadiszállása! Addigra a harcokat az alvás körül az idő már megszépíti.

 

Milyen kiságyat vegyek?

 

Ha tudod már, hol lesz a helye, akkor a kiságy méretéről is könnyebben döntesz.

 

·         Egyszerű rácsos kiságy legyen, ami kisebb helyet foglal, és kiszolgálja az első éveket?

·         Vagy inkább szeretnél előre gondolkozni, és a heverővé alakítható kiságyat választanád? Ez persze nagyobb, de ha elfér, miért is ne döntenél amellett, ami jó darabig együtt nő vagy inkább alakul a gyerkőccel?

·         Helykérdés, praktikum, térnyerés: talán nálatok épp a pelenkázóval kombinált rácsos kiságy lesz a nyerő.

·         Akár az indulásnál beszerezhetsz egy praktikus baba-mama kiságyat, ami mindenképp pluszsegítség lesz azokon az éjszakákon, amikor a pici a szülői ágyban köt ki, hiszen így biztonságban tudhatod magad mellett a csöppséget.

·         Jól jöhet egy könnyen mozgatható szobakocsi is.

 

 

A kiságy mellett fontos a belevaló matrac gondos kiválasztása is. A textíliák, így az ágynemű, az ágyneműhuzat, a párna, a baldachin, a rácsvédő összekombinálása szívet melengető tennivaló a babavárás idején. A hangulatos babaszoba pedig nemcsak a szemet gyönyörködteti, hanem kellemes és barátságos légkört teremt.

 

Szakértőink kiságyakkal kapcsolatos további tanácsait itt olvashatod.