Az első pillanattól...
Magyar English 
 
Megérkezett az őszi ruhakollekció
 

Babaruhák és kismamaruhák széles választékban

 

Itt van az ősz, és vele elérkezett az idő, hogy feltöltsd a kicsi ruhatárát, felkészülve a hűvösebb napokra. Ha várandós vagy, és a kismamaruhák között nézelődnél, akkor se habozz!

 

Gyere el hozzánk, és válogass kedvedre vadonatúj őszi ruhakollekciónkban!

kismamaruházat csecsemőruha bundazsák

Bundazsákok, overálok, overzsákok, thermo ruházat ››

pulcsi szoknya kabát

Felsőrészek ››

Nadrágok, lánykaruha, szoknya, sportruházat ››

Átmeneti kabátok, kabátok,téli mellények ››

sapka pizsi-új harisnya
Sapkák,
sálak, kesztyűk ››

Pizsamák,
hálózsákok, fürdőköntös ››

Harisnyák,
zoknik, fehérnemű ›› 

cipő tutyi eső

Cipők, hótaposó csizmák, mamusz, szandál, vászoncipő ››

 

Kocsicipők,

tutyik ››

Esőruházat,

gumicsizma ››

A séta a jó levegőn ilyenkor is ugyanolyan fontos, csak az öltözködést kell hozzászabni. Ha megvannak a megfelelő darabok, már mehettek is!

 

A kulcsszó: réteges öltöztetés

 

A levegőzés feltétele – különösen ilyenkor – a megfelelő öltözék. Lássuk rétegről rétegre, hogy mit is kell ráadni a babákra, a kisgyerekekre:

 

  1. Kombidressz, rugi vagy éppen csecsemőnadrág (nagyobbaknál nadrág, póló, trikó) – ezek fölé kerül a többi réteg. A tutyi otthon vagy a babakocsiban is jó szolgálatot tehet.
  2. Aztán jöhet a kardigán, a pulóver vagy a mellény, a kocsikabát, az átmeneti kabát, a vastagabb nadrág – melyek ősszel elengedhetetlen réteget jelentenek odakint. Az átmeneti időszakra jó választás a thermo ruházat (pl. thermooverál). Ezek különböző vastagságúak, így van olyan, ami hidegebb időben is ideális választás. Sapkára is szükség van és persze egy jó cipőre, ami nem ázik át akkor sem, ha csapadékosra fordul az idő. Ha a baba még nem lépeget egyedül, a kocsicipő az ideális választás az aprócska babalábra.
  3. Ha már sétál a csöppség, és épp esőtáncot járnátok, vagy menni kell, még ha esik is, akkor szükségetek lesz gumicsizmára, esőruházatra – így esőkabátra, esőnadrágra, akár esőkalapra és egy vidám esernyőre, ami talán el is űzi a felhőket.
  4. Persze fel kell készülni időben a télre is, ami hirtelen is beköszönthet. Babaoverálra, overálra, overzsákra, vastagabb kabátra, csizmára, melegebb sapkára, sálra, kesztyűre lesz szükség, ha jön a még hidegebb.

 

A szezonra kell szabnod a kicsi sportruházatát, vagy alkalmi ruháját, és persze a pizsamát, hálózsákot is. Ne feledkezz el a harisnya és a vastag zokni beszerzéséről se!

 

Levegőzés = testi-lelki felfrissülés

 

Edzetten, egészségesen

 

Minél több munkának teszed ki a pici hőszabályozó központját, vagyis minél többször kell dolgoznia azon, hogy a hőmérséklet változásait kiegyenlítse, annál edzettebb lesz a szervezete, és könnyebben ellenáll a fertőzéseknek. Persze rád is jó hatással lesz a séta.

 

Meghozza az étvágyat

 

A hőmérsékletkülönbség és a kinti levegő mozgása mélyebb légvételre késztet. A tüdő fokozott munkája serkenti az anyagcserét. Ennek hatására javul az étvágy. Így van ez kicsiknél-nagyoknál egyaránt.

 

Fejlődik az értelme, fejlődik a mozgása

 

A környezet ingergazdagsága jó hatással van a gyerekekre, és odakint a szabadban annyi minden van, amire érdemes odafigyelni, amihez érdemes odaszaladni.

 

Álmot hozó levegőzés

 

A szabad ég alatt jó nagyokat lehet aludni, különösen babakocsiban ringatózva. Praktikus és hasznos is lehet alvásidőben levegőztetni a kicsit.

 

Séta várandósan

 

Ez az egyik legjobb formája a mozgásnak ebben az időszakban. Kismamaként azonban extrán fontos, hogy a ruha kényelmes legyen. Így van ez akkor is, amikor pihensz, hát még mozgás közben! Fontos az is, hogy jól érezd magad abban, amit viselsz, hiszen a közérzeted hatással van a babára is.

 

A jól átgondolt, megtervezett ruhatár szabadságot ad – legyél akár várandós, akár egy csöppség „ruhatárfelelőse” –, hogy bármikor lehetőségetek legyen kiruccanni, levegőzni és élvezni az ősz színeit.

 

Szakértőink öltözködéssel és ruházattal kapcsolatos további tanácsait itt olvashatod.