Az első pillanattól...
Magyar English 
 
Ruhakelengye hét
 

Készülj velünk a baba érkezésére!

 

Izgalmas pillanatok következnek, amikor elindulsz beszerezni a holmikat, melyekre a picinek az első hetekben szüksége lesz. Apró rugdalózók és kombidresszek, puha pólyák és manónyi sapkák között válogatsz, és már alig várod, hogy a karodban tarthasd a babát. Készülj velünk az első hetekre! Most gyere el hozzánk, hiszen június 8-14. között 20% kedvezményt adunk Brendon és Bollaby márkájú babaruhákra, az alábbi kategóriákban.

7974017 kombi
AKCIÓS rugdalózók AKCIÓS kombidresszek
kocsikabat furdolepedo

AKCIÓS kocsikabátok, csecsemősapkák, kesztyűk, tutyik

AKCIÓS fürdőlepedők
halozsak lepedo

AKCIÓS hálózsákok

AKCIÓS lepedők
parna polya
AKCIÓS elfordulásgátló párnák AKCIÓS pólyák

Az akció áruházainkban és a webáruházunkban is érvényes, ráadásul online rendelés esetén 10 000 Ft felett ingyen ki is szállítjuk a terméked. A kedvezmény a teljes árból kerül levonásra, más akcióval nem összevonható.


Általánosan elmondható, hogy érdemes 56-os kezdő méretet vásárolni a babaruhákból, de nem árt, ha egyből beszerzed a 62-es méretet is. A kicsi nagyon gyors ütemben fog fejlődni, és nehezebben oldod meg a vásárlást miután megszületik. A nyári időszakban is elengedhetetlen a pici baba réteges öltöztetése, bármikor szükség lehet a vastagabb ruhadarabokra. Nagy hőség idején persze az is fontos, hogy a ruházat könnyű, jól szellőző legyen.

 

Rugdalózó, kombidressz és kocsikabát

 

Így elő is állt a legfontosabb trió, amire a picinek szüksége lesz már az első pillanattól. Gyorsan nő majd a csöppség, de azért gondoskodni fog róla, hogy szükség legyen több váltásra, így érdemes legalább 4-6 rövid ujjú és/vagy hosszú ujjú kombidresszt, ugyanennyi rugdalózót és 2 kocsikabátot beszerezned, hogy néha a mosógép is pihenőnapot kapjon. Hőmérséklettől függően otthon elég lehet a kicsire a kombidressz és a rugdalózó, de olykor még nyáron is elkelhet a kocsikabát ha hűvösebbre fordul az idő. Ezekből az elképzelhetetlenül apró babaruhákból 1-1 darab méltó helyet kaphat aztán egy szép dobozban, amibe az olyan emlékek kerülnek, melyek ennek a csodás időszaknak a varázsát őrzik.

 

Fürdés után jöhet az alvás

 

Egyszerűen hangzik, de valójában hosszú időbe is beletelhet, mire a kicsi hozzászokik a szertartásokhoz, melyek ha nap nap után ismétlődnek, biztonságot nyújtanak neki és neked is. Amikor eljön az este, és a fürdetéshez készülődtök, jó, ha már előre kikészíted az esti szeánszhoz szükséges fontos kellékeket. Ezek közül a ruhakelengyének is főszereplői a fürdőlepedő és a hálózsák. Persze elő kell készítened még a tiszta kombidresszt, a pelenkát és minden egyebet is, hogy amikor megtörlöd a kicsit, a kezed ügyében legyenek azok a dolgok, melyek szükségesek. Jó, ha van otthon 2 darab pelenka anyagú és 2 darab frottír fürdőlepedő, és 2 hálózsákra is szükség lesz, melyben szabadon mozoghat a pici, mégis melegen tartja, nem rúgja le magáról. Nincs is más hátra, várja a babát a kiságy és a makulátlanul tiszta lepedő – ebből szintén jó, ha van otthon 2-3 darab. A nyugodt alvásban segíthet az elfordulásgátló párna is, amely oldalfekvésben tartja a picit, megakadályozva, hogy akaratlanul hasra forduljon.

 

Textilpelenka: még mindig szükség van rá!

 

Igaz, az eldobható pelenkáknak hála, már nem a régi szerepét tölti be, de jó szolgálatot tesz az első hetekben, hónapokban. Jó, ha van otthon 10-20 darab, hiszen szükség van rá a büfiztetéshez, beteheted a csöppség feje alá a kiságyba, vagy fogzás idején is jól jöhet. 

 

Biztonságérzet a pólyában

 

Amikor a baba a védett anyaméhből megérkezik, nyugtalanítónak érezheti a „kitágult-kitárult” világot. A különféle pólyák, melyek puhán körbeölelik, segíthetnek, hogy visszaszerezze biztonságérzetét, ezen kívül pedig más előnyeik is vannak. Az angolpólya hálózsák helyett alváshoz is használható, a kókuszpólya és a hagyományos, pólyahuzatból és pólyabetétből álló pólyák abban is szolgálatra készek, hogy könnyebben vedd kézbe vagy tartsd szoptatás közben a picit.

 

Manónyi, de annál fontosabb kiegészítők

 

Legalább két darab csecsemősapkára mindenképpen szükség lesz, hiszen nemcsak odakint, de időnként úgy érezheted, hogy a lakásban is szükség van rá, különösen, ha a helyiség légkondicionált. A kicsik hőháztartása még kialakulatlan, ezért ilyen módon is védeni kell őket. A sapka ezen kívül az anyaméhre emlékeztető biztonságérzettel is megajándékozza az újszülöttet, ami megnyugtathatja. Az egyujjas kesztyűk más célt szolgálnak, a vékonyka, sérülékeny bababőrt védik, hogy a pici ne karmolássza össze magát az első hetekben, amikor a körömvágás még problémás lehet. Jó, ha van belőle legalább két darab. Készíts be nyugodtan a kórházi csomagba is egyet, mert megszületése után közvetlenül szüksége lehet rá a picinek. A kezek után a lábak: a tutyi nemcsak bájos kiegészítő, de bármikor szükség lehet egy pluszrétegre a zokni vagy akár a rugdalódzó fölé.

 

Jó készülődést kívánunk!