Babablog

A CSED, azaz a csecsemőgondozási díj

A CSED, azaz a csecsemőgondozási díj biztosítási jogviszonyhoz kötött, gyermek születése esetén a szülési szabadság megfelelő időtartamára járó pénzügyi ellátás.

A darázscsípés tünetei és kezelése

A darázscsípés általában veszélytelen, csak enyhe duzzanattal jár, de súlyos esetben allergiás reakció, például nehézlégzés is felléphet és életveszélyes lehet.

Terhesség hétről hétre: a terhesség első hete

A terhességet az utolsó menstruációs ciklus első napjától számítjuk, vagyis a terhesség első hetében valójában még nem történt meg a megtermékenyülés.

Terhesség hétről hétre: 2 hetes terhesség

A terhesség második hetében a tüszőérést segítő hormon hatására a petefészekben a petesejtek érésnek indulnak. Hamarosan bekövetkezik az ovuláció.

Terhesség hétről hétre: 3 hetes terhesség

A terhesség 3. hetében megtörténik a megtermékenyülés. A megtermékenyített petesejt osztódni kezd és közben a méh felé vándorol, hogy ott beágyazódhasson.

Terhesség hétről hétre: a 4 hetes magzat

A 4 hetes terhesség tünetei még nem feltétlenül jelentősek, de sok kismama már megérzi a változásokat. Mi történik az anyaméhben? Terhesség hétről hétre.

Terhesség hétről hétre: az 5 hetes magzat

Az 5 hetes terhesség jelei már egyre egyértelműbbek, a magzat fejlődése is erőteljesebben megindul. Mi történik az anyaméhben? Terhesség hétről hétre.

Terhesség hétről hétre: a 6 hetes magzat

A 6 hetes magzat már határozott tünetek képében jelzi, hogy várható az érkezése. Mi történik közben a kismamával és az embrióval? Terhesség hétről hétre.

Terhesség hétről hétre: a 7 hetes magzat

A 7 hetes magzat egyértelmű jelekkel mutatja, hogy új élet fejlődik az anyaméhben. Mi történik közben a kismamával és az embrióval? Terhesség hétről hétre.

Terhesség hétről hétre: a 8 hetes magzat

Mekkora egy 8 hetes magzat? Milyen tünetekkel jár a terhesség ebben a szakaszban? Hogyan fejlődik a baba? Mire ügyelj várandósan? Terhesség hétről hétre.