Babablog

A köldökcsonk ápolása

A köldökzsinór elvágása és a gyógyulás folyamata. Hogyan ápold a köldökcsonkot? Mire figyelj pelenkázás és fürdetés közben? Mikor fordulj orvoshoz?

A baba elválasztása és az elválasztódás

A baba elválasztása és az elválasztódás egy hónapokon vagy akár éveken át tartó folyamat, ami a szoptatási időszak teljes lezárulását vetíti elő.

A babasírás leggyakoribb okai

A babasírás a gyermek legfontosabb kommunikációs eszköze, ezért nem kell kétségbe esni tőle. Íme pár hasznos információ a babasírás típusainak dekódolásához.

Húsvéti hangolódás

A húsvét az együttlét, a meglepetés örömét hozza el a gyerekeknek. A húsvét előtti készülődés legalább annyira izgalmas, mint maga az ünnep.

Az Asperger-szindróma jelei és fejlesztési lehetőségei

Az Asperger-szindróma esetében kulcsfontosságú a korai felismerés és fejlesztés. Árulkodó jelek, fejlesztés, együttélés. Asperger felnőttkorban.

Séta, túra, kirándulás a babával

A jó levegőn tett séta vagy hosszabb kirándulás nemcsak a baba egészsége miatt fontos, de az egész családra jó hatással van.

Az otthon szülés Magyarországon

Az otthon szülés Magyarországon is választható. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy melyek a otthon szülés előnyei és kiderül, hogy egyáltalán ki szülhet otthon és ki nem.

Miért félünk a láztól?

A láztól való félelem és a komfortra törekvés leküzdésével sokat tehetünk az indokolatlan lázcsillapítás megszüntetéséért.

A benőtt köröm kezelése

A benőtt köröm többnyire helytelen körömvágás miatt alakul ki. A körömbenövés kezelése hosszadalmas folyamat és gyakran sebészeti kezelésre van szükség.

A mellgyulladás tünetei és kezelése

A mellgyulladás tünetei a magas láz, a fáradékonyság, a végtag fájdalom és a tapintásra érzékeny mellek. A mellgyulladás mellett akár a szoptatás is folytatható.