Eldobható és leszoktató pelenka

Segítség a választáshoz

Segítség a vásárláshoz: Eldobható pelenka

 

Az eldobható pelenka előnyei

  • Nagyon egyszerű feladni a kicsire: Van amit tépőzárral lehet rögzíteni, de van az úgynevezett bugyipelenka, amit ugyanúgy kell feladni a gyerekre, mintha egy bugyi lenne. Utóbbi különösen a nagyobb és már nagyon mozgékony gyerekeknél jön jól. Ők már kevésbé közreműködők egy-egy pelenkacsere alkalmával.
  • A használt pelust csak leveszed a babáról, összehajtogatod és kidobod. A kellemetlen szagok elkerülésére, érdemes erre a célra speciális pelenkatartó vödröt vásárolni, vagy a pelenkákat külön zacskóba tenni, és úgy kidobni.
  • A pici számára is nagyobb komfortérzetet nyújtanak, mert nagyon jó a nedvszívó képességük. Egy különleges fedőréteggel vannak ellátva, amely azonnal elvezeti a nedvességet a baba bőrétől, ugyanakkor kiváló szivárgás elleni védelmet nyújt akár 12 órán át. A körkörös derékgumírozás és a rugalmas tépőzár biztosítja, hogy a nedvesség ne szivárogjon ki, ugyanakkor nem dörzsöli ki a baba combját sem.
  • Különböző méretekben kapható, így a baba testtömegének megfelelően választhatjuk ki a neki legideálisabbat. Már koraszülötteknek való méretben is kapható.

 

Típusok

  • A legtöbb típus mindennapi használatra lett kifejlesztve, hordhatja a gyermek nappal és éjszaka egyaránt.
  • Léteznek már egészen vékony nadrágpelenkák, melyeket speciális réteggel láttak el, ami megakadályozza, hogy a baba bőre kipirosodjon.
  • Létezik bilire szoktató pelenka is, ez az úgynevezett oktató nadrágpelenka: olyan, mint egy bugyi, különlegessége, hogy nedvesség hatására elhalványuló kép van rajta, fiús és lányos színekben.

 

Leszoktató pelenka

A szobatisztaság elérése egy fontos mérföldkő gyermekünk életében. Van aki könnyen veszi az akadályokat, de van akinek szüksége van egy kis ösztönzésre. A leszoktató pelenkát erre találták ki. A nedvszívó képességük valamivel gyengébb, mint a hagyományos eldobható pelenkáknak, ezzel is ösztönözve a gyerekeket, hogy inkább a bilit vagy wc-t válasszák. A bugyipelenka kialakítás pedig a szülőnek segít a könnyebb feladásban és levételben.