Kiságyra és babakocsira rögzíthető játék

Segítség a választáshoz

Segítség a vásárláshoz: Kiságyra és babakocsira rögzíthető játékok

 

A kisbaba, amikor ébren van, minden pillanatban tanul, tapasztalatot szerez az őt körülvevő világról. Még akkor is, amikor „csak” nézelődik. Ha a kiságyában fekszik, vagy hosszabb rövidebb útra indultak, szórakoztatni kell, vagy éppen megnyugtatni! A babakocsira, ágyra, esetleg autóba rögzíthető játékok ebben segítségedre lesznek. Már újszülött babádnak is érdemes beszerezni ezeket a játékokat.

A kellemes dallamok lekötik vagy megnyugtatják a kicsit, sőt ezek a játékok egyben fejlesztő hatásúak is, mert elősegítik a látás, a hallás és a szem-kéz koordináció fejlődését.

 

Altatójátékok

A műanyag vagy plüss altatójátékokat otthonodban használhatod a kicsi elalvásának segítésére, megnyugtatásra. Idővel a csöppség kedvence lehet, amihez ragaszkodni fog. Ez nem is baj, hiszen utazáshoz is magatokkal vihetitek, így gyermeked számára biztonságot nyújt, mert az ismerős otthoni közeget fogja felidézni.

 

Típusok és tulajdonságok 

  • Általában többféle dallamot is le tudnak játszani, mint például a természet hangjai, szívdobogás, tengermorajlás, anyai méh hangjai.
  • Némelyik képeket is vetít a falra vagy a plafonra. Ezt érdemes az esti időszakban használni, amikor már kellően sötét van hozzá.
  • A kellemes hangok és a látvány lekötik a gyermek figyelmét, ugyanakkor andalítóak.
  • Kiságyra, járókára tudod felrögzíteni, vagy egyszerűen csak a polcra állíthatod.
  • Létezik speciális hang- és mozgásérzékelővel rendelkező változat, amelynél automatikusan bekapcsol a hang és a fény, ha felsír a baba.

 

Több helyre rögzíthető játékok

Séta, vagy egy hosszú autóút során, esetleg otthon, amikor sok teendőd van, nagyon jól jönnek azok a játékok, melyeket többféleképpen (csíptetővel, felkötve, spirálszerűen vagy pánt segítségével stb.) fel lehet rögzíteni. Ezek lekötik a gyermek figyelmét, csörögnek, csipognak vagy zörögnek, ha a kicsi megfogja. Elszórakoztatják a babát, hogy ne unatkozzon. Érdemes úgy elhelyezni őket, hogy a gyermek jól lássa, elérje, meg tudja érinteni. Mivel biztonságosak, allergiamentes anyagból készülnek és nem szöszölnek, akár a szájába is veheti. Újszülöttnek is megvásárolhatod ezeket, de 3 hónapos kortól, amikor a kicsi figyelmét egyre jobban lekötik a tárgyak, már biztosan érdemes néhányat beszerezni.

 

Autó ablakára vagy ülés háttámlájára rögzíthető játékok 

A kisbabák gyakran unatkoznak az autóban, főleg hosszabb utazás során. Vásárolhatsz az ülés háttámlájára vagy az autó ablakára tapadókoronggal rögzíthető játékot, ezzel a csemetéd jól elszórakoztatja magát. A játékok csörögnek, csipognak, bizonyos típusok tükörrel felszereltek, így nézegetheti magát benne a pici. Már az első vásárlások alkalmával beszerezheted, hiszen biztosan jól jön majd később, körülbelül 3 hónapos kortól, amikor csemetédet már jobban lekötik. Ezek a játékok biztonságosak. Gondolj arra, hogy az autóba csak olyan eszközöket, illetve játékokat használj, amelyek egy esetleges ütközés esetén nem okozhatnak/okoznak sérülést.