Gyerek alsónadrág fiúknak

Segítség a választáshoz
Segítség a választáshoz

Segítség a vásárláshoz: Alsónadrág gyerekeknek

Minden szülő izgalommal várja, hogy a gyermeke vajon mikor válik meg a pelustól, mikor lesz szobatiszta. Idehaza a legtöbb óvodába már csak úgy mehet a gyerek, ha szobatiszta, úgyhogy körülbelül 2-3 éves korban jön el ennek az ideje.

Vannak gyerekek, akik korábban megérnek a szobatisztaságra, de vannak, akik nagyon ragaszkodnak a pelushoz és annak tartalmához. Náluk ez egy picit hosszabb folyamat. A szülők persze mindenfélével próbálkoznak, hogy ösztönözzék a gyerekeket a wc-be pisilésre, kakilásra. A mintás bilik, a kedvenc mesefigurával hívogatják a gyerekeket. És ami még kellő ösztönző lehet, a lányoknál a saját bugyi, a fiúknál pedig a saját alsónadrág.

Alsónadrág gyerekeknek

A gyerekek általában szeretik kipróbálni a felnőttek dolgait. A játékboltok is tele vannak kicsi porszívóval, gyerekszerszámokkal, vagyis csupa olyan dologgal, amit egyébként a felnőttek használnak, de pont ezért imádják ezeket a gyerekek.

A gyerek alsónadrágok is a kisfiúk kedvencei lehetnek, mert ezzel úgy érzik, hogy egy olyan dolog van rajtuk, amit a nagyok, a felnőttek is használnak. Ha szerencsés vagy, akkor az alsónadrág annyira érdekelni fogja, hogy akár képes csak ezért leszokni a pelenkáról.

Milyen alsónadrágot válassz?

Alsónadrág anyaga

A gyerek alsónadrágok kiválasztása során figyelni kell az alsónadrág anyagára. Ez az egyik legfontosabb tényező. Mindenképpen pamut típusú alsónadrágot válassz neki, mert ez biztosít megfelelő szellőzést.

Alsónadrág mérete

Az anyag után a következő fontos szempont a megfelelő méret kiválasztása. Értelemszerűen nem jó, ha túl nagy, mert akkor állandóan húzogatni kell, mert lecsúszik róla. Ugyanakkor azt is el kell kerülni, hogy túl szoros legyen, mert az nagyon kényelmetlen lesz neki. A gyerek alsónadrágok méretezése a gyerekruhákhoz hasonlóan a testmagasság alapján történik.

Alsónadrág fazonja

A gyerekeknek is választhatunk kétféle alsónadrág fazon közül. Az egyik típus a klasszikus fecske fazonú alsónadrág, a másik pedig a boxer fazon. Első alsónadrágnak a szülők általában fecske fazont szoktak választani, de egyre többen vesznek már boxer típust is, hogy ezzel is jobban hasonlítsanak az apukákra.

Alsónadrág mintája

Ami a felnőttek számára nem feltétlen fontos, az gyerekszemmel talán a legfontosabb. És ez nem más, mint az alsónadrág mintája. A gyerekeknek szánt alsónadrág lehet anyagában mintás, de lehet az elején egy ábra is. Az anyagában mintás alsónadrágok közül például népszerűek a kalózos, matrózos, autós minták. Az elején az ábrák pedig tipikusan mesehősök szoktak lenni.