Baba, babázás

Segítség a választáshoz
Segítség a választáshoz

Segítség a vásárláshoz: Babák, babázás

 

A baba a gyerek képzeletbeli barátja lehet, akivel megteremti saját világát, segítségével emberi érzésekkel ismerkedik, vagy éppen a családi életet játssza. Valódi kötődés alakulhat ki, főleg a kislányok részéről, és egy biztonságot nyújtó tárgy lehet, amit bárhova magukkal vihetnek. Ha pedig gyermekednek kistestvére születik, akkor is remek játékszernek bizonyulhat (akár a kisfiúk számára is), hiszen segítségével az újszülött körüli ápolási teendőket utánozni tudja. De máskor is hasznosnak bizonyulhat, mert átérezheti csemetéd a gondoskodás örömét.

 

Típusok és tulajdonságok 

Áruházainkban sokféle baba közül választhatsz. A vásárlásnál a méretet is vedd figyelembe, hogy ne legyen túl nagy a csöppségnek.

 • Van olyan, amit már féléves kortól ajánlunk, első babának érdemes puha rongybabát beszerezni a picinek.
 • A szerepjátékoknak mindennapos része a baba, ilyenkor szívesebben játszanak az igazi csecsemőkhöz hasonlító babákkal. A különféle alvó, beszélő, mászó, sétáló vagy akár táncoló babák sokféle tevékenységre adnak lehetőséget.
 • Létezik olyan újra és újra kiszínezhető (mosható) baba, amelyik kiválóan fejleszti a kreativitást.

 

A babázást számtalan kiegészítő játék gazdagíthatja:

 • Cumi, cumisüveg, babakád.
 • Babaház, etetőszék, hordozó, utazóágy, mely szerepjátékhoz kiváló.
 • Játék babakocsi, amit akkor tud használni a kicsi, ha már önállóan jár.
  Odakint is használható, sőt, ha nem szeret sétálni, ezzel motiválni is tudod, hiszen élvezettel fogja tologatni.
  Többféle típus közül lehet választani, van sport- és mózeskosaras babakocsi, némelyikhez pelenkázótáska vagy bevásárlókosár is tartozik. A kicsiknek annál inkább tetszik, minél jobban hasonlít egy „igazi” babakocsira. A játék végén pedig kisméretűre összecsukható.
 • Hordozó, melyet körülbelül kétéves kortól ajánlunk. Játszhat vele a lakásban, vagy magával viheti, ha kocsival utaztok. Jó ötlet lehet, ha nem szeret a saját ülésében ülni – ha a kedvenc babája használja az ülést, az őt is ösztönözheti.

 

Játékvásárlás során feltétlenül vedd figyelembe a pici korát és fejlettségét!