Babakád

Segítség a választáshoz
Segítség a választáshoz

Segítség a vásárláshoz: Babakád, baba fürdőkád, babafürdető kád

 

Higiéniai, kényelmi és praktikus okokból a csöppség fürdetése nem a nagykádban, hanem külön babakádban történik.

Ennek is készenlétben kell állnia, mire a kicsi hazaérkezik a kórházból, ezért érdemes már jó előre, a várandósság idején megvásárolni.

Típusok és tulajdonságok:

  • Léteznek olyan kádak, melyekben beépített biztonsági fürdető vagy csúszásgátló is van, egyes típusokban mindkettő megtalálható. Ha ezek közül a termékek közül választasz, a fürdetés során sokkal könnyebb lesz a dolgod és ezzel együtt nagyobb a biztonságérzeted: mindkét kezed szabadon maradhat, mivel nem kell tartanod a babát, így teljes mértékben csak a kicsi fürdetésére tudsz koncentrálni, miközben a csöppség is szabadon mozoghat.
  • Vannak egyszerűbb kádak is, melyeket felszerelhetsz külön megvásárolható csúszásgátlóval vagy biztonsági fürdetővel, a nagyobb biztonság és kényelem érdekében.
  • Kapható olyan ergonomikus, speciális kád is, amit a kicsi kétféleképpen használhat. Ennek kialakítása a te biztonságérzetedet és a baba kényelmét egyaránt szolgálja. Az első időszakban, a kicsi féléves koráig a kád egyik feléről fekvő pozícióban használható úgy, hogy a kád kialakítása a segítségedre van abban, hogy a babád feje a vízszintesnél magasabban legyen. Majd később, nagyjából gyermeked féléves korától 1 éves koráig a kád a másik feléről használható, így kényelmesen, ülő pozícióban pancsolhat már az apróság.
  • A vödör formájú kádakkal felidézheted a baba számára a biztonságos anyaméhben töltött időt, hiszen ebbe belehelyezve olyan pozícióba kerül, ahogy magzatkorában a pocakodban volt. Ez a fajta kád újszülött kortól nagyjából a kicsi féléves koráig használható, hiszen a gyerkőc növekedésénél fogva eddig lesz számára kényelmesen használható. Azoknál a babáknál mindenképpen érdemes ezt a fajta kádat kipróbálni, akik félnek a víztől, vagy egyszerűen csak nem szeretik a fürdetést.
  • Nemcsak pici lakás vagy fürdőszoba esetén praktikus az összehajtható kád, hanem utazás során is. Akár a nagymamához mentek, vagy nyaralni, a csöppség mégis a saját kádjában fürödhet.
  • Szintén kis helyigénnyel büszkélkedhet a felfújható babakád, ehhez külön pumpára lesz még szükséged.