Babakocsik (1318 db)

Segítség a választáshoz

Segítség a vásárláshoz: Babakocsik

 

A babakocsivásárlás izgalmas feladat, ugyanakkor sok szempontot kell figyelembe venni, hogy megtaláld a legmegfelelőbbet. Újszülött babád számára keresed a tökéleteset? A már ülni tudó csemetédnek szeretnél egy lendületes és vagány sport babakocsit? Az iker- vagy testvérbabakocsik közt kell rálelned az ideálisra? Döntően tömegközlekedtek majd? Gyakran autóztok? Sokat fogod használni egyenetlen terepviszonyok között? És persze vannak még más szempontok is, melyeket át kell gondolnod. Az életstílusodhoz és a körülményeidhez leginkább passzoló babakocsival nyert ügyed lesz, és a séta önfeledt kikapcsolódást jelent majd.

 

Segítség a vásárláshoz: Újszülött, multifunkciós babakocsik

 

Amikor újszülött babádnak szeretnél multifunkciós babakocsit vásárolni, több szempontot is át kell gondolnod és mérlegelned kell. Ebben szeretnénk segítséget nyújtani.

 

Típusok és tulajdonságaik

Az újszülöttkortól használható babakocsi típusokat különböző kategóriába soroljuk:

 

Hordozó vagy mózeskosár nem csatlakoztatható hozzá: ezeknek a fekvőfelülete típustól függően vízszintesig, vagy majdnem vízszintesig dönthető, így már újszülöttkortól használható. A háttámla ülő pozícióba állításával később is tudod használni, amikor a gyermek már tud önállóan ülni.

Hordozó csatlakoztatható hozzá: ezt hívjuk Travel Systemnek. Annyiban különbözik az előző kategóriától, hogy hordozót lehet rá csatlakoztatni.

Mózeskosár csatlakoztatható hozzá: ez a típus áll a legközelebb a klasszikus multifunkciós babakocsihoz, természetesen modern változatban. Ez valójában egy sportkocsi, amelyre rátehető a mózeskosár. Ezt kétféleképpen is meg lehet tenni:

 • A babakocsiváz és a sportrész nem szedhető szét, a mózeskosarat a sportrészre kell feltenni.
 • A babakocsivázról a sportrész leszedhető, a mózeskosarat a vázra kell csatlakoztatni. Ennek az az előnye, hogy így könnyebb, plusz összecsukva kisebb a babakocsi, és a sportrész addig nem használódik, amíg nincs rá szükség.

Hordozó és mózeskosár csatlakoztatható hozzá: az előző kettő kategória minden előnyét ötvözi. A babakocsi vázáról levéve bizonyos mózeskosár modellek gyermekülésként is használhatók, személygépkocsiba rögzíthetők, így az első hónapokban helyettesíthetik a biztonsági gyermekülést.

 

Fontos tudnivalók azokhoz a multifunkciós babakocsi típusokhoz, melyekhez hordozó és mózeskosár is, esetleg valamelyik ezek közül csatlakoztatható:

 • Megtalálhatod a kínálatban azokat a modelleket, melyekhez a hordozó vagy a mózeskosár külön megvásárolható, de azokat is, melyeket szettben árulunk, azaz a hordozó és a mózeskosár is, vagy ezek közül valamelyik benne van az árban.
 • Vannak olyan babakocsi típusok, melyeknél egyszerűen csak rá kell tenni és rögzíteni a hordozót vagy a mózeskosarat a babakocsi vázára, más típusoknál viszont adaptert kell használni. Ezt az ár nem minden típusnál tartalmazza, ilyen esetben külön kell megvenni. Az adapter egy szabványos, bevizsgált, biztonságos eszköz, melynek segítségével akár a babakocsiváztól eltérő márkájú biztonsági gyermekülést vagy mózeskosarat is lehet rögzíteni. Külön is megvásárolható, praktikus lehet például akkor, ha a már meglévő hordozóhoz keresel babakocsivázat.

 

Fontos szempontok

 

 1. Mindkét irányban rögzíthető ülőrész

Az első időkben nagyon megnyugtató érzést jelenthet számodra, ha séta közben látod a kisbabát és ez számára is jó. Ahogy nő, egyre jobban kinyílik számára a világ, előszeretettel szemlélődik, szívesen ül menetirányban. Praktikus, ha a babakocsi menetiránya változtatható. Bizonyos modellek esetében az ülőrészt tudod mindkét irányban felhelyezni.

 

 1. A Travel System előnyei

A Travel System azt jelenti, hogy a babakocsihoz gyermekülés (hordozó) csatlakoztatható. A gyermekülés rendeltetése szerint arra szolgál, hogy a gyermek az autóban biztonságosan utazzon, de a Travel System számtalan helyzetben könnyítheti meg a dolgodat, hiszen így a gyermekülést nagyon egyszerűen a babakocsi vázához, vagy az ülőrészhez illesztheted, és már indulhattok is… Hálás leszel a Travel Systemért akkor is, ha a picit elnyomja az álom, neked viszont épp az autóból a babakocsiba vagy a babakocsiból az autóba kellene őt áttenned.

 

 1. Mózeskosár a vázon
 • A Travel Systemnél már csak egy jobb dolog van: ha mózeskosarat is tudsz csatlakoztatni a vázhoz. Így ugyanis a mózeskosár a hagyományos „mélykocsi” funkcióját látja el.
 • A babakocsi vázáról levéve, bizonyos mózeskosár modellek gyermekülésként is használhatók, személygépkocsiba rögzíthetők, így helyettesíthetik az első hónapokban a biztonsági gyermekülést. Ezeket a mózeskosarakat ugyanúgy az európai szabvány szerint tesztelték, mint az autósüléseket, „E” jelzéssel minősítették, melyet a mózeskosáron található narancssárga minősítő matrica tanúsít.
 • Vannak olyan babakocsira rögzíthető mózeskosár típusok, melyek különleges extrákkal vannak ellátva: például állítható szellőzőrendszer, állítható belső dőlésszög (a fej- és hátrész követi a baba növekedését, néhány mozdulattal állítható: fel lehet emelni, ha a pici ébren van, és leengedni, ha alszik), bölcsőfunkció (ringatható), betekintőablak.
 • A mózeskosár további előnye, hogy ki tudod tenni benne a babát levegőzni az erkélyre, a teraszra – még nagyobb hidegben, szelesebb időben is, mert magas oldalfala és kupolás teteje védi a babát (sőt ez utóbbi még árnyékot is ad). Létezik olyan típusú mózeskosár is, amely kupolás tetejének hátsó cikkét le lehet cipzárazni (így lesz a kupolás tetőből naptető), így szellőzni tud, miközben árnyékot is ad.
 • Egy kisebb lakásban gondot jelenthet a mózeskosár tárolása, ha már kinőtte a pici: megválni nem szeretnél tőle, de most épp nincs rá szükség. Hely szűkében remek megoldás az a különleges mózeskosár, amely pillanatok alatt teljes értékű sportrésszé alakítható, tehát kettő az egyben, így jóval tovább használható.
 • A mózeskosár puhán párnázott, textil oldalfalú, hordozófülekkel ellátott verziója a textilmózes, mely a babakocsiba téve meleget és védelmet biztosít a babának. Ezt azonban nem lehet biztonsági gyermekülésként használni. Majdnem vízszintesre dönthető multifunkciós babakocsiban nagyon jó szolgálatot tesz, mert vízszintesbe hozhatja a fekvőfelületet, és így a babát akár hason is lehet altatni.

 

 1. Kerekek és terepviszonyok
 • Újszülött babakocsi vásárlás előtt mindenképpen érdemes végiggondolni, hogy milyen terepen fogod használni. Nem a kerék mérete határozza meg a babakocsi minőségét, de bizonyos típusú kerekek alkalmasabbak lehetnek bizonyos terepviszonyokra.
 • Ha gyakran használod majd rosszabb, kevésbé egyenletes talajon, kavicsos vagy földúton a babakocsit, a baba kényelme érdekében célszerű nagy kerekű vázat választani, hiszen ezek jobban tompítják a talaj egyenetlenségeit. Bizonyos modellek állítható rugózással rendelkeznek. A baba súlyához és a terepviszonyokhoz lehet igazítani a rugózás mértékét.
 • Ha jó minőségű beton- vagy aszfaltúton tolod a babakocsit, akkor inkább kisebb, bolygósítható kerekűt válassz, mert az ilyen kerék bolygósított állapotban egy függőleges tengely körül 360°-ban tud forogni, így a kocsi fordulékonyabb, például kanyarodásnál nem szükséges megemelni. A legtöbb bolygósítható kerék fixálható, egyenetlen úton így érdemes használni. Rögzített kerekkel is tudsz fordulni, de ha éles szögben vagy szűk helyen kell manőverezni, érdemes a kerekeket ismét bolygósítani, melyet egy kar felengedésével tudsz könnyedén megtenni.
 • A kerekek karbantartást igényelnek. Megéri a fáradtságot, hogy rendszeresen megtisztítsd őket a rájuk rakódott kosztól és portól, így megnövelheted a kocsi élettartamát. Nemcsak tisztítani, de ápolni is tanácsos a kerekeket. Tisztítás után, olajozóspray használatával a kerekek könnyebb forgását (fordulását), hangtalan gördülését tudod biztosítani.
 • A legtöbb újszülött babakocsi kereke puhább, habosított műanyagból készült, amely csillapítja az egyenetlen terepből adódó rázkódást, de vannak olyan típusok is, amelynek a kerekei felfújhatóak, pumpálhatóak, pluszrugózást biztosítanak. Ezek a tömlős kerekek biztonsági szeleppel vannak ellátva, amely garantálja a hosszú és problémamentes használatot.
 • Van olyan babakocsi, amelyikhez külön kerékszettet tudsz vásárolni. Ez esetben az első kerekét (vagy kerekeit) tudod leszerelni, és a helyére feltenni a rossz terepviszonyokhoz jobban illő kerékszettet, ami jól jöhet akkor, amikor a babakocsit épp nem városi közlekedésre használod, hanem pl. kirándulni mentek.

 

 1. A babakocsi súlya

A babakocsi súlyának nagy jelentősége van a mindennapokban, a baba vagy a kisgyermek minden életszakaszában lényeges szempont lesz. Az is elég, ha naponta csak néhány lépcsőfokot kell le- vagy felvinned… Célszerű előnyben részesíteni a könnyebb típusokat, ha gyakran kell emeletre felvinni, vagy sokat használjátok a tömegközlekedési eszközöket. Gondolj arra is, hogy ha utaztok, be kell emelni az autó csomagtartójába. Bárhova mész, biztosan emelned kell. (Az alumíniumvázas kocsik általában könnyebbek, az acélvázasak nehezebbek.)

 

 1. A babakocsi mérete és összecsukása
 • Kinyitott állapotban is lényeges lehet a babakocsi mérete, főleg, ha lakásban tárolod, és nem akarod mindig összecsukni.
 • Ha gyakran használtok liftet, érdemes végiggondolni, be tudsz-e szállni majd vele.
 • Nagyon lényeges, hogy a babakocsi összecsukva az autó csomagtartójába beférjen, ha utaztok és vinni kell.
 • Bárhogy csukódik is a kiválasztott darab, ne csak a szemmértékedet használd, üzleteinkben bele is tudod próbálni a kiszemelt babakocsit az autódba.
 • Azt is nézd meg, mennyire egyszerű összecsukni. A legideálisabb az egyszerűen és kicsire összecsukható típus.

 

 1. A biztonság alapvető
 • Alapvető biztonsági tartozék a nálunk vásárolható összes babakocsiban az ötpontos biztonsági öv. Az ötpontos öv a gyermek vállai fölött is át van vezetve, így nagyobb biztonságot nyújt.
 • Szintén alapkövetelmény, hogy az újszülött babakocsinak fékezhető kerekei legyenek. Befékezéskor mindig győződj meg róla, hogy valóban stabilan áll-e, de lejtőn soha ne engedd el, még befékezett állapotban se!

 

 1. Extrák, tartozékok és kiegészítők a kényelem és a biztonság szolgálatában
 • Nyári huzat: könnyen levehető és mosható, univerzális, nem izzad bele a gyermek, mert egyedi felépítésének köszönhetően szabadon áramlik a levegő a kicsi teste alatt, elszállítva a test által kibocsátott hőt és nedvességet.
 • Babakocsibetét: könnyen levehető és mosható, nagyobb kényelmet biztosít, segítségével megváltoztathatod a babakocsi színét, stílusát.
 • A bevásárlókosárban, a különböző tárolókban jut hely a gyermek vagy akár a te saját holmidnak is.
 • Van olyan típus, amelynél az ülőrész magassága állítható: így nem kell olyan mélyre hajolnod a babához, ezen kívül asztalhoz is lehet tolni, etetőszékként is lehet használni (praktikus, ha például betértek egy étterembe, kávézóba).
 • Van olyan típus, amelynek van ún. lépcsőző funkciója: egy sorba össze lehet csukni a kerekeket anélkül, hogy a babakocsit összecsuknád, így pedig könnyebben és biztonságosabban tudod a lépcsőn ledöcögtetni a babakocsit.
 • Még egy ráadás a kényelem érdekében, ha a tolókar fogantyúja több magassági fokozatban, illetve dőlésszögben állítható:
  • Így még a hosszú séta során sem fárad el a karod.
  • Ez azért is fontos, mert ha a családban többen is tologatják a kocsit, akkor mindenki a magasságának megfelelően állíthatja be a tolókar magasságát. Ez akár választási szempont is lehet, hiszen aki magas, annak nem megfelelő az alacsony tolókar, és fordítva.
  • A tolókar magasságát akkor is állítani kell, ha lejtőn vagy épp emelkedőn tolod.

 

Sok multifunkciós babakocsi több extrával is büszkélkedhet, más modellek mellé külön meg lehet vásárolni különféle kiegészítőket (típustól függően), a teljesség igénye nélkül: lábzsák, bundazsák, esővédő, szúnyogháló, bevásárlóháló, pohár- és cumisüvegtartók, huzat, betét, hordtáska, hordozópánt, napernyő. Vásárlás előtt ellenőrizd, hogy használhatók-e az adott babakocsihoz!

 

 1. A babakocsi színe

A legtöbb modellünk többféle színben kapható. Vannak „lányos”, „fiús” és semleges színű babakocsik is. Érdemes az utóbbiak közül választani, ha nem biztos a kicsi neme, vagy ha már előre gondoltok a kistestvérre. Bizonyos márkák kínálatában vannak olyan limitált színek, melyeket neves divattervezők álmodtak meg.

 

 1. Kényelem: ülőrész, háttámla és huzat
 • A kicsi kényelme szempontjából nagy jelentősége van az ülőrész és a háttámla, a hordozó és a mózeskosár párnázottságának. Van olyan típus, amelyiknél a még nagyobb kényelem érdekében a derék-, a hát- és az ülőrész eltérő párnázottsággal rendelkezik.
 • A huzat minősége is lényeges: a hálós, rácsos szerkezetű huzat jól átszellőzik, de bizonyos babakocsi típusokon speciális anyagból készült huzat van, amely higiénikus, felszívja a nedvességet. Vannak olyan típusok, melyek huzata speciális: antiallergén, antisztatikus és penészedésgátló anyagból készült, amely elnyeli a nedvességet. 
 • A babakocsit mindennap használod, és általában a gyermek sem kíméli, ezért kiemelten fontos a huzat tisztítása. Van olyan huzat, amelyik helyileg tisztítható, a legtöbb azonban leszedhető és mosható. Figyelj arra, hogy tisztítás után enyhén nedves állapotban szereld fel, mert akkor nyeri vissza legkönnyebben az eredeti formáját.

 

 1. Sportoláshoz ajánljuk
 • A háromkerekű futóbabakocsi speciális kialakítású: különleges kialakítású kerekek, masszívabb váz és fék, a három keréknek köszönhetően elöl kisebb a súlyterhelés, így könnyebb elfordítani.
 • A futóbabakocsi kiválasztásánál figyelj arra, hogy nem minden háromkerekű babakocsi futóbabakocsi, ehhez speciális követelményeknek, szigorú szabályoknak kell megfelelni. Ellenőrizd a használati útmutatóban, mert abban fel van tüntetve, hogy alkalmas-e futáshoz, korcsolyázáshoz.

 

Sportbabakocsik

 

Ahogy nő a baba, elképzelhető, hogy más szempontok lesznek fontosak, mint ami alapján megvásároltad az első (újszülött-) babakocsit. Ha többet autóztok, lényeges szempont lesz, hogy minél kisebbre tudd összecsukni. Ha pedig többet utaztok tömegközlekedési eszközön, nagy hangsúlyt kap a babakocsi súlya és mérete (nyitott állapotban is).

 

Mit kell tudni a háttámláról?

 • A sportbabakocsi háttámlájának kialakítása miatt nem ajánlott újszülött csecsemőnek. Ennek oka, hogy a háttámla nem dönthető tökéletesen vízszintesig.
 • Típustól függően természetesen vannak különbségek, kínálatunkban találsz fix és dönthető háttámlás modelleket is.
 • Amennyiben a gyermek sok időt tölt a babakocsiban, hasznos a több fokozatban dönthető háttámla, például amikor séta közben elalszik a pici, egyszerűen le tudod dönteni a háttámlát, biztosítva ez által a kicsi kényelmes pihenését, felültetve pedig tovább tud nézelődni a csöppség.
 • Az általános ajánlás szerint a háttámla dőlésszögétől függően 6-12 hónapos kortól használhatók a sportkocsik, de természetesen ez függ egyéb tényezőktől is, mint például a baba fejlettségétől, vagy hogy éppen milyen évszakban használjátok stb.
 • A sportkocsik többnyire 3 éves korig, vagy 15 kg-ig használhatóak (némelyik típus ennél nagyobb súlyhatárig), így tulajdonképpen ezek már végigkísérnek téged és gyermekedet a babakocsis időszakon.

 

Kínálatunkban sokféle sportkocsit találsz, s hogy könnyebben eligazodj a különféle típusok között, az alábbiakban ebben szeretnénk segítséget nyújtani számodra.

 

Fontos szempontok

 

 1. Mindkét irányban rögzíthető ülőrész

Amikor a néhány hónapos csemetédnek vásárolsz sportbabakocsit, fontos lehet, hogy séta közben is lássátok egymást. Bizonyos modellek esetében az ülőrészt tudod mindkét irányban felhelyezni.

Nagyobb gyermek esetében ennek a funkciónak már valószínűleg nincs jelentősége. Ahogy nőnek, egyre jobban nyílik ki számukra a világ, s előszeretettel szemlélődnek, szívesen ülnek menetiránynak megfelelően.

 

 1. Kerekek és terepviszonyok
 • Babakocsivásárlás előtt mindenképpen érdemes végiggondolni, hogy milyen terepviszonyok között fogod használni. Nem a kerék mérete határozza meg a babakocsi minőségét, de bizonyos típusú kerekek alkalmasabbak lehetnek bizonyos terepviszonyokra.
 • Ha gyakran használod rosszabb terepviszonyok között, kavicsos vagy földúton a babakocsit, a pici kényelme érdekében célszerű nagy kerekű vázat választani, hiszen ezek jobban tompítják a talaj egyenetlenségeit. Ezeknél a kocsiknál fontos a jó rugózás is.
 • Ha jó minőségű beton- vagy aszfaltúton használod többet a babakocsit, akkor inkább kisebb, bolygósítható kerekűt válassz. A bolygósítható kerék bolygósított állapotban egy függőleges tengely körül 360°-ban tud forogni, ezzel a kocsi fordulékonyabb, kanyarodásnál nem szükséges megemelned. A legtöbb bolygósítható kerék fixálható, egyenetlen úton így érdemes használni. Rögzített kerekekkel is tudsz a kocsival kanyarodni, de ha éles szögben kell fordulnod, vagy szűk helyen kell tolnod a babakocsit, egy kis kar felengedésével ismét bolygósított helyzetbe kerülnek, így ismét könnyebben tudsz majd manőverezni vele.
 • A kerekek karbantartást igényelnek. Megéri a fáradtságot, hogy rendszeresen megtisztítsd őket a rájuk rakódott kosztól és portól, hiszen ezáltal megnövelheted a kocsi élettartamát. Nemcsak tisztítani, de ápolni is tanácsos a kereket. Olajozóspray segítségével tisztítás után kezelni tudod a forgó-mozgó alkatrészeket.
 • Van olyan babakocsi is, amelyiknek a kerekei felfújhatóak, pumpálhatóak, és mivel nem kemények, csillapítják az egyenetlen terepből adódó rázkódást. A kerekek biztonsági szeleppel vannak ellátva, melyeket 3-4 hetente érdemes ellenőrizni, és amennyiben szükséges, fel kell őket pumpálni. Bizonyos típusoknál a pumpa a babakocsi tartozéka.

 

 1. A babakocsi súlya

Célszerű előnyben részesíteni a könnyebb típusokat, ha gyakran kell emeletre felvinni, vagy sokat használjátok tömegközlekedési eszközökön. Gondolj arra is, hogy ha utaztok, be kell emelni az autó csomagtartójába. Bárhova mész, biztosan emelned kell. Önmagában már is elég lehet, ha naponta csak néhány lépcsőfokot kell le- vagy felvinned a kocsit…

Az alumíniumvázas kocsik általában könnyebbek, az acélvázasak nehezebbek – vedd ezt is figyelembe vásárlás előtt.

 

 1. A babakocsi mérete és összecsukása
 • A babakocsi mérete is lényeges szempont lehet kinyitott állapotban, főleg akkor, ha lakásban tárolod, és nem akarod mindig összecsukni. Ha gyakran használtok liftet, érdemes végiggondolni, be tudsz-e szállni majd vele.
 • Alapvető, hogy a babakocsi összecsukva az autó csomagtartójába beférjen, ha utaztok és viszitek magatokkal.
 • Bárhogy csukódik is a kiválasztott darab, ne csak a szemmértékedet használd, üzleteinkben bele is tudod próbálni a kiszemelt babakocsit az autódba. Azt is vedd figyelembe, hogy mennyire egyszerű összecsukni a kiválasztott darabot. A legideálisabb az egyszerűen és kisméretűre összecsukható típus.
 • Választékunkban találsz olyan babakocsit is, amelyik a repülőgépre kézipoggyászként is felvihető.

 

 1. A biztonság mindenekelőtt
 • A nálunk megvásárolható összes babakocsiban alapvető biztonsági tartozék az ötpontos biztonsági öv, mely a gyermek vállai fölött is át van vezetve, így nagyobb biztonságot nyújt.
 • Szintén alapkövetelmény, hogy a babakocsinak fékezhető kerekei legyenek. Lefékezéskor mindig győződj meg róla, hogy valóban stabilan áll-e, de lejtőn soha ne engedd el, még lefékezett állapotban se!

 

 1. Extrák, tartozékok és kiegészítők a kényelem és a biztonság szolgálatában
 • Számos kiegészítő segít, hogy a babakocsit még kényelmesebben tudd használni a mindennapokban. Ilyen a könnyen levehető és mosható, esetleg lecipzározható vagy cserélhető téli-nyári huzat, a bevásárlókosár, a különböző tárolók.
 • Még egy ráadás a kényelem érdekében, ha a tolókar fogantyúja több magassági fokozatban, illetve dőlésszögben állítható:
  • így még akár a hosszú séta alkalmával sem fárad el a karod,
  • praktikus, mert ha a családban többen is használják a kocsit, akkor mindenki a magasságának megfelelően állíthatja be a tolókar magasságát. Ez akár választási szempont is lehet, hiszen aki magas, annak nem megfelelő az alacsony tolókar,
  • még akár lejtőn vagy emelkedőn tolva is tudod állítani a tolókar magasságát.

 

Sok babakocsi több extrával is büszkélkedhet, más modellek mellé pedig – típustól függően – külön lehet megvásárolni a különféle kiegészítőket, úgymint lábzsák, bundazsák, esővédő, szúnyogháló, bevásárlóháló, pohár- és cumisüvegtartók, huzat, betét, hordtáska, hordozópánt, napernyő. Vásárlás előtt ellenőrizd, hogy használhatók-e az adott babakocsihoz!

 

 1. A babakocsi színe

A legtöbb modellünk többféle színben kapható. Vannak „lányos”, „fiús” és semleges színű babakocsik is. Érdemes az utóbbiak közül választani, ha nem biztos a kicsi neme, vagy ha már előre gondoltok a kistestvérre.

 

 1. Kényelem: ülőrész, háttámla és huzat
 • A kicsi kényelme szempontjából nagy jelentősége van az ülőrész és a háttámla párnázottságának. Létezik olyan típus, amelyiknél a még nagyobb kényelem érdekébena derék-, a hát- és az ülőrész eltérő párnázottsággal rendelkezik.
 • A huzat minősége is fontos: a hálós, rácsos szerkezetű huzat jól átszellőzik, szabadon áramlik a levegő a gyermek teste alatt, elszállítva a test által kibocsátott hőt és nedvességet.

 

 1. Sportoláshoz ajánljuk
 • A háromkerekű futóbabakocsi sajátos kialakítású: speciálisan épített kerekek, masszívabb váz és kézifék, a három keréknek köszönhetően elöl kisebb a súlyterhelés, így könnyebben el tudod fordítani, a jobb láthatóság érdekében pedig az oldala fényvisszaverővel felszerelt. A legfontosabb tulajdonsága ezeknek a babakocsiknak az úgynevezett „egyenesfutás”, ha ez jó a babakocsinak, akkor nem kell futás közben az irányt állandóan korrigálni. Akár külön szabályozóval lehet ezt finomhangolni.  A futóbabakocsi kiválasztásánál figyelj arra, hogy nem minden háromkerekű babakocsi futóbabakocsi. Ezeknek speciális követelményeknek, szigorú szabályoknak kell megfelelni. Ellenőrizd a használati útmutatóban, abban fel van tüntetve, hogy alkalmas-e futáshoz, korcsolyázáshoz.
 • Van olyan futóbabakocsi is, amelyikhez külön kerékszettet tudsz vásárolni. Az első kerekét tudod leszerelni, a helyére pedig feltenni a bolygósítható, városi közlekedésre alkalmas kerékszettet, ha a babakocsit épp nem sportoláshoz használod. Ennek segítségével könnyebben manőverezel majd vele.

 

Ikerbabakocsik

 

Ikerbabakocsit ikerpárok és hármas ikrek esetén, de akár kisebb korkülönbséggel született gyermekek számára is érdemes vásárolni.

 

Ezek a babakocsik egymás melletti (kettes ikreknél), vagy egymás mögötti elhelyezéssel készülnek. A normál babakocsikhoz képest – a két vagy három felsőrésznek köszönhetően – jóval nagyobbak, így a méretüket feltétlenül vedd figyelembe a választásnál.

 • Az egymás mögötti babakocsikra a keskenyebb, de hosszabb forma a jellemző.
 • Az egymás melletti babakocsik rövidebbek, ám szélesebbek. Ezeknél a típusoknál a szélesség minden esetben a normál ajtóméret, vagyis 80 cm alatt marad.
 • Érdemes előre végiggondolni – már a babák érkezése előtt –, hogy hová akarsz majd eljutni babakocsival, milyen széles otthon vagy a gyakran látogatott helyeken az ajtó, a járda, a kedvenc kisbolt bejárata, ha van, mekkora a lift…
 • Azért, hogy a megfelelő szélességet tudják tartani a gyártók, előfordul, hogy egy átlag babakocsikhoz képest keskenyebb ülőrésszel rendelkeznek. A túlságosan széles babakocsi ugyanis gondot okozna számodra a közlekedésben, továbbá szállítanod is nehézkes lenne. Hiszen lényeges szempont az is – ha utaztok és vinni szeretnéd –, hogy a babakocsi összecsukva az autó csomagtartójába beférjen.
 • Bárhogy csukódik is a kiválasztott darab, ne csak a szemmértékedet használd, üzleteinkben bele is próbálhatod a kiszemelt babakocsit az autódba.
 • Azt is vizsgáld meg, hogy mennyire egyszerű összecsukni. A legideálisabb a könnyen kisméretűre összecsukható típus.

 

Szempontok a választáshoz

 

Sport vagy újszülött?

 • A háttámlák dőlésszöge határozza meg, hogy milyen kortól használható az adott babakocsi.
  • Újszülött babák esetében fontos, hogy a ledöntött háttámlák vízszintes, vagy majdnem vízszintes dőlésszöget adjanak. Az újszülöttkortól használható babakocsik 150° alatti dőlésszöggel kell rendelkezzenek. Ez a vízszintes pozíció külön mózeskosárral is elérhető. Kínálatunkban több típusú ikerbabakocsit is találsz, amelyekre mózeskosár illeszthető.
  • Amennyiben a háttámlák nem hajthatók mélyebbre 150 foknál, akkor sportbabakocsiról beszélünk. Az általános ajánlás szerint a háttámla dőlésszögétől függően 6-12 hónapos kortól használhatók a sportkocsik, de természetesen ez függ egyéb tényezőktől is, mint például a babák fejlettségétől, vagy hogy éppen milyen évszakban használjátok, stb.
 • Amennyiben a gyermekek a későbbiekben sok időt töltenek a babakocsiban, hasznos a több fokozatban dönthető háttámla, hiszen ha például séta közben elalszanak a babák, egyszerűen le tudod dönteni a támlát, biztosítva ezáltal a kicsik kényelmes pihenését, felemelve pedig tovább tudnak majd nézelődni.
 • Praktikus megoldás, ha a háttámlák külön-külön szabályozhatóak, hiszen gyakran előfordul, hogy a két gyermek nincs egyszerre ébren, illetve nem alszanak egyszerre.

 

Mindkét irányban rögzíthető ülőrész

 • Az első időkben nagyon megnyugtató érzést jelenthet számodra, ha séta közben látod a kisbabáidat és ez a piciknek is jó. Praktikus ezért, ha a babakocsi menetiránya változtatható. Bizonyos modellek esetében az ülőrészt tudod mindkét irányban felhelyezni.
 • Egymás mögötti ikerbabakocsi esetén, ha az ülőrészek mindkét irányból rögzíthetőek, akkor többféle lehetőség közül választhatsz: a gyermekek lehetnek például egymással szemben, nézhetnek feléd, illetve ülhetnek neked háttal.
 • Minél nagyobbak a gyerekek ez a funkció egyre inkább veszít a jelentőségéből, hiszen ahogy nőnek, egyre jobban kinyílik számukra a világ, előszeretettel szemlélődnek, szívesen ülnek a menetiránynak megfelelően.

 

Travel System

 • A Travel System azt jelenti, hogy a babakocsihoz gyermekülés, vagyis hordozó csatlakoztatható. A gyermekülés rendeltetése szerint arra szolgál, hogy a gyermek az autóban biztonságosan utazzon, de a Travel System számtalan helyzetben könnyítheti meg a dolgodat, hiszen így a gyermekülést nagyon egyszerűen a babakocsi vázához, vagy az ülőrészhez illesztheted, és már indulhattok is…
 • Hálás leszel a Travel Systemért akkor is, ha a piciket elnyomja az álom, neked viszont épp az autóból a babakocsiba vagy a babakocsiból az autóba kellene őket áttenned.
 • Ikerbabakocsik esetében a Travel System sokkal nagyobb jelentőséggel bír, hiszen egy szülő csak nagyon nehezen tud két hordozót cipelni. Azzal, ha a hordozók vázra rögzíthetőek, ez a kérdés meg is oldódik.

 

Mózeskosár a vázon

 • A Travel Systemnél már csak egy jobb dolog van, ha mózeskosarat is tudsz csatlakoztatni a vázhoz, így ugyanis a mózeskosár a hagyományos „mélykocsi” funkcióját látja el.
 • Vannak olyan babakocsira rögzíthető mózeskosártípusok, melyek különleges extrákkal vannak ellátva, mint például állítható szellőzőrendszer, állítható belső dőlésszög – mely segítségével a fej- és hátrész követi a babák növekedését, néhány mozdulattal fel tudod emelni, ha a picik ébren vannak, és le is tudod engedni, ha alszanak –, ringatható bölcsőfunkció, betekintőablak.
 • A mózeskosár további előnye, hogy ki tudod tenni benne a babákat levegőzni az erkélyre, a teraszra – még nagyobb hidegben, szelesebb időben is, hiszen magas oldalfala és kupolás teteje védi a piciket, sőt ez utóbbi még árnyékot is ad számukra.
 • Létezik olyan típusú mózeskosár is, amelynél kupolás tetejének hátsó cikkét le lehet cipzárazni, így lesz a kupolás tetőből napfénytető – szellőzni tud, miközben árnyékot is ad.
 • A mózeskosár puhán párnázott, textil oldalfalú, hordozófülekkel ellátott verziója a textilmózes, mely a babakocsiba téve meleget és védelmet biztosít a babáknak. Ezt azonban a fentebb leírt változattal ellentétben nem lehet biztonsági gyermekülésként használni. Majdnem vízszintesre dönthető babakocsiban viszont nagyon hasznos, hiszen vízszintesbe hozhatja a fekvőfelületet, és így a piciket akár hason is lehet altatni.

 

A babakocsi súlya

A babakocsi súlyának nagy jelentősége van a mindennapokban, minden életszakaszban lényeges szempont lesz. Habár az ikerkocsi jellegéből adódóan semmiképpen nem tartozik a könnyű kocsik közé, mégis vannak közöttük könnyebb típusok.

Az alumíniumvázas kocsik általában könnyebbek, az acélvázasak nehezebbek.

Gondolj arra is a döntés előtt, hogy ha utaztok, a gyerekkocsit be kell emelni az autó csomagtartójába.

 

Kerekek és terepviszonyok

 • Babakocsi-vásárlás előtt mindenképpen érdemes végiggondolni, hogy milyen terepen fogod használni. Nem a kerék mérete határozza meg a kocsi minőségét, de adott típusú kerekek alkalmasabbak lehetnek bizonyos terepviszonyokra.
 • Ha gyakran használod majd rosszabb, kevésbé egyenletes talajon, kavicsos vagy földúton a babakocsit, a csöppségek kényelme érdekében célszerű nagy kerekű vázat választani, hiszen ezek jobban tompítják a talaj egyenetlenségeit. Bizonyos modellek állítható rugózással rendelkeznek, továbbá a kicsik súlyához és a terepviszonyokhoz lehet igazítani a rugózás mértékét.
 • Amennyiben jó minőségű beton- vagy aszfaltúton tolod a kocsit, akkor inkább kisebb, bolygósítható kerekűt válassz. A bolygósítható kerék bolygósított állapotban egy függőleges tengely körül 360°-ban tud forogni, ennek köszönhetően a kocsi fordulékonyabb, kanyarodásnál nem szükséges megemelned. A legtöbb bolygósítható kerék fixálható, egyenetlen úton így érdemes használni. Rögzített kerekkel is tudsz kanyarodni, de ha éles szögben vagy szűk helyen kell manőverezned, egy kis kar felengedésével ismét bolygósított helyzetbe kerülhetnek, így ismét könnyebben tudsz majd manőverezni vele.
 • Az ikrekhez tervezett háromkerekű futóbabakocsi sajátos kialakítású: speciálisan épített kerekek, masszívabb váz és tárcsafék jellemzik, a három keréknek köszönhetően elől kisebb a súlyterhelés, így könnyebben el tudod fordítani, a jobb láthatóság érdekében pedig az oldala fényvisszaverővel felszerelt. A futóbabakocsi kiválasztásánál figyelj arra, hogy nem minden háromkerekű babakocsi futóbabakocsi. Ezeknek speciális követelményeknek, szigorú szabályoknak kell megfelelni. Ellenőrizd a használati útmutatóban, abban fel van tüntetve, hogy alkalmas-e futáshoz, korcsolyázáshoz.
 • A kerekek karbantartást igényelnek, azonban mindenképpen megéri a fáradtságot, hogy rendszeresen megtisztítsd őket a rájuk rakódott kosztól és portól, hiszen ezzel jelentősen megnövelheted a kocsi élettartamát. Nemcsak tisztítani, de ápolni is tanácsos a kerekeket. Olajozóspray használatával tisztítás után a kerekek könnyebb forgását, fordulását, hangtalan gördülését biztosíthatod.
 • A legtöbb babakocsi kereke puhább, habosított műanyagból készült, amely csillapítja az egyenetlen terepviszonyokból adódó rázkódást, de vannak olyan típusok is, amelyeknek a kerekei felfújhatóak, pumpálhatóak, ezáltal pluszrugózást biztosítanak. Ezek a tömlős kerekek biztonsági szeleppel vannak ellátva, amely garantálja a hosszú és problémamentes használatot.

 

A biztonság mindenekfelett

 • A nálunk vásárolható összes babakocsiban alapvető biztonsági tartozék az ötpontos biztonsági öv. Az ötpontos öv a gyermekek vállai fölött is át van vezetve, így nyújtva nagyobb biztonságot.
 • Szintén alapkövetelmény, hogy a babakocsinak fékezhető kerekei legyenek. Befékezéskor mindig győződj meg róla, hogy valóban stabilan áll-e, de lejtőn mégse engedd el soha, még befékezett állapotban se!

 

Extrák, tartozékok és kiegészítők a kényelem és a biztonság szolgálatában

 • Babakocsibetét: könnyen levehető és mosható, fokozott kényelmet biztosít gyermekeidnek, segítségével megváltoztathatod a babakocsi színét, stílusát.
 • A bevásárlókosárban, a különböző tárolókban jut hely a gyermekek vagy akár a te saját holmidnak is.
 • Még egy ráadás a kényelem érdekében, ha a tolókar fogantyúja több magassági fokozatban, illetve dőlésszögben állítható:
  • így még akár a hosszú séták alkalmával sem fárad el a karod,
  • praktikus, mert ha a családban többen is használják a kocsit, akkor mindenki a magasságának megfelelően állíthatja be a tolókar magasságát. Ez akár választási szempont is lehet, hiszen aki magas, annak nem megfelelő az alacsony tolókar,
  • még akár lejtőn vagy emelkedőn tolva is tudod állítani a tolókar magasságát.

 

Sok babakocsi több extrával is büszkélkedhet, más modellek mellé pedig – típustól függően – külön lehet megvásárolni a különféle kiegészítőket, úgymint lábzsák, bundazsák, esővédő, szúnyogháló, bevásárlóháló, pohár- és cumisüvegtartók, huzat, betét, hordtáska, hordozópánt, napernyő. Vásárlás előtt ellenőrizd, hogy használhatók-e az adott babakocsihoz!

 

Az ikerkapocs segítségével két hasonló felépítésű babakocsit is tudsz használni ikerbabakocsiként.

 

Testvérbabakocsi

 • A testvérbabakocsit az újszülött babának vízszintesen fekvő résszel, az idősebb testvérnek dönthető ülőrésszel szerelik fel.
 • Ikerbabakocsit is tudsz tesvérbabakocsiként használni.
 • A különféle felsőrészek kombinálásával – mint ülőrész, mózeskosár, hordozó – több típus is rugalmasan alakítható a gyermekek eltérő korához.
Sorrend
Szűrők
Sorrend
399
Ft
-
469990
Ft
14 990 Ft
49 990 Ft
199 990 Ft
9 490 Ft
169 990 Ft
14 990 Ft
Áruházainkban bővebb kínálatot is elérhetsz. Kérd eladóink segítségét!
Cybex for Scuderia Ferrari nyereményjáték

Segítség a vásárláshoz: Babakocsik

 

A babakocsivásárlás izgalmas feladat, ugyanakkor sok szempontot kell figyelembe venni, hogy megtaláld a legmegfelelőbbet. Újszülött babád számára keresed a tökéleteset? A már ülni tudó csemetédnek szeretnél egy lendületes és vagány sport babakocsit? Az iker- vagy testvérbabakocsik közt kell rálelned az ideálisra? Döntően tömegközlekedtek majd? Gyakran autóztok? Sokat fogod használni egyenetlen terepviszonyok között? És persze vannak még más szempontok is, melyeket át kell gondolnod. Az életstílusodhoz és a körülményeidhez leginkább passzoló babakocsival nyert ügyed lesz, és a séta önfeledt kikapcsolódást jelent majd.

 

Segítség a vásárláshoz: Újszülött, multifunkciós babakocsik

 

Amikor újszülött babádnak szeretnél multifunkciós babakocsit vásárolni, több szempontot is át kell gondolnod és mérlegelned kell. Ebben szeretnénk segítséget nyújtani.

 

Típusok és tulajdonságaik

Az újszülöttkortól használható babakocsi típusokat különböző kategóriába soroljuk:

 

Hordozó vagy mózeskosár nem csatlakoztatható hozzá: ezeknek a fekvőfelülete típustól függően vízszintesig, vagy majdnem vízszintesig dönthető, így már újszülöttkortól használható. A háttámla ülő pozícióba állításával később is tudod használni, amikor a gyermek már tud önállóan ülni.

Hordozó csatlakoztatható hozzá: ezt hívjuk Travel Systemnek. Annyiban különbözik az előző kategóriától, hogy hordozót lehet rá csatlakoztatni.

Mózeskosár csatlakoztatható hozzá: ez a típus áll a legközelebb a klasszikus multifunkciós babakocsihoz, természetesen modern változatban. Ez valójában egy sportkocsi, amelyre rátehető a mózeskosár. Ezt kétféleképpen is meg lehet tenni:

 • A babakocsiváz és a sportrész nem szedhető szét, a mózeskosarat a sportrészre kell feltenni.
 • A babakocsivázról a sportrész leszedhető, a mózeskosarat a vázra kell csatlakoztatni. Ennek az az előnye, hogy így könnyebb, plusz összecsukva kisebb a babakocsi, és a sportrész addig nem használódik, amíg nincs rá szükség.

Hordozó és mózeskosár csatlakoztatható hozzá: az előző kettő kategória minden előnyét ötvözi. A babakocsi vázáról levéve bizonyos mózeskosár modellek gyermekülésként is használhatók, személygépkocsiba rögzíthetők, így az első hónapokban helyettesíthetik a biztonsági gyermekülést.

 

Fontos tudnivalók azokhoz a multifunkciós babakocsi típusokhoz, melyekhez hordozó és mózeskosár is, esetleg valamelyik ezek közül csatlakoztatható:

 • Megtalálhatod a kínálatban azokat a modelleket, melyekhez a hordozó vagy a mózeskosár külön megvásárolható, de azokat is, melyeket szettben árulunk, azaz a hordozó és a mózeskosár is, vagy ezek közül valamelyik benne van az árban.
 • Vannak olyan babakocsi típusok, melyeknél egyszerűen csak rá kell tenni és rögzíteni a hordozót vagy a mózeskosarat a babakocsi vázára, más típusoknál viszont adaptert kell használni. Ezt az ár nem minden típusnál tartalmazza, ilyen esetben külön kell megvenni. Az adapter egy szabványos, bevizsgált, biztonságos eszköz, melynek segítségével akár a babakocsiváztól eltérő márkájú biztonsági gyermekülést vagy mózeskosarat is lehet rögzíteni. Külön is megvásárolható, praktikus lehet például akkor, ha a már meglévő hordozóhoz keresel babakocsivázat.

 

Fontos szempontok

 

 1. Mindkét irányban rögzíthető ülőrész

Az első időkben nagyon megnyugtató érzést jelenthet számodra, ha séta közben látod a kisbabát és ez számára is jó. Ahogy nő, egyre jobban kinyílik számára a világ, előszeretettel szemlélődik, szívesen ül menetirányban. Praktikus, ha a babakocsi menetiránya változtatható. Bizonyos modellek esetében az ülőrészt tudod mindkét irányban felhelyezni.

 

 1. A Travel System előnyei

A Travel System azt jelenti, hogy a babakocsihoz gyermekülés (hordozó) csatlakoztatható. A gyermekülés rendeltetése szerint arra szolgál, hogy a gyermek az autóban biztonságosan utazzon, de a Travel System számtalan helyzetben könnyítheti meg a dolgodat, hiszen így a gyermekülést nagyon egyszerűen a babakocsi vázához, vagy az ülőrészhez illesztheted, és már indulhattok is… Hálás leszel a Travel Systemért akkor is, ha a picit elnyomja az álom, neked viszont épp az autóból a babakocsiba vagy a babakocsiból az autóba kellene őt áttenned.

 

 1. Mózeskosár a vázon
 • A Travel Systemnél már csak egy jobb dolog van: ha mózeskosarat is tudsz csatlakoztatni a vázhoz. Így ugyanis a mózeskosár a hagyományos „mélykocsi” funkcióját látja el.
 • A babakocsi vázáról levéve, bizonyos mózeskosár modellek gyermekülésként is használhatók, személygépkocsiba rögzíthetők, így helyettesíthetik az első hónapokban a biztonsági gyermekülést. Ezeket a mózeskosarakat ugyanúgy az európai szabvány szerint tesztelték, mint az autósüléseket, „E” jelzéssel minősítették, melyet a mózeskosáron található narancssárga minősítő matrica tanúsít.
 • Vannak olyan babakocsira rögzíthető mózeskosár típusok, melyek különleges extrákkal vannak ellátva: például állítható szellőzőrendszer, állítható belső dőlésszög (a fej- és hátrész követi a baba növekedését, néhány mozdulattal állítható: fel lehet emelni, ha a pici ébren van, és leengedni, ha alszik), bölcsőfunkció (ringatható), betekintőablak.
 • A mózeskosár további előnye, hogy ki tudod tenni benne a babát levegőzni az erkélyre, a teraszra – még nagyobb hidegben, szelesebb időben is, mert magas oldalfala és kupolás teteje védi a babát (sőt ez utóbbi még árnyékot is ad). Létezik olyan típusú mózeskosár is, amely kupolás tetejének hátsó cikkét le lehet cipzárazni (így lesz a kupolás tetőből naptető), így szellőzni tud, miközben árnyékot is ad.
 • Egy kisebb lakásban gondot jelenthet a mózeskosár tárolása, ha már kinőtte a pici: megválni nem szeretnél tőle, de most épp nincs rá szükség. Hely szűkében remek megoldás az a különleges mózeskosár, amely pillanatok alatt teljes értékű sportrésszé alakítható, tehát kettő az egyben, így jóval tovább használható.
 • A mózeskosár puhán párnázott, textil oldalfalú, hordozófülekkel ellátott verziója a textilmózes, mely a babakocsiba téve meleget és védelmet biztosít a babának. Ezt azonban nem lehet biztonsági gyermekülésként használni. Majdnem vízszintesre dönthető multifunkciós babakocsiban nagyon jó szolgálatot tesz, mert vízszintesbe hozhatja a fekvőfelületet, és így a babát akár hason is lehet altatni.

 

 1. Kerekek és terepviszonyok
 • Újszülött babakocsi vásárlás előtt mindenképpen érdemes végiggondolni, hogy milyen terepen fogod használni. Nem a kerék mérete határozza meg a babakocsi minőségét, de bizonyos típusú kerekek alkalmasabbak lehetnek bizonyos terepviszonyokra.
 • Ha gyakran használod majd rosszabb, kevésbé egyenletes talajon, kavicsos vagy földúton a babakocsit, a baba kényelme érdekében célszerű nagy kerekű vázat választani, hiszen ezek jobban tompítják a talaj egyenetlenségeit. Bizonyos modellek állítható rugózással rendelkeznek. A baba súlyához és a terepviszonyokhoz lehet igazítani a rugózás mértékét.
 • Ha jó minőségű beton- vagy aszfaltúton tolod a babakocsit, akkor inkább kisebb, bolygósítható kerekűt válassz, mert az ilyen kerék bolygósított állapotban egy függőleges tengely körül 360°-ban tud forogni, így a kocsi fordulékonyabb, például kanyarodásnál nem szükséges megemelni. A legtöbb bolygósítható kerék fixálható, egyenetlen úton így érdemes használni. Rögzített kerekkel is tudsz fordulni, de ha éles szögben vagy szűk helyen kell manőverezni, érdemes a kerekeket ismét bolygósítani, melyet egy kar felengedésével tudsz könnyedén megtenni.
 • A kerekek karbantartást igényelnek. Megéri a fáradtságot, hogy rendszeresen megtisztítsd őket a rájuk rakódott kosztól és portól, így megnövelheted a kocsi élettartamát. Nemcsak tisztítani, de ápolni is tanácsos a kerekeket. Tisztítás után, olajozóspray használatával a kerekek könnyebb forgását (fordulását), hangtalan gördülését tudod biztosítani.
 • A legtöbb újszülött babakocsi kereke puhább, habosított műanyagból készült, amely csillapítja az egyenetlen terepből adódó rázkódást, de vannak olyan típusok is, amelynek a kerekei felfújhatóak, pumpálhatóak, pluszrugózást biztosítanak. Ezek a tömlős kerekek biztonsági szeleppel vannak ellátva, amely garantálja a hosszú és problémamentes használatot.
 • Van olyan babakocsi, amelyikhez külön kerékszettet tudsz vásárolni. Ez esetben az első kerekét (vagy kerekeit) tudod leszerelni, és a helyére feltenni a rossz terepviszonyokhoz jobban illő kerékszettet, ami jól jöhet akkor, amikor a babakocsit épp nem városi közlekedésre használod, hanem pl. kirándulni mentek.

 

 1. A babakocsi súlya

A babakocsi súlyának nagy jelentősége van a mindennapokban, a baba vagy a kisgyermek minden életszakaszában lényeges szempont lesz. Az is elég, ha naponta csak néhány lépcsőfokot kell le- vagy felvinned… Célszerű előnyben részesíteni a könnyebb típusokat, ha gyakran kell emeletre felvinni, vagy sokat használjátok a tömegközlekedési eszközöket. Gondolj arra is, hogy ha utaztok, be kell emelni az autó csomagtartójába. Bárhova mész, biztosan emelned kell. (Az alumíniumvázas kocsik általában könnyebbek, az acélvázasak nehezebbek.)

 

 1. A babakocsi mérete és összecsukása
 • Kinyitott állapotban is lényeges lehet a babakocsi mérete, főleg, ha lakásban tárolod, és nem akarod mindig összecsukni.
 • Ha gyakran használtok liftet, érdemes végiggondolni, be tudsz-e szállni majd vele.
 • Nagyon lényeges, hogy a babakocsi összecsukva az autó csomagtartójába beférjen, ha utaztok és vinni kell.
 • Bárhogy csukódik is a kiválasztott darab, ne csak a szemmértékedet használd, üzleteinkben bele is tudod próbálni a kiszemelt babakocsit az autódba.
 • Azt is nézd meg, mennyire egyszerű összecsukni. A legideálisabb az egyszerűen és kicsire összecsukható típus.

 

 1. A biztonság alapvető
 • Alapvető biztonsági tartozék a nálunk vásárolható összes babakocsiban az ötpontos biztonsági öv. Az ötpontos öv a gyermek vállai fölött is át van vezetve, így nagyobb biztonságot nyújt.
 • Szintén alapkövetelmény, hogy az újszülött babakocsinak fékezhető kerekei legyenek. Befékezéskor mindig győződj meg róla, hogy valóban stabilan áll-e, de lejtőn soha ne engedd el, még befékezett állapotban se!

 

 1. Extrák, tartozékok és kiegészítők a kényelem és a biztonság szolgálatában
 • Nyári huzat: könnyen levehető és mosható, univerzális, nem izzad bele a gyermek, mert egyedi felépítésének köszönhetően szabadon áramlik a levegő a kicsi teste alatt, elszállítva a test által kibocsátott hőt és nedvességet.
 • Babakocsibetét: könnyen levehető és mosható, nagyobb kényelmet biztosít, segítségével megváltoztathatod a babakocsi színét, stílusát.
 • A bevásárlókosárban, a különböző tárolókban jut hely a gyermek vagy akár a te saját holmidnak is.
 • Van olyan típus, amelynél az ülőrész magassága állítható: így nem kell olyan mélyre hajolnod a babához, ezen kívül asztalhoz is lehet tolni, etetőszékként is lehet használni (praktikus, ha például betértek egy étterembe, kávézóba).
 • Van olyan típus, amelynek van ún. lépcsőző funkciója: egy sorba össze lehet csukni a kerekeket anélkül, hogy a babakocsit összecsuknád, így pedig könnyebben és biztonságosabban tudod a lépcsőn ledöcögtetni a babakocsit.
 • Még egy ráadás a kényelem érdekében, ha a tolókar fogantyúja több magassági fokozatban, illetve dőlésszögben állítható:
  • Így még a hosszú séta során sem fárad el a karod.
  • Ez azért is fontos, mert ha a családban többen is tologatják a kocsit, akkor mindenki a magasságának megfelelően állíthatja be a tolókar magasságát. Ez akár választási szempont is lehet, hiszen aki magas, annak nem megfelelő az alacsony tolókar, és fordítva.
  • A tolókar magasságát akkor is állítani kell, ha lejtőn vagy épp emelkedőn tolod.

 

Sok multifunkciós babakocsi több extrával is büszkélkedhet, más modellek mellé külön meg lehet vásárolni különféle kiegészítőket (típustól függően), a teljesség igénye nélkül: lábzsák, bundazsák, esővédő, szúnyogháló, bevásárlóháló, pohár- és cumisüvegtartók, huzat, betét, hordtáska, hordozópánt, napernyő. Vásárlás előtt ellenőrizd, hogy használhatók-e az adott babakocsihoz!

 

 1. A babakocsi színe

A legtöbb modellünk többféle színben kapható. Vannak „lányos”, „fiús” és semleges színű babakocsik is. Érdemes az utóbbiak közül választani, ha nem biztos a kicsi neme, vagy ha már előre gondoltok a kistestvérre. Bizonyos márkák kínálatában vannak olyan limitált színek, melyeket neves divattervezők álmodtak meg.

 

 1. Kényelem: ülőrész, háttámla és huzat
 • A kicsi kényelme szempontjából nagy jelentősége van az ülőrész és a háttámla, a hordozó és a mózeskosár párnázottságának. Van olyan típus, amelyiknél a még nagyobb kényelem érdekében a derék-, a hát- és az ülőrész eltérő párnázottsággal rendelkezik.
 • A huzat minősége is lényeges: a hálós, rácsos szerkezetű huzat jól átszellőzik, de bizonyos babakocsi típusokon speciális anyagból készült huzat van, amely higiénikus, felszívja a nedvességet. Vannak olyan típusok, melyek huzata speciális: antiallergén, antisztatikus és penészedésgátló anyagból készült, amely elnyeli a nedvességet. 
 • A babakocsit mindennap használod, és általában a gyermek sem kíméli, ezért kiemelten fontos a huzat tisztítása. Van olyan huzat, amelyik helyileg tisztítható, a legtöbb azonban leszedhető és mosható. Figyelj arra, hogy tisztítás után enyhén nedves állapotban szereld fel, mert akkor nyeri vissza legkönnyebben az eredeti formáját.

 

 1. Sportoláshoz ajánljuk
 • A háromkerekű futóbabakocsi speciális kialakítású: különleges kialakítású kerekek, masszívabb váz és fék, a három keréknek köszönhetően elöl kisebb a súlyterhelés, így könnyebb elfordítani.
 • A futóbabakocsi kiválasztásánál figyelj arra, hogy nem minden háromkerekű babakocsi futóbabakocsi, ehhez speciális követelményeknek, szigorú szabályoknak kell megfelelni. Ellenőrizd a használati útmutatóban, mert abban fel van tüntetve, hogy alkalmas-e futáshoz, korcsolyázáshoz.

 

Sportbabakocsik

 

Ahogy nő a baba, elképzelhető, hogy más szempontok lesznek fontosak, mint ami alapján megvásároltad az első (újszülött-) babakocsit. Ha többet autóztok, lényeges szempont lesz, hogy minél kisebbre tudd összecsukni. Ha pedig többet utaztok tömegközlekedési eszközön, nagy hangsúlyt kap a babakocsi súlya és mérete (nyitott állapotban is).

 

Mit kell tudni a háttámláról?

 • A sportbabakocsi háttámlájának kialakítása miatt nem ajánlott újszülött csecsemőnek. Ennek oka, hogy a háttámla nem dönthető tökéletesen vízszintesig.
 • Típustól függően természetesen vannak különbségek, kínálatunkban találsz fix és dönthető háttámlás modelleket is.
 • Amennyiben a gyermek sok időt tölt a babakocsiban, hasznos a több fokozatban dönthető háttámla, például amikor séta közben elalszik a pici, egyszerűen le tudod dönteni a háttámlát, biztosítva ez által a kicsi kényelmes pihenését, felültetve pedig tovább tud nézelődni a csöppség.
 • Az általános ajánlás szerint a háttámla dőlésszögétől függően 6-12 hónapos kortól használhatók a sportkocsik, de természetesen ez függ egyéb tényezőktől is, mint például a baba fejlettségétől, vagy hogy éppen milyen évszakban használjátok stb.
 • A sportkocsik többnyire 3 éves korig, vagy 15 kg-ig használhatóak (némelyik típus ennél nagyobb súlyhatárig), így tulajdonképpen ezek már végigkísérnek téged és gyermekedet a babakocsis időszakon.

 

Kínálatunkban sokféle sportkocsit találsz, s hogy könnyebben eligazodj a különféle típusok között, az alábbiakban ebben szeretnénk segítséget nyújtani számodra.

 

Fontos szempontok

 

 1. Mindkét irányban rögzíthető ülőrész

Amikor a néhány hónapos csemetédnek vásárolsz sportbabakocsit, fontos lehet, hogy séta közben is lássátok egymást. Bizonyos modellek esetében az ülőrészt tudod mindkét irányban felhelyezni.

Nagyobb gyermek esetében ennek a funkciónak már valószínűleg nincs jelentősége. Ahogy nőnek, egyre jobban nyílik ki számukra a világ, s előszeretettel szemlélődnek, szívesen ülnek menetiránynak megfelelően.

 

 1. Kerekek és terepviszonyok
 • Babakocsivásárlás előtt mindenképpen érdemes végiggondolni, hogy milyen terepviszonyok között fogod használni. Nem a kerék mérete határozza meg a babakocsi minőségét, de bizonyos típusú kerekek alkalmasabbak lehetnek bizonyos terepviszonyokra.
 • Ha gyakran használod rosszabb terepviszonyok között, kavicsos vagy földúton a babakocsit, a pici kényelme érdekében célszerű nagy kerekű vázat választani, hiszen ezek jobban tompítják a talaj egyenetlenségeit. Ezeknél a kocsiknál fontos a jó rugózás is.
 • Ha jó minőségű beton- vagy aszfaltúton használod többet a babakocsit, akkor inkább kisebb, bolygósítható kerekűt válassz. A bolygósítható kerék bolygósított állapotban egy függőleges tengely körül 360°-ban tud forogni, ezzel a kocsi fordulékonyabb, kanyarodásnál nem szükséges megemelned. A legtöbb bolygósítható kerék fixálható, egyenetlen úton így érdemes használni. Rögzített kerekekkel is tudsz a kocsival kanyarodni, de ha éles szögben kell fordulnod, vagy szűk helyen kell tolnod a babakocsit, egy kis kar felengedésével ismét bolygósított helyzetbe kerülnek, így ismét könnyebben tudsz majd manőverezni vele.
 • A kerekek karbantartást igényelnek. Megéri a fáradtságot, hogy rendszeresen megtisztítsd őket a rájuk rakódott kosztól és portól, hiszen ezáltal megnövelheted a kocsi élettartamát. Nemcsak tisztítani, de ápolni is tanácsos a kereket. Olajozóspray segítségével tisztítás után kezelni tudod a forgó-mozgó alkatrészeket.
 • Van olyan babakocsi is, amelyiknek a kerekei felfújhatóak, pumpálhatóak, és mivel nem kemények, csillapítják az egyenetlen terepből adódó rázkódást. A kerekek biztonsági szeleppel vannak ellátva, melyeket 3-4 hetente érdemes ellenőrizni, és amennyiben szükséges, fel kell őket pumpálni. Bizonyos típusoknál a pumpa a babakocsi tartozéka.

 

 1. A babakocsi súlya

Célszerű előnyben részesíteni a könnyebb típusokat, ha gyakran kell emeletre felvinni, vagy sokat használjátok tömegközlekedési eszközökön. Gondolj arra is, hogy ha utaztok, be kell emelni az autó csomagtartójába. Bárhova mész, biztosan emelned kell. Önmagában már is elég lehet, ha naponta csak néhány lépcsőfokot kell le- vagy felvinned a kocsit…

Az alumíniumvázas kocsik általában könnyebbek, az acélvázasak nehezebbek – vedd ezt is figyelembe vásárlás előtt.

 

 1. A babakocsi mérete és összecsukása
 • A babakocsi mérete is lényeges szempont lehet kinyitott állapotban, főleg akkor, ha lakásban tárolod, és nem akarod mindig összecsukni. Ha gyakran használtok liftet, érdemes végiggondolni, be tudsz-e szállni majd vele.
 • Alapvető, hogy a babakocsi összecsukva az autó csomagtartójába beférjen, ha utaztok és viszitek magatokkal.
 • Bárhogy csukódik is a kiválasztott darab, ne csak a szemmértékedet használd, üzleteinkben bele is tudod próbálni a kiszemelt babakocsit az autódba. Azt is vedd figyelembe, hogy mennyire egyszerű összecsukni a kiválasztott darabot. A legideálisabb az egyszerűen és kisméretűre összecsukható típus.
 • Választékunkban találsz olyan babakocsit is, amelyik a repülőgépre kézipoggyászként is felvihető.

 

 1. A biztonság mindenekelőtt
 • A nálunk megvásárolható összes babakocsiban alapvető biztonsági tartozék az ötpontos biztonsági öv, mely a gyermek vállai fölött is át van vezetve, így nagyobb biztonságot nyújt.
 • Szintén alapkövetelmény, hogy a babakocsinak fékezhető kerekei legyenek. Lefékezéskor mindig győződj meg róla, hogy valóban stabilan áll-e, de lejtőn soha ne engedd el, még lefékezett állapotban se!

 

 1. Extrák, tartozékok és kiegészítők a kényelem és a biztonság szolgálatában
 • Számos kiegészítő segít, hogy a babakocsit még kényelmesebben tudd használni a mindennapokban. Ilyen a könnyen levehető és mosható, esetleg lecipzározható vagy cserélhető téli-nyári huzat, a bevásárlókosár, a különböző tárolók.
 • Még egy ráadás a kényelem érdekében, ha a tolókar fogantyúja több magassági fokozatban, illetve dőlésszögben állítható:
  • így még akár a hosszú séta alkalmával sem fárad el a karod,
  • praktikus, mert ha a családban többen is használják a kocsit, akkor mindenki a magasságának megfelelően állíthatja be a tolókar magasságát. Ez akár választási szempont is lehet, hiszen aki magas, annak nem megfelelő az alacsony tolókar,
  • még akár lejtőn vagy emelkedőn tolva is tudod állítani a tolókar magasságát.

 

Sok babakocsi több extrával is büszkélkedhet, más modellek mellé pedig – típustól függően – külön lehet megvásárolni a különféle kiegészítőket, úgymint lábzsák, bundazsák, esővédő, szúnyogháló, bevásárlóháló, pohár- és cumisüvegtartók, huzat, betét, hordtáska, hordozópánt, napernyő. Vásárlás előtt ellenőrizd, hogy használhatók-e az adott babakocsihoz!

 

 1. A babakocsi színe

A legtöbb modellünk többféle színben kapható. Vannak „lányos”, „fiús” és semleges színű babakocsik is. Érdemes az utóbbiak közül választani, ha nem biztos a kicsi neme, vagy ha már előre gondoltok a kistestvérre.

 

 1. Kényelem: ülőrész, háttámla és huzat
 • A kicsi kényelme szempontjából nagy jelentősége van az ülőrész és a háttámla párnázottságának. Létezik olyan típus, amelyiknél a még nagyobb kényelem érdekébena derék-, a hát- és az ülőrész eltérő párnázottsággal rendelkezik.
 • A huzat minősége is fontos: a hálós, rácsos szerkezetű huzat jól átszellőzik, szabadon áramlik a levegő a gyermek teste alatt, elszállítva a test által kibocsátott hőt és nedvességet.

 

 1. Sportoláshoz ajánljuk
 • A háromkerekű futóbabakocsi sajátos kialakítású: speciálisan épített kerekek, masszívabb váz és kézifék, a három keréknek köszönhetően elöl kisebb a súlyterhelés, így könnyebben el tudod fordítani, a jobb láthatóság érdekében pedig az oldala fényvisszaverővel felszerelt. A legfontosabb tulajdonsága ezeknek a babakocsiknak az úgynevezett „egyenesfutás”, ha ez jó a babakocsinak, akkor nem kell futás közben az irányt állandóan korrigálni. Akár külön szabályozóval lehet ezt finomhangolni.  A futóbabakocsi kiválasztásánál figyelj arra, hogy nem minden háromkerekű babakocsi futóbabakocsi. Ezeknek speciális követelményeknek, szigorú szabályoknak kell megfelelni. Ellenőrizd a használati útmutatóban, abban fel van tüntetve, hogy alkalmas-e futáshoz, korcsolyázáshoz.
 • Van olyan futóbabakocsi is, amelyikhez külön kerékszettet tudsz vásárolni. Az első kerekét tudod leszerelni, a helyére pedig feltenni a bolygósítható, városi közlekedésre alkalmas kerékszettet, ha a babakocsit épp nem sportoláshoz használod. Ennek segítségével könnyebben manőverezel majd vele.

 

Ikerbabakocsik

 

Ikerbabakocsit ikerpárok és hármas ikrek esetén, de akár kisebb korkülönbséggel született gyermekek számára is érdemes vásárolni.

 

Ezek a babakocsik egymás melletti (kettes ikreknél), vagy egymás mögötti elhelyezéssel készülnek. A normál babakocsikhoz képest – a két vagy három felsőrésznek köszönhetően – jóval nagyobbak, így a méretüket feltétlenül vedd figyelembe a választásnál.

 • Az egymás mögötti babakocsikra a keskenyebb, de hosszabb forma a jellemző.
 • Az egymás melletti babakocsik rövidebbek, ám szélesebbek. Ezeknél a típusoknál a szélesség minden esetben a normál ajtóméret, vagyis 80 cm alatt marad.
 • Érdemes előre végiggondolni – már a babák érkezése előtt –, hogy hová akarsz majd eljutni babakocsival, milyen széles otthon vagy a gyakran látogatott helyeken az ajtó, a járda, a kedvenc kisbolt bejárata, ha van, mekkora a lift…
 • Azért, hogy a megfelelő szélességet tudják tartani a gyártók, előfordul, hogy egy átlag babakocsikhoz képest keskenyebb ülőrésszel rendelkeznek. A túlságosan széles babakocsi ugyanis gondot okozna számodra a közlekedésben, továbbá szállítanod is nehézkes lenne. Hiszen lényeges szempont az is – ha utaztok és vinni szeretnéd –, hogy a babakocsi összecsukva az autó csomagtartójába beférjen.
 • Bárhogy csukódik is a kiválasztott darab, ne csak a szemmértékedet használd, üzleteinkben bele is próbálhatod a kiszemelt babakocsit az autódba.
 • Azt is vizsgáld meg, hogy mennyire egyszerű összecsukni. A legideálisabb a könnyen kisméretűre összecsukható típus.

 

Szempontok a választáshoz

 

Sport vagy újszülött?

 • A háttámlák dőlésszöge határozza meg, hogy milyen kortól használható az adott babakocsi.
  • Újszülött babák esetében fontos, hogy a ledöntött háttámlák vízszintes, vagy majdnem vízszintes dőlésszöget adjanak. Az újszülöttkortól használható babakocsik 150° alatti dőlésszöggel kell rendelkezzenek. Ez a vízszintes pozíció külön mózeskosárral is elérhető. Kínálatunkban több típusú ikerbabakocsit is találsz, amelyekre mózeskosár illeszthető.
  • Amennyiben a háttámlák nem hajthatók mélyebbre 150 foknál, akkor sportbabakocsiról beszélünk. Az általános ajánlás szerint a háttámla dőlésszögétől függően 6-12 hónapos kortól használhatók a sportkocsik, de természetesen ez függ egyéb tényezőktől is, mint például a babák fejlettségétől, vagy hogy éppen milyen évszakban használjátok, stb.
 • Amennyiben a gyermekek a későbbiekben sok időt töltenek a babakocsiban, hasznos a több fokozatban dönthető háttámla, hiszen ha például séta közben elalszanak a babák, egyszerűen le tudod dönteni a támlát, biztosítva ezáltal a kicsik kényelmes pihenését, felemelve pedig tovább tudnak majd nézelődni.
 • Praktikus megoldás, ha a háttámlák külön-külön szabályozhatóak, hiszen gyakran előfordul, hogy a két gyermek nincs egyszerre ébren, illetve nem alszanak egyszerre.

 

Mindkét irányban rögzíthető ülőrész

 • Az első időkben nagyon megnyugtató érzést jelenthet számodra, ha séta közben látod a kisbabáidat és ez a piciknek is jó. Praktikus ezért, ha a babakocsi menetiránya változtatható. Bizonyos modellek esetében az ülőrészt tudod mindkét irányban felhelyezni.
 • Egymás mögötti ikerbabakocsi esetén, ha az ülőrészek mindkét irányból rögzíthetőek, akkor többféle lehetőség közül választhatsz: a gyermekek lehetnek például egymással szemben, nézhetnek feléd, illetve ülhetnek neked háttal.
 • Minél nagyobbak a gyerekek ez a funkció egyre inkább veszít a jelentőségéből, hiszen ahogy nőnek, egyre jobban kinyílik számukra a világ, előszeretettel szemlélődnek, szívesen ülnek a menetiránynak megfelelően.

 

Travel System

 • A Travel System azt jelenti, hogy a babakocsihoz gyermekülés, vagyis hordozó csatlakoztatható. A gyermekülés rendeltetése szerint arra szolgál, hogy a gyermek az autóban biztonságosan utazzon, de a Travel System számtalan helyzetben könnyítheti meg a dolgodat, hiszen így a gyermekülést nagyon egyszerűen a babakocsi vázához, vagy az ülőrészhez illesztheted, és már indulhattok is…
 • Hálás leszel a Travel Systemért akkor is, ha a piciket elnyomja az álom, neked viszont épp az autóból a babakocsiba vagy a babakocsiból az autóba kellene őket áttenned.
 • Ikerbabakocsik esetében a Travel System sokkal nagyobb jelentőséggel bír, hiszen egy szülő csak nagyon nehezen tud két hordozót cipelni. Azzal, ha a hordozók vázra rögzíthetőek, ez a kérdés meg is oldódik.

 

Mózeskosár a vázon

 • A Travel Systemnél már csak egy jobb dolog van, ha mózeskosarat is tudsz csatlakoztatni a vázhoz, így ugyanis a mózeskosár a hagyományos „mélykocsi” funkcióját látja el.
 • Vannak olyan babakocsira rögzíthető mózeskosártípusok, melyek különleges extrákkal vannak ellátva, mint például állítható szellőzőrendszer, állítható belső dőlésszög – mely segítségével a fej- és hátrész követi a babák növekedését, néhány mozdulattal fel tudod emelni, ha a picik ébren vannak, és le is tudod engedni, ha alszanak –, ringatható bölcsőfunkció, betekintőablak.
 • A mózeskosár további előnye, hogy ki tudod tenni benne a babákat levegőzni az erkélyre, a teraszra – még nagyobb hidegben, szelesebb időben is, hiszen magas oldalfala és kupolás teteje védi a piciket, sőt ez utóbbi még árnyékot is ad számukra.
 • Létezik olyan típusú mózeskosár is, amelynél kupolás tetejének hátsó cikkét le lehet cipzárazni, így lesz a kupolás tetőből napfénytető – szellőzni tud, miközben árnyékot is ad.
 • A mózeskosár puhán párnázott, textil oldalfalú, hordozófülekkel ellátott verziója a textilmózes, mely a babakocsiba téve meleget és védelmet biztosít a babáknak. Ezt azonban a fentebb leírt változattal ellentétben nem lehet biztonsági gyermekülésként használni. Majdnem vízszintesre dönthető babakocsiban viszont nagyon hasznos, hiszen vízszintesbe hozhatja a fekvőfelületet, és így a piciket akár hason is lehet altatni.

 

A babakocsi súlya

A babakocsi súlyának nagy jelentősége van a mindennapokban, minden életszakaszban lényeges szempont lesz. Habár az ikerkocsi jellegéből adódóan semmiképpen nem tartozik a könnyű kocsik közé, mégis vannak közöttük könnyebb típusok.

Az alumíniumvázas kocsik általában könnyebbek, az acélvázasak nehezebbek.

Gondolj arra is a döntés előtt, hogy ha utaztok, a gyerekkocsit be kell emelni az autó csomagtartójába.

 

Kerekek és terepviszonyok

 • Babakocsi-vásárlás előtt mindenképpen érdemes végiggondolni, hogy milyen terepen fogod használni. Nem a kerék mérete határozza meg a kocsi minőségét, de adott típusú kerekek alkalmasabbak lehetnek bizonyos terepviszonyokra.
 • Ha gyakran használod majd rosszabb, kevésbé egyenletes talajon, kavicsos vagy földúton a babakocsit, a csöppségek kényelme érdekében célszerű nagy kerekű vázat választani, hiszen ezek jobban tompítják a talaj egyenetlenségeit. Bizonyos modellek állítható rugózással rendelkeznek, továbbá a kicsik súlyához és a terepviszonyokhoz lehet igazítani a rugózás mértékét.
 • Amennyiben jó minőségű beton- vagy aszfaltúton tolod a kocsit, akkor inkább kisebb, bolygósítható kerekűt válassz. A bolygósítható kerék bolygósított állapotban egy függőleges tengely körül 360°-ban tud forogni, ennek köszönhetően a kocsi fordulékonyabb, kanyarodásnál nem szükséges megemelned. A legtöbb bolygósítható kerék fixálható, egyenetlen úton így érdemes használni. Rögzített kerekkel is tudsz kanyarodni, de ha éles szögben vagy szűk helyen kell manőverezned, egy kis kar felengedésével ismét bolygósított helyzetbe kerülhetnek, így ismét könnyebben tudsz majd manőverezni vele.
 • Az ikrekhez tervezett háromkerekű futóbabakocsi sajátos kialakítású: speciálisan épített kerekek, masszívabb váz és tárcsafék jellemzik, a három keréknek köszönhetően elől kisebb a súlyterhelés, így könnyebben el tudod fordítani, a jobb láthatóság érdekében pedig az oldala fényvisszaverővel felszerelt. A futóbabakocsi kiválasztásánál figyelj arra, hogy nem minden háromkerekű babakocsi futóbabakocsi. Ezeknek speciális követelményeknek, szigorú szabályoknak kell megfelelni. Ellenőrizd a használati útmutatóban, abban fel van tüntetve, hogy alkalmas-e futáshoz, korcsolyázáshoz.
 • A kerekek karbantartást igényelnek, azonban mindenképpen megéri a fáradtságot, hogy rendszeresen megtisztítsd őket a rájuk rakódott kosztól és portól, hiszen ezzel jelentősen megnövelheted a kocsi élettartamát. Nemcsak tisztítani, de ápolni is tanácsos a kerekeket. Olajozóspray használatával tisztítás után a kerekek könnyebb forgását, fordulását, hangtalan gördülését biztosíthatod.
 • A legtöbb babakocsi kereke puhább, habosított műanyagból készült, amely csillapítja az egyenetlen terepviszonyokból adódó rázkódást, de vannak olyan típusok is, amelyeknek a kerekei felfújhatóak, pumpálhatóak, ezáltal pluszrugózást biztosítanak. Ezek a tömlős kerekek biztonsági szeleppel vannak ellátva, amely garantálja a hosszú és problémamentes használatot.

 

A biztonság mindenekfelett

 • A nálunk vásárolható összes babakocsiban alapvető biztonsági tartozék az ötpontos biztonsági öv. Az ötpontos öv a gyermekek vállai fölött is át van vezetve, így nyújtva nagyobb biztonságot.
 • Szintén alapkövetelmény, hogy a babakocsinak fékezhető kerekei legyenek. Befékezéskor mindig győződj meg róla, hogy valóban stabilan áll-e, de lejtőn mégse engedd el soha, még befékezett állapotban se!

 

Extrák, tartozékok és kiegészítők a kényelem és a biztonság szolgálatában

 • Babakocsibetét: könnyen levehető és mosható, fokozott kényelmet biztosít gyermekeidnek, segítségével megváltoztathatod a babakocsi színét, stílusát.
 • A bevásárlókosárban, a különböző tárolókban jut hely a gyermekek vagy akár a te saját holmidnak is.
 • Még egy ráadás a kényelem érdekében, ha a tolókar fogantyúja több magassági fokozatban, illetve dőlésszögben állítható:
  • így még akár a hosszú séták alkalmával sem fárad el a karod,
  • praktikus, mert ha a családban többen is használják a kocsit, akkor mindenki a magasságának megfelelően állíthatja be a tolókar magasságát. Ez akár választási szempont is lehet, hiszen aki magas, annak nem megfelelő az alacsony tolókar,
  • még akár lejtőn vagy emelkedőn tolva is tudod állítani a tolókar magasságát.

 

Sok babakocsi több extrával is büszkélkedhet, más modellek mellé pedig – típustól függően – külön lehet megvásárolni a különféle kiegészítőket, úgymint lábzsák, bundazsák, esővédő, szúnyogháló, bevásárlóháló, pohár- és cumisüvegtartók, huzat, betét, hordtáska, hordozópánt, napernyő. Vásárlás előtt ellenőrizd, hogy használhatók-e az adott babakocsihoz!

 

Az ikerkapocs segítségével két hasonló felépítésű babakocsit is tudsz használni ikerbabakocsiként.

 

Testvérbabakocsi

 • A testvérbabakocsit az újszülött babának vízszintesen fekvő résszel, az idősebb testvérnek dönthető ülőrésszel szerelik fel.
 • Ikerbabakocsit is tudsz tesvérbabakocsiként használni.
 • A különféle felsőrészek kombinálásával – mint ülőrész, mózeskosár, hordozó – több típus is rugalmasan alakítható a gyermekek eltérő korához.

Kérjük használj más böngészőt!

Az általad használt böngészőn (Internet explorer) ez az oldal sajnos nem működik. Kérjük próbáld meg egy másik böngészőben! Köszönjük!