Babaöböl, bölcső

Segítség a választáshoz
Segítség a választáshoz

Segítség a vásárláshoz: Babaöböl

Amikor gondolkozol a babaszoba berendezésén az egyik központi kérdés lesz, hogy hol fog aludni a baba. A kiságy kérdése nagyon fontos, hiszen főleg az első hetekben a baba a napjának nagy részét alvással tölti. Nagyon nem mindegy, hogy hol alszik, hogy milyen a kiságya.

Babaöböl vagy külön kiságy

A baba fekhelye kapcsán az egyik legelső kérdés, amiben döntést kell hoznod, hogy legyen-e a babának külön kiságya? Vannak szülők, akik szeretnék minél közelebb tudni a babájukat. Viszont nem szívesen aludnának egy ágyban a gyerekkel, mert félnek, hogy éjszaka rájuk feküdnek. Nekik nyújt megoldást a babaöböl.

A babaöböl ugyanis átmenet a teljesen különálló kiságy és a babával egy ágyban alvás mellett. A babaöböl kétféleképpen is használható. Egyrészt használható különálló kiságyként, csak úgy, mintha bármilyen más szokványos babaágy lenne. Másrészt viszont a babaöböl egyik oldalának a leszerelésével a szülői ágyhoz is lehet rögzíteni. Mi a jó ebben? Ezzel gyakorlatilag egész éjszaka a baba mellett tudsz aludni, mégis mindenkinek megvan a maga térfele. A baba is tud aludni a maga helyén és neked is meglesz a saját helyed és nem kell azon aggódnod, hogy ráfekszel a babára. 

A babaöböl kedvelői azért is szeretik ezt a fajta kiságyat, mert az éjszakai szoptatást is nagyon könnyedén lehet velük kivitelezni. Közelebb fordulsz a babához és fekvő pozícióban máris megetetheted őt.

A babák is nagyon szeretik a babaöblöt, hiszen közel vannak a szülőkhöz, ez pedig megnyugtatja őket, biztonságban érzik tőle magukat.

Babaöböl tulajdonságai

  • A babyöböl már újszülöttkortól is használható. 
  • Ahhoz, hogy a szülői ágyhoz lehessen illeszteni, a bébiöböl fekvőfelületének magassága állítható, így különböző magasságú ágyakhoz is rögzíthető.
  • Egyes típusoknál a fekvőfelületet lehet dönteni. A gyakran bukó babáknál ez a funkció nagyon hasznos.
  • A hordozható babaöblök előnye, hogy viszonylag kicsire összecsukható, így utazás során is könnyen magaddal tudod vinni és máris a megszokott saját ágyában aludhat a baba.