Babaolaj

Segítség a választáshoz
Segítség a választáshoz

Segítség a vásárláshoz: Babaolajok

A babaolaj egy sok szempontból hasznos ápolószer, mert többféle célra is felhasználhatod.

Babaolaj felhasználása

A babaolajat leggyakrabban a fürdetés előtt a hajlatok tisztítására szokás használni. Egy babaolajjal átitatott vattakoronggal tudod áttörölni a baba hajlatait. Nincs szükség dörzsölésre, finom mozdulatokkal végezd ezt a tisztítást.

Emellett nagyon hasznosnak bizonyul akkor is, ha a baba fejbőrén koszmó jelentkezik. A koszmó megjelenése teljesen természetes folyamat, nem kell aggódni miatta, mert könnyen el lehet távolítani a baba fejbőréről. Ehhez csupán babaolajra van szükség. Egy vattakorongra kell tenni egy kis babaolajat és ezzel alaposan beolajozni a koszmós területet. Az esti fürdetés előtt nagyjából egy órával érdemes ezt elvégezni. Ez az egy óra elegendő ahhoz, hogy a koszmó fellazuljon. Ezután már csak egy puhább kefével kell finoman átkefélni a baba fejbőrét, hogy eltüntesd a koszmót.

A babaolajok nagyon rugalmassá és puhává teszik a baba bőrét. Jól használhatóak babamasszázshoz is.

A csecsemők érzékeny bőre miatt mindenképpen olyan olajat érdemes választani, ami kimondottan babáknak lett fejlesztve, ezek kellően kíméletesek a baba bőréhez. Ha az átlagnál is érzékenyebb a babád bőre, akkor babaolajból is egy szenzitív változatot érdemes választani.

Szenzitív babaolaj

A szenzitív babaolajok az érzékenyebb bőrű csecsemőknek lettek kifejlesztve. Ezekben jellemzően nincsenek illóolajok, sem mesterséges színezőanyagok. Általában 100%-ban természetes alapanyagból készülnek.