Bébiital

Segítség a választáshoz
Segítség a választáshoz

Segítség a vásárláshoz: Bébiitalok, vizek, teák

A csecsemők folyadéktartalékot csak kismértékben tudnak képezni, ezért szervezetük megfelelő működéséhez biztosítani kell számukra az egyenletes és viszonylag bő folyadékbevitelt. 

Ha bőven van anyatejed, akkor az első hónapokban csak ritkán van szükség arra, hogy más folyadékot is adj a picinek, bár a teák között vannak olyanok, amelyek nemcsak szomjoltásra, hanem például emésztései problémára, hasfájásra is adhatók.

Idővel, a hozzátáplálás megkezdésével már egyre többféle folyadékot is adhatsz csemetédnek.

Mivel itathatod a kicsit?

  • Babavíz: a kisgyermekeknek nemcsak az ásványianyag-mennyiség tekintetében eltérő az igényük a felnőttekétől, hanem azok arányának is másnak kell lenni a felnőtt ásványvizekhez képest. Ezért nem megfelelő a babák számára a felnőtteknek gyártott, szénsavmentes víz. A babavíz – mely a csecsemők és a kisgyermekek táplálékainak előállítására is alkalmas ivóvíz – speciális eljárással készül. Egyrészt már önmagában is kiválóan alkalmas szomjoltásra, másrészt italok hígítására, illetve teák, tápszerek elkészítésére használhatod. (Felbontás után 24 órával /egyes típusoknál 48 órával/ a babavizeket is forralni kell a tápszer elkészítéséhez.)

 

  • Teák: az instant gyümölcsös csecsemőteák minőségét a nyersanyagok gondos kiválasztása és a gyártási folyamat szigorú ellenőrzése garantálja. Konzerváló- és színezőanyagokat nem tartalmaznak. Előnyük, hogy egyszerűen, kényelmesen és gyorsan el lehet őket készíteni. A csecsemőteák másik csoportja gyógynövényeket tartalmaz, melyekre a babák általános kellemetlen tünetei esetén lehet szükség (kamilla, édeskömény, csipkebogyó). Ezek nagy része általában bélgörcsoldó, szélhajtó és puffadásgátló hatású.

 

  • Gyümölcslevek, zöldséglevek: a hozzátáplálás kezdetén gyermekedet már kínálhatod gyümölcs- vagy zöldséglével is, természetesen kizárólag olyannal, amely a korának, emésztő- és immunrendszerének megfelelő alapanyagok felhasználásával készült. Szomjoltásra és az új ízek megismerésére a szakmai előírásoknak megfelelő összetételű babaitalok is kiválóak. A szigorú termesztési és gyártási technológiának köszönhetően minőségi alapanyagokból készülnek. Összetevőik a javasolt korosztály emésztőrendszeri sajátosságainak megfelelően bővülnek. Élvezeti értékük mellett állandó vitamin- és ásványianyag-tartalmuk segíti a fejlődést és a gyarapodást, ezek főleg télen, kora tavasszal, friss gyümölcsben szegény időszakokban nélkülözhetetlenek.