Segítség a választáshoz

Bimbókiemelő

Segítség a választáshoz
Segítség a választáshoz

Segítség a vásárláshoz: Bimbókiemelő

 

A bimbókiemelőt befelé fordult vagy lapos mellbimbó esetén használhatod. Ezeknél a problémáknál bimbókiemelő nélkül nem tudna megvalósulni a szoptatás, mert a baba nem tudná a szájába venni a mellbimbót.

A bimbókiemelő használatát már a várandósság idején is meg tudod kezdeni, de az utolsó trimeszterben (vagyis az utolsó 3 hónapban) nem szabad használni ezeket, mert a mellek stimulálása akár a szülést is beindíthatja!

Típusok és tulajdonságok

 • Mellbimbóformáló kagyló: amikor viseled, a melltartó enyhe nyomást gyakorol a bimbókiemelőre, ami ez által formálja a mellbimbót, előkészítve azt a szoptatásra. A puha szilikon felveszi a test formáját, és diszkrét, kényelmes viseletet biztosít. Ezek általában tejgyűjtő kagylók is egyben: összegyűjtik a két szoptatás között esetlegesen a mellekből szivárgó anyatejet.
  Használatát elsősorban lapos mellbimbó esetén ajánljuk.
 • Létezik olyan eszköz is, melyet a mellre helyezve pumpával képezel vákuumot. Ennek használatához is fokozatosan kell hozzászoktatni a melleket, melyet már a várandósság alatt meg lehet kezdeni és folytatni szintén addig, amíg be nem lépsz az utolsó harmadba. Használata – szintén fokozatosan – megkezdhető a baba születése után is.

Ezek a termékek sterilizálhatóak, sterilizálni is kell őket minden használat előtt, követve a gyártó utasításait!

 

Segítség a vásárláshoz: Bimbóvédő

 

A bimbóvédőt akkor használd, ha a mellbimbó a nagy igénybevételtől a szoptatás kezdeti szakaszában érzékennyé vált, vagy ha a baba foga kezd már kibújni, és tartasz tőle, hogy a mellbimbó megsérül. A bimbóvédők befelé forduló, lapos mellbimbó esetén is segítséget nyújtanak.

Átsegíthet azon az időszakon, amíg fájdalmas a szoptatás, gyorsítja a gyógyulást, mert így a baba nyála nem áztatja fel a mellbimbót.

Típusok és tulajdonságok

 • Különböző formájúak közül válszthatod ki a neked megfelelőt:
 • kerek forma, ami az egész mellbimbót védi;
 • ún. contact forma, aminek a felső része le van kerekítve, hogy a baba orra érintkezni tudjon a mellel (nagyon fontos, hogy a kicsi bőrkontaktusban legyen veled, ez biztonságot és nyugalmat nyújt számára);
 • pillangóforma, melynek felső és alsó része is lekerekített, hogy a baba orra és alsó ajka is érintkezni tudjon a mellel (szintén a bőrkontaktus miatt fontos).
 • Többféle méretben kaphatók. A megfelelő méret a mellbimbó méretétől függ, melynek kiválasztásában – ha szükséges – kérd eladóink segítségét.
 • Egyes típushoz melltartóbetét vagy sterilizáló doboz jár.
 • A legtöbb bimbóvédő anyaga szilikon, de létezik latex változat is.

 

Bármely technikával sterilizálhatod (kifőzés, sterilizáló folyadék, mikrós sterilizáló), és ez elengedhetetlen minden használat előtt!

Csak szoptatás alatt használható!