Babablog

A terhességi teszt használata

A terhesség teszt a terhesség kimutatására szolgál. Akár már a várandósság korai szakaszában, a fogantatást követő 8-10. napban megbízható eredményt ad.

Sebfertőtlenítés a gyermekeknél

A sebek ellátása babáknál és kisgyermekeknél. A sebfertőtlenítés menete. Korszerű sebfertőtlenítők. Hogyan vigasztald meg az ijedt gyermeket?

A baba táplálása 1-3 éves kor között

1 éves kor után a baba a fokozatosság elvének betartásával egyre többféle ételt ehet. De pontosan mennyi a tápanyagigénye? Mit jelent ez a gyakorlatban?

A köldökcsonk ápolása

A köldökzsinór elvágása és a gyógyulás folyamata. Hogyan ápold a köldökcsonkot? Mire figyelj pelenkázás és fürdetés közben? Mikor fordulj orvoshoz?

A baba elválasztása és az elválasztódás

A baba elválasztása és az elválasztódás egy hónapokon vagy akár éveken át tartó folyamat, ami a szoptatási időszak teljes lezárulását vetíti elő.

A babasírás leggyakoribb okai

A babasírás a gyermek legfontosabb kommunikációs eszköze, ezért nem kell kétségbe esni tőle. Íme pár hasznos információ a babasírás típusainak dekódolásához.

Húsvéti hangolódás

A húsvét az együttlét, a meglepetés örömét hozza el a gyerekeknek. A húsvét előtti készülődés legalább annyira izgalmas, mint maga az ünnep.

Az Asperger-szindróma jelei és fejlesztési lehetőségei

Az Asperger-szindróma esetében kulcsfontosságú a korai felismerés és fejlesztés. Árulkodó jelek, fejlesztés, együttélés. Asperger felnőttkorban.

Séta, túra, kirándulás a babával

A jó levegőn tett séta vagy hosszabb kirándulás nemcsak a baba egészsége miatt fontos, de az egész családra jó hatással van.

Az otthon szülés Magyarországon

Az otthon szülés Magyarországon is választható. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy melyek a otthon szülés előnyei és kiderül, hogy egyáltalán ki szülhet otthon és ki nem.