Babablog

Ha beteg a gyermek – tippek a megelőzéshez és a gyógyuláshoz

Ha a felső légúti betegségeket nem is lehet teljesen elkerülni a gyermekkorban, de sokat tehetsz a megelőzésért és a kis beteg mielőbbi gyógyulásáért.

Párásítás és légtisztítás a babaszobában: tippek, tanácsok párásításhoz, légtisztításhoz

A párásító használata segíti az ideális páratartalom fenntartását, a légtisztító pedig megtisztítja a levegőt a szennyeződésektől, allergénektől és kórokozóktól.

A CSED, azaz a csecsemőgondozási díj

A CSED, azaz a csecsemőgondozási díj biztosítási jogviszonyhoz kötött, gyermek születése esetén a szülési szabadság megfelelő időtartamára járó pénzügyi ellátás.

A darázscsípés tünetei és kezelése

A darázscsípés általában veszélytelen, csak enyhe duzzanattal jár, de súlyos esetben allergiás reakció, például nehézlégzés is felléphet és életveszélyes lehet.

Az újszülött öltöztetése évszakonként

Az újszülött öltöztetése nem olyan bonyolult, mint amennyire első hallásra annak tűnik. Ha a baba öltöztetése során betartod az alapszabályokat, nem fogsz mellélőni.

Az óvodai beszoktatás menete és nehézségei

Az óvodakezdés fontos mérföldkő a gyermek és a szülő életében is. Az óvodai beszoktatás nem mindig megy zökkenőmentesen, néha nehézségek kísérik az elválást.

A TSMT torna hatása a gyermek fejlődésére

A TSMT torna, avagy ahogy sokan ismerik az okosító torna a gyermekek nagy- és finommozgásait fejleszti, és jó hatással van az idegrendszer érettségére is.

Legyen biztonságban a kis felfedező!

Legszívesebben mindentől óvnád gyermekedet? Fontos, hogy biztonságos környezetet teremts számára, ahol szabadon fejlődhet és önállósodhat!

A hallójárat-gyulladás okai, tünetei és kezelése

A hallójárat-gyulladás egy fájdalommal járó betegség, mely a nyári hónapokban a leggyakoribb. A hallójárat-gyulladás gyógyulási ideje általában 1-2 hét.

A gátmetszés és annak kezelése

A gátmetszés a kitolási szakasz végén, a baba megszületése előtt ejtett vágás. A gátrepedés ellen a gát szöveteinek kézi megtámasztása, a gátvédelem is elegendő lehet.