Babablog

A méhen kívüli terhesség jelei és kezelése

A méhen kívüli terhesség nagyon veszélyes egészségügyi állapot, amely mielőbbi orvosi beavatkozást igényel. Milyen tünetekkel jár, és mitől alakul ki?

Tanácsok a babaszoba berendezéséhez

A tanácsainkkal pontosan tudni fogod, hogyan is kell berendezni egy babaszobát. Semmi sem állhat a fészekrakó ösztöneid útjába, mi pedig segítünk ebben.

Diszlexia: a korai jelektől a kezelési lehetőségekig

A diszlexia nem betegség, hanem tanulási zavar, amely a gyerekek iskolai előmenetelét nagyban befolyásolhatja. Hogyan lehet kiszűrni és kezelni a tüneteket?

A náthás csecsemő kezelése otthon

A csecsemőnátha ijesztő lehet a szülők számára, de többnyire veszélytelen jelenség. Mit tehetsz, illetve mi az, amit inkább kerülj, ha megfázott a kisbabád?

Az újszülött fürdetése

Az újszülött fürdetése fontos pillére a babaápolásnak. Ha minden babafürdetéshez szükséges dolog előre ki van készítve, zökkenőmentes lesz a baba fürdetése.

VBAC: szülés hüvelyi úton császármetszés után

Mi az a VBAC? Mikor kerülhet sor hüvelyi szülésre császármetszés után? Milyen veszélyei illetve előnyei lehetnek? Van-e rá lehetőség Magyarországon?

A legjobb gyerekfilmek a kicsiknek és az egész családnak

A legjobb gyerekfilmek szórakoztatóak és szolgálnak valamilyen tanulsággal is. Hogyan válassz a hatalmas választékból? Mi való egy kisgyereknek és mi nem?

A hasmenés okai, tünetei és kezelése kisgyermekeknél

Mit tegyünk, mit ne tegyünk hasmenés esetén? Mire van szüksége ilyenkor a gyerekeknek leginkább? Milyen tünetek esetén forduljunk mindenképp orvoshoz?

Karácsony babával: az első közös ünnep

Az első karácsony a babával feledhetetlen lesz, bár a pici még nem sokat érzékel belőle. Hogyan legyen minél szebb és nyugodtabb az ünnep? Adunk néhány tippet!

Down-szindróma: szűrés, okok, tünetek

A Down-szindróma nem betegség, hanem egy egészségi állapot. Mi okozza, mivel jár, milyen vizsgálatokkal lehetséges szűrni ezt a kromoszóma-rendellenességet?