Babablog

Költözés gyerekkel felkészülten és stresszmentesen

A költözés gyerekkel nem könnyű feladat, de a megfelelő előkészületekkel stresszmentessé teheted a kicsi számára. Hogyan tudsz biztonságérzetet nyújtani a költözés alatt?

Babafogmosás: az első lépések az egészséges fogakért

Mikor kell elkezdeni a parányi tejfogak ápolását, és mi a babafogmosás titka? Hogyan tedd az unalmas rutint játékossá, hogy a pici is élvezze? Szájápolás babáknak.

Nyári kerti parti gyerekkel: nem kell sok a boldogsághoz!

Ha itt a nyár, irány a szabadba! Rendezhetsz akár szülinapi bulit, de egy hétvégi gyerekzsúr is jó móka lehet a legkisebbeknek. Kerti parti gyerekkel.

Tippek a bölcsibe szoktatás megkönnyítésére

A bölcsibe szoktatás érzelmileg megterhelő lehet a gyermek és a szülő számára is. Mutatunk pár tippet, hogyan teheted némileg könnyebbé ezt az időszakot.

Hajmosás a babáknál és a gyerekeknél könnyek nélkül

A hajmosás nem túl népszerű a babák és a kisebb gyerekek körében. Hogyan tegyük kellemesebbé a procedúrát, és mire ügyeljünk a babahajmosás kapcsán?

Az anyatejes táplálás világnapja 2022

Miről szól az anyatejes táplálás világnapja, és milyen célból jött létre? Mi áll az idei rendezvény fókuszában, és hogyan támogatják a szoptatás során a családokat?

Milyen gyerekülést vegyek?

A legjobb gyerekülés kiválasztása egy nagyon összetett feladat. Rengeteg szempontot kell mérlegelni. Segítünk eligazodni a gyerekülések óriási választékában.

Aggódó kismama: a szorongáskeltő gondolatok elűzése

A félelmek jelentkezése terhesség során természetes folyamat. Mit tehet az aggódó kismama, hogy elűzze a sötét felhőket, és örömtelivé varázsolja a várandósságot?

Altatódalok, mondókák és versek a nyugodt alvásért

Az altatódalok erősítik a kapcsolatot a baba és a szülő között. Miért érdemes még énekelni a babának? Mutatunk pár altatódalt, amelyet te is könnyen megtanulhatsz.

Harap a baba? Így szoktasd le róla!

Amikor erőteljesen beléd mélyeszti a kisbaba a fogait, az korántsem kellemes élmény. De miért harap a baba, és hogyan tudod mielőbb leszoktatni erről?