Bundazsák hordozóba

Segítség a választáshoz
Segítség a választáshoz

Segítség a vásárláshoz: Bundazsákok gyereküléshez

 

A zord téli hidegben szükség lehet arra, hogy a hordozót egy olyan bundazsákkal egészítsd ki, amiben nem fázik a baba. Ezeknek a bundazsákoknak a szabása a hordozók általános méretéhez igazodik, de a 0–18 kilós súlykategóriában is van olyan gyermekülés, amiben szintén kényelmesen használhatja a csöppség.

 

Miért és mikor hasznos, ha bundazsák van a gyereküléshez?

  • Téli babáknál érdemes beszerezni már a szülés előtt, hiszen így már ebben viheted haza a kicsit a kórházból.
  • Amennyiben a hordozót nemcsak az autóban, hanem a babakocsira rögzítve is használod, akkor különösen fontos, hogy legyen hozzá bundazsák a téli időszakra.
  • Akkor is melegen tartja a gyermeket, amikor az autó még nem melegedett fel kellőképpen.

 

Típusok és tulajdonságok

  • Akkor is be tudod kötni a biztonsági övvel gyermekedet, ha bundazsák van a hordozón, hiszen a zsákon lyukak találhatók, melyeken könnyedén átfűzheted a biztonsági övet, ezt követően a kiegészítőket (szűkítőbetét, vállpárna, csatpárna) egyszerűen csak vissza kell tenni a helyére. A legtöbb bundazsákot a három- vagy az ötpontos övrendszerrel felszerelt hordozóba is rögzíteni lehet, de erről vásárlás előtt mindenképpen tájékozódj!
  • A természetes anyagokból, merinó gyapjúból készült bundazsákok kitűnő hőtárolós képességgel rendelkeznek, nemcsak hidegben használhatók, átmeneti időjárási körülményekre is kitűnő választás.
  • A tollból és a pehelyből készült bundazsákok, amellett, hogy nagyon könnyűek, a legmelegebbek is, mert a toll kiváló hőszigetelő, így a leghidegebb napokon ez a legjobb választás.