Eldobható pelenka

Segítség a választáshoz
Segítség a választáshoz

Segítség a vásárláshoz: Eldobható pelenkák

A pelenkázás a babaápolás egyik legfontosabb feladata. Egészen addig kell pelenkázni a gyereket, amíg szobatiszta nem lesz. Ennek az ideje 2-4 éves kor környékén jön el, de nagyon gyerekfüggő, hogy mikor érett meg a szobatisztaságra. Viszont a legtöbb óvodában feltétel, hogy a gyerek már ne használjon pelenkát.

Pelenka típusok

Alapvetően kétféle típus létezik: vannak az egyszer használatos eldobható pelenkák és vannak a környezettudatosabb vonalat képviselő mosható pelenkák. Mindenki a saját szokásai és igényei alapján választhatja ki, melyik számára a megfelelő.

Az eldobható pelenka előnyei

  • Kényelmes: A legkényelmesebb megoldás, mivel a használat után nincs más teendő, mint a szemetesbe dobni és elővenni egy tiszta pelenkát. Ha szeretnéd elkerülni a szagok terjedését, használj pelenkázó kukát, ami a lehető legjobban elnyeli a szagokat.
  • Könnyű cserélni: Az eldobható pelenkák többségét tépőzárral lehet rögzíteni. A pelenka rögzítésénél arra kell figyelned, hogy ne legyen nagyon szűk, mert az akár pelenkakiütéshez vezethet. Ha már nagyobb a gyerek és meglehetősen izgága, akkor a bugyipelenkával még egyszerűbb dolgod lesz.
  • Kiváló nedvszívó képesség: A mai modern eldobható pelenkák már kiválóan elszívják a nedvességet. Olyan fedőréteggel vannak ellátva, ami rögtön elvezeti a nedvességet a baba bőrétől.
  • Véd a szivárgás ellen: A jó minőségű eldobható pelenkák úgy vannak kifejlesztve, hogy akár hosszú órákon keresztül bent tartják a nedvességet. Ezekben a pelenkákban éjszaka sem kell azon aggódnod, hogy kifolyik a pisi.
  • Többféle méret: Az eldobható pelenkák különböző méretekben kaphatók. Testsúly alapján tudod kiválasztani a babának megfelelő méretet.

Eldobható bugyipelenka

Az eldobható bugyipelenkák az izgő-mozgó gyerekeknek lettek kitalálva. A 2-3 éves gyerekek már nem annyira közreműködőek, mint a kisebbek. Nehéz őket rábírni, hogy egy helyben maradjanak a pelenkázás alatt. Ha nincs kedved ezekhez a napi “harcokhoz”, a bugyipelenka jó szolgálatot tesz. A formája teljesen olyan, mint egy bugyi. Nincs rajta tépőzár, nincs külön rögzítés. A derekán gumírozás biztosítja, hogy ne csússzon le. Egyszerűen levehető és feladható, mintha csak egy bugyi lenne.

Környezetbarát eldobható pelenka

Sok támadás éri az eldobható pelenkákat. Való igaz, hogy rengeteg szemét termelődik eldobható pelenkákból. Viszont a kényelmi szempontok ennek ellenére nagyon kecsegtetőek. De van megoldás, ha nem szeretnél lemondani a kényelemről, ugyanakkor a környezetet is szeretnéd védeni. A környezetbarát eldobható pelenkákat ilyen esetekre találták ki. 

Az öko eldobható pelenkák természetes alapanyagokból készülnek. A környezet védelme pedig nem áll meg ennyiben. Ezeknek az eldobható öko pelenkáknak a csomagolása is környezetbarát. A környezettudatos elvek a gyártási és feldolgozási folyamatokban is megjelennek. A gyártás során nagyrészt megújuló erőforrásokat használnak.