Pelenka

Segítség a választáshoz
Segítség a választáshoz

Segítség a vásárláshoz: Pelenka

A pelenka a babaápolás egyik legfontosabb kelléke. Egészen addig szükséges a pelenka, amíg a gyerek szobatiszta nem lesz. Ennek az ideje 2-3 éves kor környékén jön el, de nagyon változó, hogy ki mikor érik meg a szobatisztaságra. Viszont a legtöbb óvodában feltétel, hogy a gyerek már ne használjon pelenkát.

Alapvetően kétféle pelenka létezik. Az egyszer használatos eldobható pelenka, és a környezettudatosabb vonalat képviselő mosható pelenka. Az eldobható típusból kapható leszoktató pelenka, vagy más néven bilire szoktató pelenka is.

Válaszd ki a saját szokásaitok és igényeitek alapján a számotokra legmegfelelőbbet!

Az eldobható pelenka előnyei

  • Kényelmes: A legkényelmesebb megoldás, mivel a használat után nincs más teendő, mint a szemetesbe dobni és elővenni egy tiszta pelenkát. Ha szeretnéd elkerülni a szagok terjedését, használj pelenkatároló kukát, ami a lehető legjobban elnyeli a szagokat.
  • Könnyű cserélni: A bilire szoktató pelenka általában tépőzárral rögzíthető. A pelenka rögzítésénél arra kell figyelned, hogy ne legyen nagyon szűk, mert az akár pelenkakiütés kialakulásához is vezethet. Ha már nagyobb a gyerek és meglehetősen izgága, akkor a bugyipelenka megkönnyíti a dolgod.
  • Kiváló nedvszívó képesség: Egy mai modern leszoktató pelenka már kiválóan elszívja a nedvességet. Olyan fedőréteggel van ellátva, ami rögtön elvezeti a nedvességet a baba bőrétől.
  • Véd a szivárgás ellen: A jó minőségű eldobható pelenka úgy van kifejlesztve, hogy akár hosszú órákon keresztül képes bent tartani a nedvességet. A szobatisztaságra szoktató pelenka egész éjen át megakadályozza, hogy kifolyjon a pisi.
  • Többféle méret: Az eldobható pelenkák különböző méretekben kaphatók. Testsúly alapján tudod kiválasztani a babának megfelelő méretet.

Leszoktató pelenka

Az eldobható bugyipelenka az izgő-mozgó gyerekeknek lett kitalálva. A 2-3 éves gyerekek már nem annyira közreműködőek, mint a kisebbek. Nehéz őket rábírni, hogy egyhelyben maradjanak a pelenkázás alatt. Ha nincs kedved ezekhez a napi „harcokhoz”, a bugyipelenka jó szolgálatot tesz. A formája teljesen olyan, mint egy bugyi. Nincs rajta tépőzár, nincs külön rögzítés. A derekán gumírozás biztosítja, hogy ne csússzon le. Egyszerűen levehető és feladható, mintha csak egy bugyi lenne.

Környezetbarát pelenka

Sok támadás éri az eldobható pelenkákat. Való igaz, hogy rengeteg szemét termelődik általuk. Viszont a kényelmi szempontok ennek ellenére nagyon kecsegtetőek. De van megoldás, ha nem szeretnél lemondani a kényelemről, ugyanakkor a környezetet is szeretnéd védeni. A környezetbarát eldobható pelenka ebben segít neked!

Az öko eldobható pelenka természetes alapanyagokból készül. A környezet védelme pedig nem áll meg ennyiben. Ugyanis a legtöbb eldobható öko pelenka csomagolása is környezetbarát. A környezettudatos elvek a gyártási és feldolgozási folyamatokban is megjelennek. A gyártás során nagyrészt megújuló erőforrásokat használnak.