Cumisüveg melegítő

Segítség a választáshoz
Segítség a választáshoz

Segítség a vásárláshoz: Cumisüveg melegítők

 

Az ételmelegítő a cumisüveg vagy az üveges bébiétel tartalmának a felmelegítésére szolgál.

Fajtától függően használhatod otthon, az autóban vagy akár a szabadban, amikor sétálni mentek a babával.

Hol szeretnéd használni?

 • Ha otthon, akkor a hálózatról működtethető ételmelegítőt javasoljuk.
 • Ha utazás során is szükség lehet rá, akkor vagy azt az autós változatot válaszd, amit a szivargyújtóhoz lehet csatlakoztatni, vagy a zselés változatot, amit csak kézzel egyszerűen meg kell törni, és már melegíti is, illetve melegen is tartja az ételt/italt. Ez utóbbit séta idején, hosszabb-rövidebb kiruccanások alkalmával is használhatod.
 • Létezik olyan hálózatról működtethető ételmelegítő, amelyik szivargyújtót is tartalmaz, így magaddal viheted, ha elutaztok. Különféle kiegészítők is tartozhatnak hozzá, például emelő a cumisüveg kiemeléséhez, cirtusprés vagy fedő.

Típusok és tulajdonságok:

 • Hálózatról működtethető ételmelegítők:
  • Ehhez csak vízre van szükséged, amit a tartályba kell tölteni. Típustól függően a cumisüveget/bébiételes üveget vagy a vízbe kell mártani, vagy azt a felszálló gőz melegíti át. Az ajánlott melegítési időt betartva (a mellékelt táblázat szerint) néhány perc alatt (általában 5-6 perc) eléri az étel a kívánt hőfokot. A legtöbb készüléknél három fokozat van, az egyik melegen tart, a másik kettő melegít.
  • Vásárlás előtt ellenőrizd, hogy a cumisüveg belefér-e a kiválasztott ételmelegítőbe!
  • Létezik olyan is, amelynek digitális kijelzőjén látható az étel/ital hőfoka, vagy automatikus kikapcsolás funkcióval rendelkezik.
  • Némelyik hálózatról működő ételmelegítőhöz szivargyújtós csatlakozó is tartozik, így utazás közben is használhatod.
  • A gőzsterilizáló – függetlenül az étel hőfokától – már két perc alatt felmelegíti az ételt, míg a normál sterilizálók melegítési ideje attól függ, hogy az étel szobahőmérsékletű, vagy a hűtőből vetted ki.

Kétféle autós ételmelegítő közül választhatsz:

 • Szivargyújtóra csatlakoztatható ételmelegítők: Praktikus segítség, ha autóval utaztok. Állj félre az autóval, amíg használod, mert az étel felmelegítéséhez vizet forral, és a mozgó autóban könnyen kiloccsanhat a forró víz. Gondolj arra is, hogy ezzel tovább (kb. 20 percig) tart a melegítés, mintha hálózati ételmelegítőt használnál. Több típus termoszként is funkcionál, így melegítés után megtartja a hőt.
 • Zselés ételmelegítők: A zselét megtörve ez a folyékony anyag megszilárdul, majd felmelegszik, így felmelegíti és több órán át melegen tartja a cumisüveget. Forró vízbe téve ismét folyékony géllé változik. Ez a folyamat több ezerszer megismételhető. A melegítés ideje 20–30 perc. Ez a típus praktikus segítség lehet akkor is, ha például sétálni mész a babával, és eljön az étkezés ideje, még mielőtt hazaérnél.