Fertőtlenítés, mosás, tisztítás

Segítség a választáshoz

Segítség a vásárláshoz: Kézfertőtlenítő és felületfertőtlenítő

 

A kéz- és felületfertőtlenítővel a gyermek kezét, játékait és egyéb eszközeit tudod gyorsan fertőtleníteni.

Nagyon praktikus, ha nincs lehetőség a kézmosásra (például játszótér, kirándulás vagy utazás alkalmával), használatukhoz nincs szükség vízre, szappanra vagy törülközőre.

Baktérium- és vírusölő hatásuk van.

Kis helyen – akár egy táskában vagy zsebben – is elfér, de otthon is jó szolgálatot tehet.

Egyes fajták már újszülött kortól használhatóak, ezek nem tartalmaznak alkoholt, de vannak olyanok, amelyek csak nagyobb gyerekeknél (1 éves kortól) alkalmazhatóak.

 

Különbség az összetevőkben és a kiszerelésnél van:

 • spray: csak rá kell fújni a kézre, vagy a fertőtlenítendő területre,
 • gél: illatmentes változatban és különböző illatban is kapható; borsószem nagyságú mennyiséget kell a tenyérbe nyomni, majd szétkenni,
 • törlőkendő: át kell törölni vele a kezet vagy a fertőtlenítendő területet.

 

Mosószer, öblítő

 

Mosószer

Léteznek olyan mosószerek, amelyek kifejezetten a babák érzékeny bőrére lettek kifejlesztve, mások pedig az egész család ruháihoz használhatók.

Fontos az is, hogy gyengédek legyenek a bőrhöz, ugyanakkor a makacs „babafoltokkal” szemben hatékonyak.

Van illatmentes változat és Aloe Vera-tartalmú, vagy természetes, környezetbarát változat is.

 

A mosóporok többféle kiszerelésben kaphatóak:

 • A folyékony változatot úgy alkották meg, hogy ne hagyjon maga után semmilyen szermaradványt, ami esetleg irritálhatná az érzékeny bőrt. Ez színes és fehér ruhákhoz külön kapható.
 • A kapszula vízzel érintkezve teljes egészében feloldódik. Egyetlen darab kétszer koncentráltabb folteltávolító erővel rendelkezik, mint más folyékony mosószer ugyanekkora adagja. A dobba kell helyezni a szennyes ruhákkal együtt, így mosás közben közvetlenül fejti ki hatását anélkül, hogy bármilyen szermaradványt hagyna a ruhákon.
 • Ha szereted a természetes dolgokat, neked ajánljuk a mosódiót (100%-ban növényi eredetű), illetve az abból nyert port vagy folyadékot. Ezek mindegyike illatmentes.
  • A mosódió tradicionális ájurvédikus gyógynövény, a héjában lévő saponin nevű ragacsos anyag vízzel érintkezve kioldódik, és mosás közben kifejti zsíroldó, tisztító hatását. Mindenféle textíliához, fehér és színes mosáshoz egyaránt ajánljuk, 30–95 fokon. Kíméli mind a színeket, mind az anyagot. Bőrbarát, antiallergén, ezért csecsemők, kisbabák, allergiás, ekcémás, pikkelysömörös betegek is használhatják. Ráadásul környezetkímélő, hiszen 100%-ban lebomlik.
  • A mosódió-folyadék organikus mosódió-kivonatot tartalmaz, mely gyengéd a bőrhöz, hatékony a foltokkal szemben bármilyen hőfokon. Kiválóan használható színes és kényes textíliákhoz. Megóvja a színeket a kifakulástól.
  • Létezik továbbá a szerves mosódiókivonat-alapú por fehér ruhák és pelenkák mosásához, fehérítő hatással.
 • A mosószóda egy lépésben lágyítja a vizet és tisztítja, fehéríti a textíliát. Gyorsan és egyszerűen távolítja el a foltokat. Amennyiben mosódiót használsz, javasoljuk a szóda használatát is, mivel így még fehérebbé tudod varázsolni kisbabád ruháit.
 • Ha a picinek báránybőr takarót, ágyterítőt vagy párnát használsz, tisztításukhoz kifejezetten az ezekhez kifejlesztett tisztítószert ajánlunk. Ez a folyékony szer különleges eljárással készült, cserzett, mosógépben is mosható bárányszőrökhöz.

 

Öblítő

A különféle öblítők frissítik és lágyítják a pici ruháit, miközben bőrét nem irritálják.

Többféle kiszerelésben és frissítő illattal is kaphatók áruházainkban.