Gyerekülés 9 - 36 kg-ig

Segítség a választáshoz
Segítség a választáshoz

Segítség a vásárláshoz: gyerekülés 9-36 kg

Minden szülő számára az a legfontosabb, hogy gyermekeit biztonságban tudhassa. 

Éppen ezért amikor egy család sokat közlekedik autóval, különösen fontos, hogy a gyermekek biztonsági gyerekülésben utazzanak! 

A szülők gondoskodása mellett természetesen a törvények is előírják a baba- és gyerekülés használatát – a hazai KRESZ szabályozás egyértelműen fogalmaz: Minden 150 cm-nél alacsonyabb, illetve 3 évnél fiatalabb gyerekeknél kötelező autós gyerekülést használni. 

A gyerekülések két fő típusa – súly szerint

A gyereküléseket megkülönböztethetjük magasság (ECE R 129 avagy I-Size szabvány), illetve súly (ECE R 44/04 szabvány) szerint is.

Súly alapján két kategóriába sorolhatjuk a termékeket:

  • Babaülés (0-9 kg között)
  • Gyerekülés (9-36 kg között)

A gyerek csak 9 kg-tól utazhat menetiránnyal megegyezően.

Természetesen sok hibrid gyerekülés létezik, amely babaülésként is funkcionál – ezeket gyerekülés 0-36 kg néven találhatjuk meg.

Milyen jellemzők alapján érdemes kiválasztani a gyerekülést 9-36 kg között?

Gyerekülés méret

Egy gyerekülés csak akkor tud megfelelően funkcionálni, ha a gyermek testméreteihez van szabva. Ezenfelül természetesen – ha az előbbi feltétel teljesül – fontos az is, hogy a méretek az autó paramétereihez is igazodjanak, hiszen ettől függ, hogy a legkeskenyebb gyerekülésre van-e szükségünk, vagy választhatunk nagyobb terméket is.

Gyerekülés rögzítés – isofix vagy isofix nélküli

A rögzítés biztonsági övvel, illetve isofix-szel is megoldható – szemben a testmagasság alapú osztályozással, ahol csak és kizárólag isofix-szel rögzíthető a gyermekülés.

Dönthető gyerekülés

Amennyiben a család sokat utazik, akkor különösen hasznos tud lenni, ha a gyerekülés dönthető – ebben az esetben ugyanis sokkal kényelmesebb lesz a kicsinek az utazás, és sokkal könnyebben fog menni az alvás.

360 fokban forgatható gyerekülés

Amennyiben a ​​gyerekülés 360 fokban forgatható, akkor sokkal könnyebbé válik a gyermek kiemelése az ülésből, illetve a bekötése is.

Kifordítható gyerekülés

A gyerekülés huzata is igen komoly tényező a vásárlásnál, hiszen a könnyű moshatóság miatt sokkal kevesebb káros anyag tapad meg hosszú távon az anyagon, ezáltal nemcsak a fizikai, de a kémiai veszélyekkel szemben is megóvhatod csemetédet.