Habtapi

Segítség a választáshoz
Segítség a választáshoz

Segítség a vásárláshoz: Habtapi szőnyeg

A habtapi egy színes, habszivacs játszószőnyeg. Amint megszületik a baba, szinte kötelező eleme az otthonodnak. 

Habtapi szőnyeg egy sokrétű játszószőnyeg

A habtapi szőnyeg egyszerre több funkciónak is megfelel. Egyrészt mivel szép színes, ezért felkelti a gyerek figyelmét. Ezen fekve, üldögélve tudja nézegetni a baba szivacs szőnyeg ábráit. A szórakoztató funkció mellett viszont ennél sokkal hasznosabb szerepe is van egy habtapi szőnyegnek. 

A habszivacs szőnyeg babáknak azért nagyon hasznos, mert remekül szigetel. Ha ilyen baba habszivacs szőnyegre teszed le a babád, akkor nem kell aggódni a hideg padló miatt. Nem csak meleg burkolatra, hanem akár hideg burkolatra is teheted a habtapit, majd erre a pici babát. A habtapin nem fog fázni a babád. Akár padlófűtéses padlóra is rakható a habtapi.

A habtapi szőnyeg nem csak leköti a gyerek figyelmét és nem csak véd a hideg ellen, hanem a mozgásfejlődésben is segít. A babák 3-6 hónapos korukban kezdenek el igazán aktívak lenni. Ebben az időszakban sajátítják el az átfordulás tudományát. Viszont a csúszós padló vagy a puha játszószőnyeg nem a legjobb választás ehhez, mert nem elég stabil neki. És amellett, hogy nem elég stabil, ha lecsuklik közben a feje, nem tompítja eléggé az ütést.

A habtapi szőnyegnél nagyon hasznos, hogy elemeire szedhető, ezért habtapi puzzlenek is szokás nevezni. Ha már nagyobb a gyerek, már ő is tud játszani vele és ki tudja rakni magának a habtapi képét.

Az igazán izgő mozgó babáknak vannak már kifejezetten nagy habtapik. Ezek a nagyméretű habszivacs szőnyegek kellően nagy felületet biztosítanak, hogy a már kúszást gyakorló babáknak is legyen elég tere a mozgásra.

A habtapik azért is a szülők kedvence, mert nagyon jól tisztíthatóak. Egy nedves törlőronggyal könnyen el tudod távolítani róluk a koszt, de akár porszívózni is lehet őket. Sőt! Vannak olyan habtapik is, amiket akár mosógépben is moshatsz. Az sem okoz gondot a habszivacs szőnyegnek, ha a baba lebüfizi. Ezért is jobb, mint egy hagyományos babaszőnyeg, amiből nagyon nehéz a büfit eltávolítani.