Babahálózsák

Segítség a választáshoz
Segítség a választáshoz

Segítség a vásárláshoz: babahálózsák, gyerekhálózsák

Amikor egy baba vagy kisgyermek forgolódik alvás közben, gyakran lerúgja magáról a takarót. Mivel még nem képes magát visszatakarni, így könnyen lehet, hogy egész éjjel kitakarózva marad. Akár fel is költheti álmából a hideg, sőt, még meg is fázhat emiatt. A hálózsák praktikus ruhadarab, mert együtt mozog a babával, végig fenntartva a kellemes hőmérsékletet. A különböző évszakoknak megfelelően eltérő vastagságú hálózsákok kaphatóak. Így nem kell attól tartanod, hogy túlmelegedik a baba.

Ha kezdettől fogva hálózsákban altatod, akkor megszokja annak kényelmét, és később is szívesen alszik benne.

Tulajdonságok:

  • Lehetnek ujjatlanok vagy hosszú ujjúak.
  • Egyes modellek pamut- vagy vászonbéléssel készülnek.
  • Melegebb időben elég csak egy kombidresszt adni alá, hűvösebb időben elkél még egy vastagabb pizsama vagy egy rugdalódzó is.
  • Vannak egész évben használható gyerekhálózsákok, de praktikus lehet egy vékony nyári babahálózsák kánikulában. Átmeneti időjárásban egy tavaszi hálózsák is jól jöhet.

Nyári hálózsák, vékony hálózsák

Nyáron is lehet éjszakánként hideg, így egy nyári babahálózsák jó szolgálatot tehet.  A meleg időre való vékony babahálózsák könnyű, úgy tervezték, hogy elegendő légáramlást biztosítson a nyári forróságban is. A pamut hálózsák kifejezetten kényelmes, puha és jól szellőzik. Attól sem kell tartanod, hogy kisbabád dereka szabadon marad, és megfázik.

Hálózsák funkciók és méretek

A tipegő hálózsák szabad mozgást biztosít a picinek, így a baba fel tud benne állni, és kedve szerint jöhet-mehet. Ezek közül is kifejezetten népszerű a lábas hálózsák, amely még a kicsik talpát is védi.

A nyári hálózsák bababarát pamutból készül. A wellsoft vagy duplán bélelt anyagú hálózsák pedig télen válhat be remekül. Mind a nyári, mind a téli változatból válogathatunk az ujjas és az ujjatlan verziók között is.

A babahálózsákok nemcsak újszülött korban tehetnek jó szolgálatot. A nagyméretű gyerekhálózsákok egészen 122-es méretig rendelkezésre állnak kényelmes éjszakai viseletként.