Pocaktámasz

Segítség a választáshoz
Segítség a választáshoz

Segítség a vásárláshoz: Pocaktámasz

A pocaktámasz egy hastartó pánt, amely a has alátámasztásában segít a várandósság idején. A 4. hónaptól egyre jobban és látványosabban nő a pocak, ezt a növekedést pedig a hasfal nehezen bírja. A pocaktámasz alul (épp ott, ahol arra a legnagyobb szükség van) támasztja meg a hasfalat, hátulról pedig a gerincoszlopot, a keresztcsontot tartja.

A pocaktámasz megkönnyebbülést biztosít számodra ezekben a hónapokban, és egészségügyi problémák megelőzésére is használható. Különösen ajánlott azoknak a kismamáknak, akik állómunkát végeznek.

Mikor szükséges a pocaktámasz?

  • ha feszülést érzel a hasfal alsó részén;
  • ha keresztcsonttájéki fájdalmad van;
  • ikerterhesség során;
  • ha előző gyermeked császármetszéssel született;
  • ha állómunkát végzel.

Ahogy a próba során rád kerül a pocaktámasz, máris megkönnyebbülsz. Kiegyenesedik a hátad, ugyanis ez a hastartó pánt leveszi a terhet a hasfaladról. Használata abban is segít, hogy megelőzd a stria kialakulását a pocakodon.

Típusok és tulajdonságok:

  • A ruha alatt viselendő pocaktámasz: a bedolgozott mikroszállal fedett széles gumiszalag alátámasztja a hasat, ezáltal csökkenti a hát- és derékfájdalmakat. Felső része beborítja a pocakot, ahol fixen fent marad. Anyaga légáteresztő, nem látszik át a ruha alól. Többféle méretben kapható, így minden kismama megtalálhatja a neki megfelelőt. Bősége tépőzárral állítható. Létezik körkötött, varrás nélküli változat is, mely a pocak növekedésével nyúlik, de ugyanakkor tart is. Ülő helyzetben is kényelmes viselet.
  • Széles pocaktámasz ruhán kívüli hordásra: a természetes gumi összehúzó erejének köszönhetően tökéletesen megfelelő kompressziós hatás jellemzi. Erős tartófunkcióval rendelkezik, a rajta lévő tépőzárnak köszönhetően mérete több fokozatban állítható. Tökéletesen illeszkedik az alakodhoz járás közben, álló, ülő és fekvő helyzetben.