Háttámlavédő, ülésvédő

Segítség a választáshoz
Segítség a választáshoz

Segítség a vásárláshoz: Háttámlavédő, ülésvédő, gyerekülésvédő

 

Ezekre a kiegészítőkre az autó üléshuzatának megóvása miatt van szükség – különösen a kényes anyagúaknál (plüss, bőr) elengedhetetlen. Már a hordozóhoz vagy a rögzítőtalpakhoz is használhatók, hevederekkel, tépőzárral, csatokkal rögzíthetők.

 

Háttámlavédő

Az autó első üléssorának háttámláját a gyermek akaratlanul is eléri a cipőjével, így azt könnyen összekoszolhatja. Erre a problémára ad kiváló megoldást a háttámlavédő. 

Zsebes változata a háttámla védelmén túl praktikus tárolózsebekkel rendelkezik, játékok, ital, egyéb apróságok számára. Létezik ebből olyan modell, ami táskaként összehajtható, így nem csak az autóban használható.

 

Ülésvédő

Használatával teljesen kiküszöbölhető az üléshuzat esetleges koszolódása, kopása, megóvja azt a fokozott igénybevételtől. Csúszásmentes felületének köszönhetően nem engedi mozogni a gyerekülést.

 

Típusok

  • Néhány típus csak az ülőfelületet védi.
  • Létezik olyan, amelyik a háttámlát és az ülőfelületet egyaránt óvja. Ennek extra funkciója, hogy a menetiránnyal ellentétesen rögzített ülésnél az apró utas a lábával nem tudja összekoszolni a háttámlát.
  • Különleges változata a gyermekülés ülőfelületére is tehető, így megvédi azt a különböző szennyeződésektől. Ez a szobatisztaságra nevelés időszakában lehet hasznos.

 

Tulajdonságok

  • Kialakítása nem gátolja az isofixes rögzítést.
  • Bizonyos típusok praktikus tárolózsebekkel is rendelkeznek.
  • Anyagösszetételüknek köszönhetően könnyen tisztán tarthatók.

 

Gyerekülésvédő 

Veszélyes, amikor a gyermekülés felmelegszik a napon álló autóban, így a kicsi akár égési sérüléseket is szenvedhet. Óvd az ülést hővisszaverő gyerekülésvédő használatával, így a kicsit is biztonságban ültetheted bele!