Segítség a választáshoz

Babahordozó

Segítség a választáshoz

Segítség a vásárláshoz: Babahordozó, gyerekhordozó

Milyen típusai vannak a hordozóknak, és melyik a legjobb babahordozó? Létezik-e újszülött hordozó, és mit kell tudni a hordozókendőkről, kengurukról? Babahordozó 10 kg felett? Mutatjuk, melyiket válaszd, ha már nagyobb a csemetéd!

Babahordozók autóba, babakocsira

Gyermeked biztonságára az első pillanattól oda kell figyelned. Kisbabádnak az autóban való utazáshoz elsőként babahordozóra lesz szüksége vagy újszülöttkortól használható gyerekülésre. Mindkettőt menetiránnyal ellentétesen kell bekötni. Így fékezésnél vagy egy esetleges ütközésnél jelentősen kisebb a fej- és nyaksérülés, illetve a belső sérülés esélye. 

Kenguru babahordozó

A kenguru hordozó előnye, hogy a használat során te és gyermeked közvetlen testi kapcsolatban vagytok. Ez egyrészt nyugtatóan hat a babára és a mamára (vagy akár az apára) is, másrészt erősíti a közöttetek lévő köteléket. Ráadásul még a mindennapi teendőid elvégzését is nagymértékben megkönnyíti. Egyszerűbbé válik általa a tömegközlekedés, a bevásárlás - hogy csak pár dolgot említsünk, és még a kezed is szabad marad.

Hordozókendő

A hordozókendőt típustól függően újszülöttkortól 18 kg-ig, vagyis nagyjából 4 éves korig használhatod. Speciális szövésű anyagból készül, amely még a hosszan tartó használat során sem tud megnyúlni.

Bármelyiket is választod, az elején érdemes fokozatosan hozzászoktatni a picit.

Háti hordozó

A háti hordozókat körülbelül a kicsi 6 hónapos korától tudjátok használni, vagyis akkortól, amikor már gyermeked önállóan tud ülni.

Teherbírásuk típustól függően 15-20 kg, ez nagyjából egy 4-5 éves korú gyermek súlyának felel meg. Ennél nagyobb súlyt már egyébként is nagyon nehéz lenne cipelned.

Bicikliülés

A biciklire szerelhető gyereküléseket azoknak ajánljuk, akik szívesen megosztanák gyermekükkel a kerékpározás élményét. Így a kicsit biztonságosan és kényelmesen szállíthatod körülbelül 9 hónapos kortól, feltével, ha már önállóan és biztosan ül.

Biciklis utánfutók

Ha kellemes időben szeret a családod biciklire pattanni, persze gyerekekkel együtt, akkor kitűnő választás lehet a kerékpárhoz csatlakoztatható utánfutó. Ez kerékpártúra alatt, hosszabb távon is kényelmes a picinek. Sőt van, amelyikben akár két apróságot is szállíthatsz.