Babakád, babafürdető

Segítség a választáshoz
Segítség a választáshoz

Babakád, babafürdető

 

Higiéniai, kényelmi és praktikus okokból a csöppség fürdetése nem a nagykádban, hanem külön babakádban történik.

Ennek is készenlétben kell állnia, mire a kicsi hazaérkezik a kórházból, ezért érdemes már jó előre, a várandósság idején megvásárolni.

 

Vásárlás előtt gondold végig:

 • Mekkora hely áll rendelkezésre? Hol fogod fürdetni a kicsit?
 • Mennyi ideig szeretnéd használni? A babakádak többségében a csöppség 1 éves koráig használhatók.
 • Mire teszed majd fel a kádat? Nem célszerű a földre vagy a nagykádba tenni, mert így mélyre kellene hajolni, ami viszont nagyon fárasztó. Ennek elkerülésére vásárolhatsz kádállványt, vagy a felnőttkád szélére szerelhető sínt. Amennyiben állványt vásárolsz, azt mindenképpen hangold össze a kád kiválasztásával, hogy ezek biztosan és biztonságosan illeszkedjenek. Ha a fürdetőszekrény mellett döntesz, ahhoz természetesen tartozék a babakád.
 • A minél nagyobb fokú biztonság megteremtésében segítségedre lesznek a különböző csúszásgátlók és biztonsági fürdetők, melyeket szintén össze kell hangolni a kád kiválasztásával.

 

Típusok és tulajdonságok:

 • Léteznek olyan kádak, melyekben beépített biztonsági fürdető vagy csúszásgátló is van, egyes típusokban mindkettő megtalálható. Ha ezek közül a termékek közül választasz, a fürdetés során sokkal könnyebb lesz a dolgod és ezzel együtt nagyobb a biztonságérzeted: mindkét kezed szabadon maradhat, mivel nem kell tartanod a babát, így teljes mértékben csak a kicsi fürdetésére tudsz koncentrálni, miközben a csöppség is szabadon mozoghat.
 • Vannak egyszerűbb kádak is, melyeket felszerelhetsz külön megvásárolható csúszásgátlóval vagy biztonsági fürdetővel, a nagyobb biztonság és kényelem érdekében.
 • Kapható olyan ergonomikus, speciális kád is, amit a kicsi kétféleképpen használhat. Ennek kialakítása a te biztonságérzetedet és a baba kényelmét egyaránt szolgálja. Az első időszakban, a kicsi féléves koráig a kád egyik feléről fekvő pozícióban használható úgy, hogy a kád kialakítása a segítségedre van abban, hogy a babád feje a vízszintesnél magasabban legyen. Majd később, nagyjából gyermeked féléves korától 1 éves koráig a kád a másik feléről használható, így kényelmesen, ülő pozícióban pancsolhat már az apróság.
 • A vödör formájú kádakkal felidézheted a baba számára a biztonságos anyaméhben töltött időt, hiszen ebbe belehelyezve olyan pozícióba kerül, ahogy magzatkorában a pocakodban volt. Ez a fajta kád újszülött kortól nagyjából a kicsi féléves koráig használható, hiszen a gyerkőc növekedésénél fogva eddig lesz számára kényelmesen használható. Azoknál a babáknál mindenképpen érdemes ezt a fajta kádat kipróbálni, akik félnek a víztől, vagy egyszerűen csak nem szeretik a fürdetést.
 • Nemcsak pici lakás vagy fürdőszoba esetén praktikus az összehajtható kád, hanem utazás során is. Akár a nagymamához mentek, vagy nyaralni, a csöppség mégis a saját kádjában fürödhet.
 • Szintén kis helyigénnyel büszkélkedhet a felfújható babakád, ehhez külön pumpára lesz még szükséged.

 

A különböző típusokat változatos színekben vásárolhatod meg!

 

Típusonként eltérő extrák:

 • Bizonyos kádtípusoknál beépített vízhőmérő is van, amivel kényelmesen kontrollálhatod a fürdővíz hőmérsékletét. Ez a praktikus kialakítás neked segít a mindennapi fürdetés során, hiszen a kicsinek pontosan beállított vízhőfokra van szüksége minden fürdetésnél.
 • Vannak olyan kádak, melyek vízleeresztő csővel vannak ellátva. Ez megkönnyíti a dolgodat, hiszen a vízzel teli kádat így nem kell megemelni a víz kiöntéséhez.