Kézi mellszívó

Segítség a választáshoz
Segítség a választáshoz

Segítség a vásárláshoz: Kézi mellszívók

 

A kézi mellszívók alkalmasak a tejbelövellés beindítására, a maradék anyatej, vagy ritkán a teljes mennyiség lefejésére, illetve alkalomszerűen a néha kihagyott szoptatásnál lehetnek a segítségedre.

 

Típusok a működési elv szerint:

  1. A kézi mellszívók legegyszerűbb változata a ballonos, amely egy kézzel működtethető. A ballon megnyomásának erősségével lehet szabályozni a szívás erősségét.
  2. A másik típus a karos mellszívó, melynek 3 típusa van. Ezek mindegyike szintén egy kézzel működtethető:
  • Az egyiknél a pumpakar lenyomásának mértékével tudod szabályozni a ritmust és az erősséget.
  • A másik esetében a kar működtetéséhez ugyan mindig ugyanarra az erőkifejtésre van szükség, de a mellszívó szíváserősség-szabályozóval van ellátva, így ezzel állíthatod be a kívánt szíváserősséget.
  • Létezik olyan is, amelyiknél a pumpakar két fázisban működtethető: a felső rész lenyomásával beindítható a tejbelövellés, az alsó rész lenyomásával pedig erőteljesebb vákuumot és ritmust tudsz létrehozni. Ennek használata a kezed számára kevésbé megterhelő.

 

Szívófejek szerint az alábbi típusokat különböztethetjük meg:

  • Cserélhető:A cserélhető szívófejjel rendelkező mellszívók standard méretű fejjel kaphatók, de az átlagostól eltérő mellbimbó esetén más méretűre lehet szükség. Árulkodó, hogy ilyenkor nem hatékony vagy fájdalmas a fejés. Ebben az esetben áruházunk gazdag kínálatából az adott típusokhoz többféle méret közül válogathatsz.
  • Masszázspárnával ellátott:A gyengéd masszázs serkenti a tej kiáramlását és fájdalom mentesebbé teszi a fejést.
  • Forgatható:Segítségével minden oldalról hatékony a maradék tej fejése.
  • Flexibilis gumiból készült:Kialakításának köszönhetően tökéletesen illeszkedik a mellre.
  • Döntött nyakú:Ergonomikus kiképzése kényelmesebbé teszi a fejést.

 

Az egyszerűbb típusoknál te magad öntöd a lefejt tejet az anyatejgyűjtő edénybe, azonban a legtöbb fajtánál már tejtároló pohár, zacskó vagy cumisüveg csatlakoztatható a szívófejhez.

 

Egyes mellszívókhoz kiegészítő termék – pl. cumisüveg, mikrós sterilizáló, melltartóbetét, tejtároló doboz, babaitató pohár, játszó cumi – is jár.