Kismama öltözködés

Segítség a választáshoz

Segítség a vásárláshoz: Kismama felsőruházat

 

Az áruházainkban kapható pólók, tunikák, ruhák, kabátok kiemelik nőiességedet, kényelmesek és megfelelnek a legújabb trendeknek is. Az évszakoknak megfelelően válogathatsz a különböző ruhadarabok közül, melyek között vannak egy- vagy többszínűek, és játékosan jókedvre derítőek is.

 

Ezeknél a felsőruháknál – ahogy a nadrágoknál, a leggingeknél és a szoknyáknál is – az a legfontosabb, hogy a növekvő pocakodnak és gömbölyödő idomaidnak kényelmesen helyet adjanak, semmiképpen ne vágjon be és ne is szorítson – egészen a várandósság végéig.

Az áruházainkban kapható kismamaruhák épp ilyenek. Ezeket akkor vásárold meg, amikor a korábban hordott ruháid már kezdenek kényelmetlenek lenni!

 

Sokféle ujjatlan, rövid vagy hosszú ujjú póló, blúz közül választhatsz, melyeket nadrággal vagy szoknyával viselhetsz:

 • Ezek többsége mell alatt szabott – kiemelve nőiességedet.
 • Lehetnek kötősek vagy húzottak. Ez utóbbiaknál a mell alatti rész finom, hajszálvékony húzásai hivatottak helyet adni növekvő idomaidnak. Ez a szabásvonalkényelmes, nagy teret hagy a pocakodnak, miközben a legkarcsúbb részt hangsúlyozza, a függőlegesen futó lágy redők pedig elrejtik a csípőre rakódott pluszkilókat.
 • Rugalmas anyagból, vagy anyagtöbblettel készülnek, hosszabb fazonúak, hogy követni tudják változó alakodat.
 • Kínálatunkban a sportosabb és a csinosabb darabok között is válogathatsz.

 

A kismamák előszeretettel hordják a tunikákat, melyek hosszabbak, mint a pólók, szépen testhez simulóak. Télen póló fölött hordva plusz réteget jelentenek, nyáron önállóan is hordhatók. Szűkebb szárú nadrággal, legginggel és harisnyanadrággal is kombinálhatod őket. 

 

Ha még pocakosan is dolgozol, vagy meg kell jelenned valahol, válassz az adott alkalomhoz illő ruhát. Kínálatunkban az elegánstól a sportoson át a mindennapokra és alkalmakra egyaránt megtalálod a neked tetsző darabokat. Viselheted harisnyával, legginggel, vagy szűk szárú nadrággal. 

 

Ha az időjárás úgy kívánja, szükséged lehet vékonyabb vagy vastagabb kardigánra, pulcsira. A tervezők gondoltak növekvő pocakodra, bár ezen darabok közül többet nyugodtan hordhatsz a várandósság után is.

 

Ősszel és télen szükséged lesz kabátra vagy pelerinre:

 • A pelerin kényelmes, bőven ad helyet a növekvő pocaknak.
 • Szoptatós pelerin: használatával bárhol diszkréten szoptathatsz.
 • A kismamáknak szánt kabátok csinosak, fazonuk nőiesen karcsúsított.
 • Színeikben változatosak, így nemcsak a ruhatáradat dobják fel, de egy borongós őszi napon vagy hideg téli reggelen még jobb kedvre is derítenek.

 

 

Nadrágok, szoknyák, leggingek

 

Az első ruhadarab, amit a régi ruhatáradban le kell majd cserélned - kb. a terhesség 4 hónapjában -, az a nadrág, vagy a szoknya. Az áruházainkban kapható kismamáknak készült nadrágok, leggingek és szoknyák speciális derékmegoldásaikban különböznek a hagyományosaktól.

 

Magasan ívelt derékvonaluknak, különleges kialakításuknak köszönhetően nem szorítják a hasat, sőt teret engednek egyre gömbölyödő idomaidnak. Különböző megoldások teszik számodra és babád számára a lehető legtökéletesebbé ezen darabok viselését, ezek lehetnek:

 • Visszahajtható pamut derékrész: kényelmes, ezért az egyik legkedveltebb forma, amely a pocakra felhúzva – így kellemesen melegít – és visszahajtva is hordható. Többnyire ezt a módot választják a tervezők olyan nadrágoknál, mint például a joggingalsók, ahol kiemelten fontos a kényelem.
 • Pocak alatti széles gumipánt: ennél a hátsó rész hagyományos derékmegoldással, az eleje pedig a hasat alátámasztó, rugalmas gumipánttal készül.
 • Széles gumírozott derék megkötővel: a széles gumi klasszul alátámasztja a hasat, rugalmasan igazodik annak növekedéséhez, a megkötő pedig segít a megfelelő tartás biztosításában.

 

A nadrágok, leggingek és szoknyák többségénél a pocakbőség egy gumis derékpánton elhelyezett gombbal szabályozható, ennek segítségével lehet állítani, bővíteni a méretet. Ez alkalmazható elöl vagy oldalt cipzáras, illetve cipzár nélküli derékmegoldásokkal is.

 

Anyag: Kínálatunkban nagyon sokféle – a legújabb divattrendeket követő – kismamanadrágot, -legginget és -szoknyát találsz. Ezek alapanyagánál követelmény a rugalmasság, a kiváló formatartás, a jó légáteresztő és nedvszívó képesség, a kellemes, puha tapintás.

 

Típus és fazon: Sokfélét választhatsz, így alkalom szerint sportoláshoz vagy a mindennapokra, különleges alkalmakra, illetve évszak szerint télre vagy nyárra, valamint nadrágból az ízlésednek, egyéni stílusodnak megfelelően találsz bővebb fazonút vagy egyenes és szűk szárút.

 

Hány darabra van szükséged?

 • Jól jöhet egy elegánsabb szoknya vagy nadrág, egy lazább darab, mondjuk egy farmer, azon kívül pedig minimum egy igazán kényelmes jogging.
 • Az is számít, hogy milyen évszak van, ősszel és télen érdemes olyat választani, ami vastag anyagból készült, nyáron pedig jól jöhet egy csinos halásznadrág is a kismamaruhatárban.
 • A szoknyához, ruhához vagy tunikához jó választás a kismamalegging, ezt sok mindennel variálhatod.
 • A szülés után, a gyermekágyas időszakban valószínűleg egy ideig még nem tudod majd hordani a várandósság előtti nadrágjaidat, ám kismamaszoknyáidat, -ruháidat ebben az időszakban is viselheted.

 

A legfontosabb pedig, hogy a kiválasztott darab kényelmes legyen, ne vágjon, ne szorítson, de ne is essen le rólad.