Kismama fürdőruha

Segítség a választáshoz
Segítség a választáshoz

Segítség a vásárláshoz: Kismama fürdőruha

Kismamák strandolása

Rengeteg tévhit kering a kismamák fürdőzéséről, hogy szabad-e strandra menni vagy sem. Az ellenzők a fertőzésveszélyre hívják fel a figyelmet. Az való igaz, hogy a menstruáció elmaradása miatt a hüvely védekezőképessége lecsökken. De hiba lenne azt állítani, hogy a kismamák le vannak tiltva a strandolásról. Valójában a víz tisztasága az, ami eldönti, hogy jó-e a kismamának bemennie a vízbe vagy sem. Mindenképpen tartózkodj a zavaros, láthatóan koszos vízfelületektől! De nem kell lemondanod a strandolásról! Nyugodtan belemehetsz bármilyen tiszta vizű medencébe vagy akár nyílt vízbe is. A lényeg a víz tisztasága!

A víz tisztasága mellett a víz hőmérsékletével is érdemes kalkulálni. A legjobb, ha az aranyközéputas megoldást választod. Sem a túl hideg, sem a túl meleg víz nem tesz jót. Keress olyan vizet, ami kellemes hűsítő érzést biztosít a nagy melegben, de nem sokkolja a tested.

És mi a helyzet a gyógyvízzel? A koszos víz mellett a gyógyvíz az, amitől a kismamának a várandósság alatt végig tartózkodnia kell. A gyógyvizek összetétele miatt az ilyen élvezetről sajnos le kell mondanod.

És van még egy szabály, amit mindenképpen be kell tartani a kismamáknak a strandolással kapcsolatban. Kizárólag zárt méhszáj esetén lehet strandolni! A szülés közeledtével a méhszáj már nyíltabb lehet, ilyenkor valóban megnő a fertőzésveszély kockázata. Ezért nyitott méhszáj mellett tilos a strandolás! Mielőtt nyaralni mész érdemes felkeresned a nőgyógyászod és vele egyeztethetsz arról, hogy személy szerint neked javasolja-e a strandolást vagy sem.

Kismama fürdőruha

A pocak növekedésével nemcsak a hétköznapi ruhákat fogod kinőni. A megszokott fürdőruhád sem lesz már jó. Ez nagyjából a várandósság 5- 6. hónapjára érkezik el. Ilyenkor érkezik el a kismama fürdőruha ideje. A terhes fürdőruha nemcsak kényelmes viselet. A pántok és a puha mellkosarak kiváló tartást biztosítanak a melleidnek.

Kismama fürdőruha típusok

Bár fazont tekintve nincs olyan széles választék, mint a hagyományos fürdőruhák piacán, de azért nem kell aggódnod. A kismama fürdőruhák között is meg tudod találni a neked tetsző trendi, de egyben kényelmes darabot. Többféle terhes fürdőruha típus közül választhatsz.

Egyrészes kismama fürdőruha

Az egyrészes fürdőruhák a derékrésznél úgy vannak kialakítva, hogy együtt nőjenek a pocakkal. A pocakod védve van a közvetlen napfénytől. Jól illeszkedik a tested vonalához. Viszont mint minden egyrészes fürdőruhának, így a kismama egyrészes fürdőruhának is az a hátránya, hogy mikor kijössz a vízből a vizes fürdőruha nagy felületen ér a testedhez és ez nem feltétlen kellemes érzés. Illetve a mosdóhasználatnál sem olyan praktikus, mint a kétrészes fürdőruhánál.

Kétrészes kismama fürdőruha avagy tankini

A kétrészes kismama fürdőruhákat más néven kismama tankininek is szokás nevezni. A kismama tankini fürdőruha nagy előnye, hogy miközben ugyanúgy védi a pocakot a közvetlen napfénytől, mégsem annyira zárt a kialakítása, mint egy egyrészes fürdőruhának. Ezáltal jobban tud szellőzni. A különálló alsórésznek és felsőrésznek köszönhetően a rendszeres mosdóra járás is sokkal könnyebben kivitelezhető.

A tankini fazonú kismama fürdőruhák több dologban is különböznek a hagyományos tankini fürdőruháktól. Egyrészt a felsőrész a pocaknál bővebb, másrészt az alsórész korca is úgy van kialakítva, hogy az ne szorítsa az egyre növekvő pocakot.

Tanács kismama fürdőruha vásárlásához

Amikor kismama fürdőruhát keresel magadnak érdemes a higiéniai szabályokat betartva felpróbálni az egyes fazonokat. Bármennyire is szeretnél várandósan is divatos lenni, a legfontosabb mindig a kényelem legyen. A kényelmes viselet a legfőbb szempont a választás során. 

És ne csak az adott pillanatra vásárolj fürdőruhát! Gondolj arra is, hogy bizony a pocakod az utolsó trimeszterben is növekedni fog. Így hacsak nem szeretnél rövid időn belül új fürdőruhát venni, akkor ezzel is számolj amikor méretet választasz magadnak.