Kismama pizsama, szoptatós pizsama

Segítség a választáshoz
Segítség a választáshoz

Segítség a vásárláshoz: Kismama pizsama

A várandósság 9 hónapja alatt a szülés időpontjához egyre közeledve az egyik legnagyobb kihívás az éjszakai alvás. A nagy pocakkal egy idő után kimondottan kényelmetlen aludni. Forgolódsz jobbra, forgolódsz balra, de sehogy sem találod meg az igazán kényelmes pozíciót. Hiába hallod azt mindenkitől, hogy még most pihend ki magad, mert szülés után úgysem tudsz majd rendesen aludni. Nem tudsz igazán pihentetően aludni éjszaka.

A rossz alvás hátterében sok tényező van. Egyrészt a nagy pocak miatt sok pozíció már eleve nem kivitelezhető, másrészt a baba is sokat mozgolódik odabent. A baba állandó helyezkedése nem éppen olyan körülmény, ami segíti az alvást.

Kismama pizsama hozzájárul a pihentető alváshoz

És akkor ezt az egészet még tetőzi a pizsama kényelmetlensége. A hagyományos pizsamák alapesetben bármennyire is szellősek, a nagy pocakkal már nem tudják biztosítani ugyanazt a kényelmet. A várandósság alatt eljön az az idő, amikor szükséged lesz egy kényelmes kismama pizsamára. 

Kismama pizsama és szoptatós pizsama egyben

De mit is tud egy igazi kismama pizsama? A kismama pizsama titka a kényelem. A kényelem mindenek felett áll! Ez határozza meg, hogy milyen a jó kismama pizsama fazon és a jó kismama pizsama anyag. Kezdjük az utóbbival.

A kismama pizsama anyagánál elsődleges szempont, hogy jól szellőzzön, ezért leginkább a pamutból készült kismama pizsamákat ajánljuk. Ez akár meleg nyári éjszakákon is kellő szellőzést biztosít.

A kismama pizsama anyagánál talán még fontosabb a kialakítása. A kismama pizsama fazonja szintén a kényelem szolgálatában áll. Először is kellően bő, nem tapad rá a kismama pocakjára. Alvás közben is kényelmes viseletet nyújt, még akkor is, ha jobbra-balra forgolódsz éjszaka. A másik fontos ismertetőjegye a kismama pizsamának a felsőrész kialakítása.

A legtöbb kismama pizsama ugyanis egyben szoptatós pizsamaként is funkcionál. Mit jelent ez? Egyszerűen arról van szó, hogy mint egy szoptatós ruhánál, a szoptatós pizsama felsőrésze a melleknél úgy van kialakítva, hogy szoptatásnál könnyen hozzá lehessen férni a melledhez anélkül, hogy teljesen le kellene venni a felsőt. Ez a szabad hozzáférés teljesen kényelmes szoptatást tesz lehetővé. A baba se vesz észre semmi szokatlant és neked is kényelmes viselet.

Kismama pizsamára a szülést követő kórházi tartózkodás alatt is szükséged lesz. Ezért érdemes több szoptatós pizsamát is vásárolni, hogy legyen váltás. A kórházban mindenképpen vigyél több váltás kismama pizsamát is.