Kiságy kókuszmatrac

Segítség a választáshoz
Segítség a választáshoz

Segítség a vásárláshoz: Kókusz matrac kiságyba

 

A matracot a kiságyhoz külön kell megvásárolnod  (a kettőt érdemes egy időben beszerezni). Remek választás a kókuszmatrac, ami különböző méretekben kapható.

 

A kókuszmatrac egy természetes alapú biomatrac, 100% kókuszháncs felhasználásával préselt kókuszból készül. A legjobb választás a „sajtolt” eljárással készített kókuszmatrac, ennek ugyanis laza és rugalmas a szerkezete.

 

Tulajdonságok

  • A különleges tömörítésnek köszönhetően a kókuszmatracok tökéletesen tartják a gerincet, kiválóan alátámasztják a gyermek fejét, nyakát és hátát. A fejlődő csontoknak szükségük van a megfelelő alátámasztásra. Gerincproblémák esetén is érdemes ilyet választani.
  • További nagy előnye, hogy optimális szellőzést biztosít, így a baba által kipárologtatott izzadtság nem tud a matrac belsejében maradni. Ezért ajánlott ágyráccsal rendelkező kiságyat választani, ami nem zárja le alulról a levegő útját. A megfelelő szellőzés különösen fontos, ha a gyermeked hason alszik.
  • Antiallergén, a jó szellőzésnek köszönhetően az atkák, a baktériumok nem tudnak megtelepedni benne.
  • A legtöbb kókuszmatracnál speciális gyapjúfilc réteg biztosítja a levegő megfelelő ki- és beáramlását.
  • A kókuszmatracok tartósak, strapabírók, melyek hosszú évekig jó szolgálatot tesznek. Ennek érdekében fontos, hogy időnként elforgasd, hogy egyenletes terhelést kapjon. Így elkerülhető annak deformálódása.
  • Huzata cipzárral ellátott, levehető, mosható.

 

Az Öko-Tex szabvány szerint hitelesített matracok anyagösszetételében a vegyi anyagok aránya egészen minimális, így a baba szervezetére nem jelentenek veszélyt.