Újszülött, multifunkciós babakocsik (360 db)

Segítség a választáshoz

Segítség a vásárláshoz: Újszülött, multifunkciós babakocsik

 

Amikor újszülött babádnak szeretnél multifunkciós babakocsit vásárolni, több szempontot is át kell gondolnod és mérlegelned. Ebben szeretnénk segítséget nyújtani.

 

Típusok és tulajdonságaik

Az újszülöttkortól használható babakocsi típusokat különböző kategóriába soroljuk:

 

Hordozó vagy mózeskosár nem csatlakoztatható hozzá: ezeknek a fekvőfelülete típustól függően vízszintesig, vagy majdnem vízszintesig dönthető, így már újszülöttkortól használható. A háttámla ülő pozícióba állításával később is tudod használni, amikor a gyermek már tud önállóan ülni.

Hordozó csatlakoztatható hozzá: ezt hívjuk Travel Systemnek. Annyiban különbözik az előző kategóriától, hogy hordozót lehet rá csatlakoztatni.

Mózeskosár csatlakoztatható hozzá: ez a típus áll a legközelebb a klasszikus multifunkciós babakocsihoz, természetesen modern változatban. Ez valójában egy sportkocsi, amelyre rátehető a mózeskosár. Ezt kétféleképpen is meg lehet tenni:

 • A babakocsiváz és a sportrész nem szedhető szét, a mózeskosarat a sportrészre kell feltenni.
 • A babakocsivázról a sportrész leszedhető, a mózeskosarat a vázra kell csatlakoztatni. Ennek az az előnye, hogy így könnyebb, plusz összecsukva kisebb a babakocsi, és a sportrész addig nem használódik, amíg nincs rá szükség.

Hordozó és mózeskosár csatlakoztatható hozzá: az előző kettő kategória minden előnyét ötvözi. A babakocsi vázáról levéve bizonyos mózeskosár modellek gyermekülésként is használhatók, személygépkocsiba rögzíthetők, így az első hónapokban helyettesíthetik a biztonsági gyermekülést.

 

Fontos tudnivalók azokhoz a multifunkciós babakocsi típusokhoz, melyekhez hordozó és mózeskosár is, esetleg valamelyik ezek közül csatlakoztatható:

 • Megtalálhatod a kínálatban azokat a modelleket, melyekhez a hordozó vagy a mózeskosár külön megvásárolható, de azokat is, melyeket szettben árulunk, azaz a hordozó és a mózeskosár is, vagy ezek közül valamelyik benne van az árban.
 • Vannak olyan babakocsi típusok, melyeknél egyszerűen csak rá kell tenni és rögzíteni a hordozót vagy a mózeskosarat a babakocsi vázára, más típusoknál viszont adaptert kell használni. Ezt az ár nem minden típusnál tartalmazza, ilyen esetben külön kell megvenni. Az adapter egy szabványos, bevizsgált, biztonságos eszköz, melynek segítségével akár a babakocsiváztól eltérő márkájú biztonsági gyermekülést vagy mózeskosarat is lehet rögzíteni. Külön is megvásárolható, praktikus lehet például akkor, ha a már meglévő hordozóhoz keresel babakocsivázat.

 

Fontos szempontok

 

 1. Mindkét irányban rögzíthető ülőrész

Az első időkben nagyon megnyugtató érzést jelenthet számodra, ha séta közben látod a kisbabát és ez számára is jó. Ahogy nő, egyre jobban kinyílik számára a világ, előszeretettel szemlélődik, szívesen ül menetirányban. Praktikus, ha a babakocsi menetiránya változtatható. Bizonyos modellek esetében az ülőrészt tudod mindkét irányban felhelyezni.

 

 1. A Travel System előnyei

A Travel System azt jelenti, hogy a babakocsihoz gyermekülés (hordozó) csatlakoztatható. A gyermekülés rendeltetése szerint arra szolgál, hogy a gyermek az autóban biztonságosan utazzon, de a Travel System számtalan helyzetben könnyítheti meg a dolgodat, hiszen így a gyermekülést nagyon egyszerűen a babakocsi vázához, vagy az ülőrészhez illesztheted, és már indulhattok is… Hálás leszel a Travel Systemért akkor is, ha a picit elnyomja az álom, neked viszont épp az autóból a babakocsiba vagy a babakocsiból az autóba kellene őt áttenned.

 

 1. Mózeskosár a vázon
 • A Travel Systemnél már csak egy jobb dolog van: ha mózeskosarat is tudsz csatlakoztatni a vázhoz. Így ugyanis a mózeskosár a hagyományos „mélykocsi” funkcióját látja el.
 • A babakocsi vázáról levéve, bizonyos mózeskosár modellek gyermekülésként is használhatók, személygépkocsiba rögzíthetők, így helyettesíthetik az első hónapokban a biztonsági gyermekülést. Ezeket a mózeskosarakat ugyanúgy az európai szabvány szerint tesztelték, mint az autósüléseket, „E” jelzéssel minősítették, melyet a mózeskosáron található narancssárga minősítő matrica tanúsít.
 • Vannak olyan babakocsira rögzíthető mózeskosár típusok, melyek különleges extrákkal vannak ellátva: például állítható szellőzőrendszer, állítható belső dőlésszög (a fej- és hátrész követi a baba növekedését, néhány mozdulattal állítható: fel lehet emelni, ha a pici ébren van, és leengedni, ha alszik), bölcsőfunkció (ringatható), betekintőablak.
 • A mózeskosár további előnye, hogy ki tudod tenni benne a babát levegőzni az erkélyre, a teraszra – még nagyobb hidegben, szelesebb időben is, mert magas oldalfala és kupolás teteje védi a babát (sőt ez utóbbi még árnyékot is ad). Létezik olyan típusú mózeskosár is, amely kupolás tetejének hátsó cikkét le lehet cipzárazni (így lesz a kupolás tetőből naptető), így szellőzni tud, miközben árnyékot is ad.
 • Egy kisebb lakásban gondot jelenthet a mózeskosár tárolása, ha már kinőtte a pici: megválni nem szeretnél tőle, de most épp nincs rá szükség. Hely szűkében remek megoldás az a különleges mózeskosár, amely pillanatok alatt teljes értékű sportrésszé alakítható, tehát kettő az egyben, így jóval tovább használható.
 • A mózeskosár puhán párnázott, textil oldalfalú, hordozófülekkel ellátott verziója a textilmózes, mely a babakocsiba téve meleget és védelmet biztosít a babának. Ezt azonban nem lehet biztonsági gyermekülésként használni. Majdnem vízszintesre dönthető multifunkciós babakocsiban nagyon jó szolgálatot tesz, mert vízszintesbe hozhatja a fekvőfelületet, és így a babát akár hason is lehet altatni.

 

 1. Kerekek és terepviszonyok
 • Újszülött babakocsi vásárlás előtt mindenképpen érdemes végiggondolni, hogy milyen terepen fogod használni. Nem a kerék mérete határozza meg a babakocsi minőségét, de bizonyos típusú kerekek alkalmasabbak lehetnek bizonyos terepviszonyokra.
 • Ha gyakran használod majd rosszabb, kevésbé egyenletes talajon, kavicsos vagy földúton a babakocsit, a baba kényelme érdekében célszerű nagy kerekű vázat választani, hiszen ezek jobban tompítják a talaj egyenetlenségeit. Bizonyos modellek állítható rugózással rendelkeznek. A baba súlyához és a terepviszonyokhoz lehet igazítani a rugózás mértékét.
 • Ha jó minőségű beton- vagy aszfaltúton tolod a babakocsit, akkor inkább kisebb, bolygósítható kerekűt válassz, mert az ilyen kerék bolygósított állapotban egy függőleges tengely körül 360°-ban tud forogni, így a kocsi fordulékonyabb, például kanyarodásnál nem szükséges megemelni. A legtöbb bolygósítható kerék fixálható, egyenetlen úton így érdemes használni. Rögzített kerekkel is tudsz fordulni, de ha éles szögben vagy szűk helyen kell manőverezni, érdemes a kerekeket ismét bolygósítani, melyet egy kar felengedésével tudsz könnyedén megtenni.
 • A kerekek karbantartást igényelnek. Megéri a fáradtságot, hogy rendszeresen megtisztítsd őket a rájuk rakódott kosztól és portól, így megnövelheted a kocsi élettartamát. Nemcsak tisztítani, de ápolni is tanácsos a kerekeket. Tisztítás után, olajozóspray használatával a kerekek könnyebb forgását (fordulását), hangtalan gördülését tudod biztosítani.
 • A legtöbb újszülött babakocsi kereke puhább, habosított műanyagból készült, amely csillapítja az egyenetlen terepből adódó rázkódást, de vannak olyan típusok is, amelynek a kerekei felfújhatóak, pumpálhatóak, pluszrugózást biztosítanak. Ezek a tömlős kerekek biztonsági szeleppel vannak ellátva, amely garantálja a hosszú és problémamentes használatot.
 • Van olyan babakocsi, amelyikhez külön kerékszettet tudsz vásárolni. Ez esetben az első kerekét (vagy kerekeit) tudod leszerelni, és a helyére feltenni a rossz terepviszonyokhoz jobban illő kerékszettet, ami jól jöhet akkor, amikor a babakocsit épp nem városi közlekedésre használod, hanem pl. kirándulni mentek.

 

 1. A babakocsi súlya

A babakocsi súlyának nagy jelentősége van a mindennapokban, a baba vagy a kisgyermek minden életszakaszában lényeges szempont lesz. Az is elég, ha naponta csak néhány lépcsőfokot kell le- vagy felvinned… Célszerű előnyben részesíteni a könnyebb típusokat, ha gyakran kell emeletre felvinni, vagy sokat használjátok a tömegközlekedési eszközöket. Gondolj arra is, hogy ha utaztok, be kell emelni az autó csomagtartójába. Bárhova mész, biztosan emelned kell. (Az alumíniumvázas kocsik általában könnyebbek, az acélvázasak nehezebbek.)

 

 1. A babakocsi mérete és összecsukása
 • Kinyitott állapotban is lényeges lehet a babakocsi mérete, főleg, ha lakásban tárolod, és nem akarod mindig összecsukni.
 • Ha gyakran használtok liftet, érdemes végiggondolni, be tudsz-e szállni majd vele.
 • Nagyon lényeges, hogy a babakocsi összecsukva az autó csomagtartójába beférjen, ha utaztok és vinni kell.
 • Bárhogy csukódik is a kiválasztott darab, ne csak a szemmértékedet használd, üzleteinkben bele is tudod próbálni a kiszemelt babakocsit az autódba.
 • Azt is nézd meg, mennyire egyszerű összecsukni. A legideálisabb az egyszerűen és kicsire összecsukható típus.

 

 1. A biztonság alapvető
 • Alapvető biztonsági tartozék a nálunk vásárolható összes babakocsiban az ötpontos biztonsági öv. Az ötpontos öv a gyermek vállai fölött is át van vezetve, így nagyobb biztonságot nyújt.
 • Szintén alapkövetelmény, hogy az újszülött babakocsinak fékezhető kerekei legyenek. Befékezéskor mindig győződj meg róla, hogy valóban stabilan áll-e, de lejtőn soha ne engedd el, még befékezett állapotban se!

 

 1. Extrák, tartozékok és kiegészítők a kényelem és a biztonság szolgálatában
 • Nyári huzat: könnyen levehető és mosható, univerzális, nem izzad bele a gyermek, mert egyedi felépítésének köszönhetően szabadon áramlik a levegő a kicsi teste alatt, elszállítva a test által kibocsátott hőt és nedvességet.
 • Babakocsibetét: könnyen levehető és mosható, nagyobb kényelmet biztosít, segítségével megváltoztathatod a babakocsi színét, stílusát.
 • A bevásárlókosárban, a különböző tárolókban jut hely a gyermek vagy akár a te saját holmidnak is.
 • Van olyan típus, amelynél az ülőrész magassága állítható: így nem kell olyan mélyre hajolnod a babához, ezen kívül asztalhoz is lehet tolni, etetőszékként is lehet használni (praktikus, ha például betértek egy étterembe, kávézóba).
 • Van olyan típus, amelynek van ún. lépcsőző funkciója: egy sorba össze lehet csukni a kerekeket anélkül, hogy a babakocsit összecsuknád, így pedig könnyebben és biztonságosabban tudod a lépcsőn ledöcögtetni a babakocsit.
 • Még egy ráadás a kényelem érdekében, ha a tolókar fogantyúja több magassági fokozatban, illetve dőlésszögben állítható:
  • Így még a hosszú séta során sem fárad el a karod.
  • Ez azért is fontos, mert ha a családban többen is tologatják a kocsit, akkor mindenki a magasságának megfelelően állíthatja be a tolókar magasságát. Ez akár választási szempont is lehet, hiszen aki magas, annak nem megfelelő az alacsony tolókar, és fordítva.
  • A tolókar magasságát akkor is állítani kell, ha lejtőn vagy épp emelkedőn tolod.

 

Sok multifunkciós babakocsi több extrával is büszkélkedhet, más modellek mellé külön meg lehet vásárolni különféle kiegészítőket (típustól függően), a teljesség igénye nélkül: lábzsák, bundazsák, esővédő, szúnyogháló, bevásárlóháló, pohár- és cumisüvegtartók, huzat, betét, hordtáska, hordozópánt, napernyő. Vásárlás előtt ellenőrizd, hogy használhatók-e az adott babakocsihoz!

 

 1. A babakocsi színe

A legtöbb modellünk többféle színben kapható. Vannak „lányos”, „fiús” és semleges színű babakocsik is. Érdemes az utóbbiak közül választani, ha nem biztos a kicsi neme, vagy ha már előre gondoltok a kistestvérre. Bizonyos márkák kínálatában vannak olyan limitált színek, melyeket neves divattervezők álmodtak meg.

 

 1. Kényelem: ülőrész, háttámla és huzat
 • A kicsi kényelme szempontjából nagy jelentősége van az ülőrész és a háttámla, a hordozó és a mózeskosár párnázottságának. Van olyan típus, amelyiknél a még nagyobb kényelem érdekében a derék-, a hát- és az ülőrész eltérő párnázottsággal rendelkezik.
 • A huzat minősége is lényeges: a hálós, rácsos szerkezetű huzat jól átszellőzik, de bizonyos babakocsi típusokon speciális anyagból készült huzat van, amely higiénikus, felszívja a nedvességet. Vannak olyan típusok, melyek huzata speciális: antiallergén, antisztatikus és penészedésgátló anyagból készült, amely elnyeli a nedvességet. 
 • A babakocsit mindennap használod, és általában a gyermek sem kíméli, ezért kiemelten fontos a huzat tisztítása. Van olyan huzat, amelyik helyileg tisztítható, a legtöbb azonban leszedhető és mosható. Figyelj arra, hogy tisztítás után enyhén nedves állapotban szereld fel, mert akkor nyeri vissza legkönnyebben az eredeti formáját.

 

 1. Sportoláshoz ajánljuk
 • A háromkerekű futóbabakocsi speciális kialakítású: különleges kialakítású kerekek, masszívabb váz és fék, a három keréknek köszönhetően elöl kisebb a súlyterhelés, így könnyebb elfordítani.
 • A futóbabakocsi kiválasztásánál figyelj arra, hogy nem minden háromkerekű babakocsi futóbabakocsi, ehhez speciális követelményeknek, szigorú szabályoknak kell megfelelni. Ellenőrizd a használati útmutatóban, mert abban fel van tüntetve, hogy alkalmas-e futáshoz, korcsolyázáshoz.
Sorrend
Szűrők
Sorrend

Hauck Vegas Fungi babakocsi

Még 1 színben
45 990 Ft
64 900 Ft
79 990 Ft
39 990 Ft
46 990 Ft
74 990 Ft
255 990 Ft
Áruházainkban bővebb kínálatot is elérhetsz. Kérd eladóink segítségét!

Segítség a vásárláshoz: Újszülött, multifunkciós babakocsik

 

Amikor újszülött babádnak szeretnél multifunkciós babakocsit vásárolni, több szempontot is át kell gondolnod és mérlegelned. Ebben szeretnénk segítséget nyújtani.

 

Típusok és tulajdonságaik

Az újszülöttkortól használható babakocsi típusokat különböző kategóriába soroljuk:

 

Hordozó vagy mózeskosár nem csatlakoztatható hozzá: ezeknek a fekvőfelülete típustól függően vízszintesig, vagy majdnem vízszintesig dönthető, így már újszülöttkortól használható. A háttámla ülő pozícióba állításával később is tudod használni, amikor a gyermek már tud önállóan ülni.

Hordozó csatlakoztatható hozzá: ezt hívjuk Travel Systemnek. Annyiban különbözik az előző kategóriától, hogy hordozót lehet rá csatlakoztatni.

Mózeskosár csatlakoztatható hozzá: ez a típus áll a legközelebb a klasszikus multifunkciós babakocsihoz, természetesen modern változatban. Ez valójában egy sportkocsi, amelyre rátehető a mózeskosár. Ezt kétféleképpen is meg lehet tenni:

 • A babakocsiváz és a sportrész nem szedhető szét, a mózeskosarat a sportrészre kell feltenni.
 • A babakocsivázról a sportrész leszedhető, a mózeskosarat a vázra kell csatlakoztatni. Ennek az az előnye, hogy így könnyebb, plusz összecsukva kisebb a babakocsi, és a sportrész addig nem használódik, amíg nincs rá szükség.

Hordozó és mózeskosár csatlakoztatható hozzá: az előző kettő kategória minden előnyét ötvözi. A babakocsi vázáról levéve bizonyos mózeskosár modellek gyermekülésként is használhatók, személygépkocsiba rögzíthetők, így az első hónapokban helyettesíthetik a biztonsági gyermekülést.

 

Fontos tudnivalók azokhoz a multifunkciós babakocsi típusokhoz, melyekhez hordozó és mózeskosár is, esetleg valamelyik ezek közül csatlakoztatható:

 • Megtalálhatod a kínálatban azokat a modelleket, melyekhez a hordozó vagy a mózeskosár külön megvásárolható, de azokat is, melyeket szettben árulunk, azaz a hordozó és a mózeskosár is, vagy ezek közül valamelyik benne van az árban.
 • Vannak olyan babakocsi típusok, melyeknél egyszerűen csak rá kell tenni és rögzíteni a hordozót vagy a mózeskosarat a babakocsi vázára, más típusoknál viszont adaptert kell használni. Ezt az ár nem minden típusnál tartalmazza, ilyen esetben külön kell megvenni. Az adapter egy szabványos, bevizsgált, biztonságos eszköz, melynek segítségével akár a babakocsiváztól eltérő márkájú biztonsági gyermekülést vagy mózeskosarat is lehet rögzíteni. Külön is megvásárolható, praktikus lehet például akkor, ha a már meglévő hordozóhoz keresel babakocsivázat.

 

Fontos szempontok

 

 1. Mindkét irányban rögzíthető ülőrész

Az első időkben nagyon megnyugtató érzést jelenthet számodra, ha séta közben látod a kisbabát és ez számára is jó. Ahogy nő, egyre jobban kinyílik számára a világ, előszeretettel szemlélődik, szívesen ül menetirányban. Praktikus, ha a babakocsi menetiránya változtatható. Bizonyos modellek esetében az ülőrészt tudod mindkét irányban felhelyezni.

 

 1. A Travel System előnyei

A Travel System azt jelenti, hogy a babakocsihoz gyermekülés (hordozó) csatlakoztatható. A gyermekülés rendeltetése szerint arra szolgál, hogy a gyermek az autóban biztonságosan utazzon, de a Travel System számtalan helyzetben könnyítheti meg a dolgodat, hiszen így a gyermekülést nagyon egyszerűen a babakocsi vázához, vagy az ülőrészhez illesztheted, és már indulhattok is… Hálás leszel a Travel Systemért akkor is, ha a picit elnyomja az álom, neked viszont épp az autóból a babakocsiba vagy a babakocsiból az autóba kellene őt áttenned.

 

 1. Mózeskosár a vázon
 • A Travel Systemnél már csak egy jobb dolog van: ha mózeskosarat is tudsz csatlakoztatni a vázhoz. Így ugyanis a mózeskosár a hagyományos „mélykocsi” funkcióját látja el.
 • A babakocsi vázáról levéve, bizonyos mózeskosár modellek gyermekülésként is használhatók, személygépkocsiba rögzíthetők, így helyettesíthetik az első hónapokban a biztonsági gyermekülést. Ezeket a mózeskosarakat ugyanúgy az európai szabvány szerint tesztelték, mint az autósüléseket, „E” jelzéssel minősítették, melyet a mózeskosáron található narancssárga minősítő matrica tanúsít.
 • Vannak olyan babakocsira rögzíthető mózeskosár típusok, melyek különleges extrákkal vannak ellátva: például állítható szellőzőrendszer, állítható belső dőlésszög (a fej- és hátrész követi a baba növekedését, néhány mozdulattal állítható: fel lehet emelni, ha a pici ébren van, és leengedni, ha alszik), bölcsőfunkció (ringatható), betekintőablak.
 • A mózeskosár további előnye, hogy ki tudod tenni benne a babát levegőzni az erkélyre, a teraszra – még nagyobb hidegben, szelesebb időben is, mert magas oldalfala és kupolás teteje védi a babát (sőt ez utóbbi még árnyékot is ad). Létezik olyan típusú mózeskosár is, amely kupolás tetejének hátsó cikkét le lehet cipzárazni (így lesz a kupolás tetőből naptető), így szellőzni tud, miközben árnyékot is ad.
 • Egy kisebb lakásban gondot jelenthet a mózeskosár tárolása, ha már kinőtte a pici: megválni nem szeretnél tőle, de most épp nincs rá szükség. Hely szűkében remek megoldás az a különleges mózeskosár, amely pillanatok alatt teljes értékű sportrésszé alakítható, tehát kettő az egyben, így jóval tovább használható.
 • A mózeskosár puhán párnázott, textil oldalfalú, hordozófülekkel ellátott verziója a textilmózes, mely a babakocsiba téve meleget és védelmet biztosít a babának. Ezt azonban nem lehet biztonsági gyermekülésként használni. Majdnem vízszintesre dönthető multifunkciós babakocsiban nagyon jó szolgálatot tesz, mert vízszintesbe hozhatja a fekvőfelületet, és így a babát akár hason is lehet altatni.

 

 1. Kerekek és terepviszonyok
 • Újszülött babakocsi vásárlás előtt mindenképpen érdemes végiggondolni, hogy milyen terepen fogod használni. Nem a kerék mérete határozza meg a babakocsi minőségét, de bizonyos típusú kerekek alkalmasabbak lehetnek bizonyos terepviszonyokra.
 • Ha gyakran használod majd rosszabb, kevésbé egyenletes talajon, kavicsos vagy földúton a babakocsit, a baba kényelme érdekében célszerű nagy kerekű vázat választani, hiszen ezek jobban tompítják a talaj egyenetlenségeit. Bizonyos modellek állítható rugózással rendelkeznek. A baba súlyához és a terepviszonyokhoz lehet igazítani a rugózás mértékét.
 • Ha jó minőségű beton- vagy aszfaltúton tolod a babakocsit, akkor inkább kisebb, bolygósítható kerekűt válassz, mert az ilyen kerék bolygósított állapotban egy függőleges tengely körül 360°-ban tud forogni, így a kocsi fordulékonyabb, például kanyarodásnál nem szükséges megemelni. A legtöbb bolygósítható kerék fixálható, egyenetlen úton így érdemes használni. Rögzített kerekkel is tudsz fordulni, de ha éles szögben vagy szűk helyen kell manőverezni, érdemes a kerekeket ismét bolygósítani, melyet egy kar felengedésével tudsz könnyedén megtenni.
 • A kerekek karbantartást igényelnek. Megéri a fáradtságot, hogy rendszeresen megtisztítsd őket a rájuk rakódott kosztól és portól, így megnövelheted a kocsi élettartamát. Nemcsak tisztítani, de ápolni is tanácsos a kerekeket. Tisztítás után, olajozóspray használatával a kerekek könnyebb forgását (fordulását), hangtalan gördülését tudod biztosítani.
 • A legtöbb újszülött babakocsi kereke puhább, habosított műanyagból készült, amely csillapítja az egyenetlen terepből adódó rázkódást, de vannak olyan típusok is, amelynek a kerekei felfújhatóak, pumpálhatóak, pluszrugózást biztosítanak. Ezek a tömlős kerekek biztonsági szeleppel vannak ellátva, amely garantálja a hosszú és problémamentes használatot.
 • Van olyan babakocsi, amelyikhez külön kerékszettet tudsz vásárolni. Ez esetben az első kerekét (vagy kerekeit) tudod leszerelni, és a helyére feltenni a rossz terepviszonyokhoz jobban illő kerékszettet, ami jól jöhet akkor, amikor a babakocsit épp nem városi közlekedésre használod, hanem pl. kirándulni mentek.

 

 1. A babakocsi súlya

A babakocsi súlyának nagy jelentősége van a mindennapokban, a baba vagy a kisgyermek minden életszakaszában lényeges szempont lesz. Az is elég, ha naponta csak néhány lépcsőfokot kell le- vagy felvinned… Célszerű előnyben részesíteni a könnyebb típusokat, ha gyakran kell emeletre felvinni, vagy sokat használjátok a tömegközlekedési eszközöket. Gondolj arra is, hogy ha utaztok, be kell emelni az autó csomagtartójába. Bárhova mész, biztosan emelned kell. (Az alumíniumvázas kocsik általában könnyebbek, az acélvázasak nehezebbek.)

 

 1. A babakocsi mérete és összecsukása
 • Kinyitott állapotban is lényeges lehet a babakocsi mérete, főleg, ha lakásban tárolod, és nem akarod mindig összecsukni.
 • Ha gyakran használtok liftet, érdemes végiggondolni, be tudsz-e szállni majd vele.
 • Nagyon lényeges, hogy a babakocsi összecsukva az autó csomagtartójába beférjen, ha utaztok és vinni kell.
 • Bárhogy csukódik is a kiválasztott darab, ne csak a szemmértékedet használd, üzleteinkben bele is tudod próbálni a kiszemelt babakocsit az autódba.
 • Azt is nézd meg, mennyire egyszerű összecsukni. A legideálisabb az egyszerűen és kicsire összecsukható típus.

 

 1. A biztonság alapvető
 • Alapvető biztonsági tartozék a nálunk vásárolható összes babakocsiban az ötpontos biztonsági öv. Az ötpontos öv a gyermek vállai fölött is át van vezetve, így nagyobb biztonságot nyújt.
 • Szintén alapkövetelmény, hogy az újszülött babakocsinak fékezhető kerekei legyenek. Befékezéskor mindig győződj meg róla, hogy valóban stabilan áll-e, de lejtőn soha ne engedd el, még befékezett állapotban se!

 

 1. Extrák, tartozékok és kiegészítők a kényelem és a biztonság szolgálatában
 • Nyári huzat: könnyen levehető és mosható, univerzális, nem izzad bele a gyermek, mert egyedi felépítésének köszönhetően szabadon áramlik a levegő a kicsi teste alatt, elszállítva a test által kibocsátott hőt és nedvességet.
 • Babakocsibetét: könnyen levehető és mosható, nagyobb kényelmet biztosít, segítségével megváltoztathatod a babakocsi színét, stílusát.
 • A bevásárlókosárban, a különböző tárolókban jut hely a gyermek vagy akár a te saját holmidnak is.
 • Van olyan típus, amelynél az ülőrész magassága állítható: így nem kell olyan mélyre hajolnod a babához, ezen kívül asztalhoz is lehet tolni, etetőszékként is lehet használni (praktikus, ha például betértek egy étterembe, kávézóba).
 • Van olyan típus, amelynek van ún. lépcsőző funkciója: egy sorba össze lehet csukni a kerekeket anélkül, hogy a babakocsit összecsuknád, így pedig könnyebben és biztonságosabban tudod a lépcsőn ledöcögtetni a babakocsit.
 • Még egy ráadás a kényelem érdekében, ha a tolókar fogantyúja több magassági fokozatban, illetve dőlésszögben állítható:
  • Így még a hosszú séta során sem fárad el a karod.
  • Ez azért is fontos, mert ha a családban többen is tologatják a kocsit, akkor mindenki a magasságának megfelelően állíthatja be a tolókar magasságát. Ez akár választási szempont is lehet, hiszen aki magas, annak nem megfelelő az alacsony tolókar, és fordítva.
  • A tolókar magasságát akkor is állítani kell, ha lejtőn vagy épp emelkedőn tolod.

 

Sok multifunkciós babakocsi több extrával is büszkélkedhet, más modellek mellé külön meg lehet vásárolni különféle kiegészítőket (típustól függően), a teljesség igénye nélkül: lábzsák, bundazsák, esővédő, szúnyogháló, bevásárlóháló, pohár- és cumisüvegtartók, huzat, betét, hordtáska, hordozópánt, napernyő. Vásárlás előtt ellenőrizd, hogy használhatók-e az adott babakocsihoz!

 

 1. A babakocsi színe

A legtöbb modellünk többféle színben kapható. Vannak „lányos”, „fiús” és semleges színű babakocsik is. Érdemes az utóbbiak közül választani, ha nem biztos a kicsi neme, vagy ha már előre gondoltok a kistestvérre. Bizonyos márkák kínálatában vannak olyan limitált színek, melyeket neves divattervezők álmodtak meg.

 

 1. Kényelem: ülőrész, háttámla és huzat
 • A kicsi kényelme szempontjából nagy jelentősége van az ülőrész és a háttámla, a hordozó és a mózeskosár párnázottságának. Van olyan típus, amelyiknél a még nagyobb kényelem érdekében a derék-, a hát- és az ülőrész eltérő párnázottsággal rendelkezik.
 • A huzat minősége is lényeges: a hálós, rácsos szerkezetű huzat jól átszellőzik, de bizonyos babakocsi típusokon speciális anyagból készült huzat van, amely higiénikus, felszívja a nedvességet. Vannak olyan típusok, melyek huzata speciális: antiallergén, antisztatikus és penészedésgátló anyagból készült, amely elnyeli a nedvességet. 
 • A babakocsit mindennap használod, és általában a gyermek sem kíméli, ezért kiemelten fontos a huzat tisztítása. Van olyan huzat, amelyik helyileg tisztítható, a legtöbb azonban leszedhető és mosható. Figyelj arra, hogy tisztítás után enyhén nedves állapotban szereld fel, mert akkor nyeri vissza legkönnyebben az eredeti formáját.

 

 1. Sportoláshoz ajánljuk
 • A háromkerekű futóbabakocsi speciális kialakítású: különleges kialakítású kerekek, masszívabb váz és fék, a három keréknek köszönhetően elöl kisebb a súlyterhelés, így könnyebb elfordítani.
 • A futóbabakocsi kiválasztásánál figyelj arra, hogy nem minden háromkerekű babakocsi futóbabakocsi, ehhez speciális követelményeknek, szigorú szabályoknak kell megfelelni. Ellenőrizd a használati útmutatóban, mert abban fel van tüntetve, hogy alkalmas-e futáshoz, korcsolyázáshoz.

Kérjük használj más böngészőt!

Az általad használt böngészőn (Internet explorer) ez az oldal sajnos nem működik. Kérjük próbáld meg egy másik böngészőben! Köszönjük!