Kiságy kombinált matrac

Segítség a választáshoz
Segítség a választáshoz

Segítség a vásárláshoz: Kiságy kombinált matracok

 

A matracot a kiságyhoz külön kell megvásárolni (a kettőt érdemes egy időben beszerezni). A kombinált matracok 5 cm-es latexált kókuszrost és 2 cm vastag viszkoelasztikus Memory Foam borítást tartalmaznak - ötvözve e két anyag pozitív tulajdonságait:

  • A kókuszrost réteg, préselt kókuszból áll, némelyik úgynevezett „sajtolt” eljárással készül, ennek laza és rugalmas a szerkezete.
  • A Memory Foam rétegegy speciális szivacs, ami nagy százalékban csökkenti a testfelszínre ható nyomást, így a gyermek testén nem alakulnak ki nyomáspontok vagy feszültséggócok.

 

Kiságyhoz kétféle fix méretben (60×120 cm, 70×140 cm) kapható, de van olyan is, amelyik az ágy méretéhez igazítható (ez 140 cm-ről 190-re bővíthető).

 

Tulajdonságok

  • A különleges tömörítésnek köszönhetően a kombinált matrac tökéletesen tartja a gerincet, kiválóan alátámasztja a gyermek fejét, nyakát és hátát, ami nagyon lényeges a csontfejlődés időszakában.
  • További nagy előnye, hogy mivel a kókuszrostok laza szerkezetűek, a matrac optimális szellőzést biztosít. A baba által kipárologtatott izzadtság nem tud a matrac belsejében maradni. Ezért ajánlott ágyráccsal rendelkező kiságyat választani, ami nem zárja le alulról a levegő útját. A megfelelő szellőzés különösen fontos, ha a gyermeked hason alszik.
  • Antiallergén, a jó szellőzésnek köszönhetően az atkák, a baktériumok nem tudnak megtelepedni benne.
  • A legtöbb kombinált matracnál speciális gyapjúfilc réteg biztosítja a levegő megfelelő ki- és beáramlását.
  • Tartósak, strapabírók, melyek hosszú évekig jó szolgálatot tesznek. Fontos, hogy időnként elforgasd, hogy egyenletes terhelést kapjon, így elkerülhető a deformálódás.
  • Huzata cipzárral van ellátva, levehető, mosható.

 

Az Öko-Tex szabvány szerint hitelesített matracok anyagösszetételében a vegyi anyagok aránya egészen minimális, így a baba szervezetére nem jelentenek veszélyt.