Segítség a választáshoz

Lázmérő

Segítség a választáshoz
Segítség a választáshoz

Segítség a vásárláshoz: Lázmérő

A lázmérő olyan kellék, amire mindenképp szükség van, miután megszületik a baba. Éppen ezért a lázmérő már a babakelengye összeállításánál fel kell, hogy kerüljön a listára. Hiszen nemcsak akkor lehet rá szükség, amikor beteg, lázas a pici, hanem akár oltások után is lehet rá számítani, hogy elő kell kerüljön a lázmérő.

Legyen otthon digitális lázmérő

A digitális lázmérő már újszülött babánál is használható, praktikus, gyorsan mér és a digitális kijelzőn könnyedén leolvasható a mért érték. A digitális lázmérő segítségével a hónaljban, a végbélben vagy akár a szájban is megmérhető a baba testhőmérséklete. A végbélben történő lázmérést megkönnyíti, hogy a legtöbb digitális lázmérő vége flexibilis. További segítséget jelenthetnek a típusonként eltérő extra funkciók: a digitális lázmérők a mért értékek eltárolásával vagy az automatikus kikapcsolás funkcióval is megkönnyíthetik a használatot.

Érintésmentes lázmérő

Az érintés nélküli lázmérő babáknak azért előnyös, mert higiénikus, segítségével gyorsan és kíméletesen lehet megmérni a gyermek lázát. Sőt akár alvás közben is használható anélkül, hogy a kicsi felébredne. Ilyen például a fülhőmérő, ami az infravörös technológiának köszönhetően, mint érintésmentes lázmérő funkcionál. Az infrás lázmérő kétségtelenül praktikus megoldás lehet, ha a gyermek különösen nehezen viseli a lázmérést.

Lázmérők egyéb típusai: homlok lázmérő, lázmérős cumi

A homlok lázmérőt a baba homlokára kell helyezni, szintén használható már újszülöttkortól.

A lázmérős cumi azoknál a babáknál használható, akik egyébként is cumiznak vagy elfogadják a cumit.