Mellnyugtató párna

Segítség a választáshoz
Segítség a választáshoz

Segítség a vásárláshoz: Mellnyugtató párnák

 

A mellnyugtató párnákat a szoptatás időszakában tudod használni, különösen a kezdeti időszakban, de később is előfordulhat, hogy kisebesedik, vérzik vagy gennyes lesz a mellbimbó.

Mellgyulladás esetén is szükséged lesz a hűthető-melegíthető mellnyugtató párnára.

Ezekre a problémákra különböző típusú mellnyugtató párnát ajánlunk.

 

Típusok és tulajdonságok:

 • Létezik olyan, amit kisebesedett mellbimbóra használhatsz: ennek a belsejében olyan különleges anyag van, ami a bőrrel érintkezve hűsítő, nedves közeget teremt.
  Így használd:
  • ha befejeztél egy szoptatást, kend be egy kis anyatejjel a mellbimbót, és hagyd rajta megszáradni;
  • kend be lanolinos krémmel és helyezd rá a párnát;
  • tegyél rá egy melltartóbetétet – ebben a nedves közegben felgyorsul a gyógyulás, mert így a seb var nélkül gyógyul (ha nem így gyógyulna, akkor minden alkalommal, amikor lejön a var, újra megnyílna alatta a seb.)
 • Létezik olyan hidrogél változat, amely 24 órán belül többször felhasználható
 • Van olyan mellnyugtató párna is, amelyiket hűteni és melegíteni is lehet. Ezek mindegyik típusa középen lyukas, a belsejükben lévő zselé sokáig tartja a hőt, a külső réteg pedig – típustól függően – lehet különlegesen kiképzett orvosi papír, vagy műanyag (ez utóbbit használat előtt puha pamuthuzatba teheted). Egyik változatot a mellszívó tölcsérére helyezve fokozhatod az anyatejtermelést. A mellgyulladás megelőzéséhez a felmelegített párnát a mellekre kell helyezni, ha már kialakult a baj (ennek tünetei lehetnek például hidegrázás, láz, gyengeségérzés, forró, vörös foltos mellek), akkor a fájdalmat és a gyulladást hűtéssel lehet enyhíteni, de ekkor fordulj orvoshoz!