Babakocsi napernyő, napellenző

Segítség a választáshoz
Segítség a választáshoz

Segítség a vásárláshoz: Napernyők, napellenzők

 

A babakocsi- és mózeskosártetők általában nem nyújtanak olyan méretű árnyékot, hogy a gyermek teljes testfelületét védjék, és a legtöbb esetben nem is hajthatóak át, amikor arra szükség lenne, márpedig ilyenkor tűző nap ellen nem védenek. A különféle árnyékolásra és napvédelemre szolgáló tartozékok – így a napernyők és naptetők – nemcsak a meleg nyári napokon hasznosak, de kora tavasztól akár késő őszig használhatók.

 

Áruházaink gazdag kínálatában megtalálod az UV-szűrős változatot is, amely remek választás, ugyanis az UV-A, illetve UV-B sugarak felelősek a leégésért, valamint a napallergia, a kisebb-nagyobb pigmentfoltok, súlyos esetben pedig a bőrrák kialakulásáért, ezért ezek ellen védekeznünk szükséges.

 

Napernyő

A napernyők közt találsz univerzális és kifejezetten csak egy-egy adott modellre gyártott típust is. A vásárlás előtt ezért nem árt tájékozódnod weboldalunkon, vagy személyesen, hogy az adott napernyő kompatibilis-e a babakocsiddal, eladóink készséggel állnak rendelkezésedre!

 

Típusok és tulajdonságok

  • Nem szükséges minden egyes alkalommal leszerelned a napernyőt, amennyiben pattintós rögzítővel (clip) van ellátva. Ez praktikus, ha gyakran kell összecsuknod a babakocsit.
  • Nem kell aggódnod a napernyő mérete miatt, hiszen mindegyik típus ernyőrésze egy mozdulattal összehajtható, így nem fog zavarni még a tömegközlekedésben sem.
  • A dőlésszög tetszőlegesen állítható, illetve könnyen a kívánt irányba forgatható.
  • Néhány változat vízálló, így nemcsak a nap ellen védenek, hanem egy könnyebb zápor esetén is jó szolgálatot tehetnek.

 

Napellenző

  • Típustól függően a babakocsik, mózeskosarak tetőrészét praktikus módon meg tudod  toldani ezekkel a kiegészítőkkel. Az ilyen módon megnövelt tetőfelületnek köszönhetően sokkal nagyobb védelmet biztosíthatsz gyermekednek a nap vakító sugaraival szemben.
  • Csak bizonyos szögből nyújtanak védelmet a napsütéstől.
  • A napellenzőt csak egyféleképpen tudod felszerelni a babakocsira.

 

A még nagyobb fokú védelem érdekében használhatsz egyszerre napernyőt, naptetőt vagy napellenzőt a babakocsin, de a baba bőrének teljeskörű védelme érdekében még így se feledkezz meg a napozószer használatáról!