Gyerek nyakpárna

Segítség a választáshoz
Segítség a választáshoz

Segítség a vásárláshoz: Nyakpárna

 

A nyakpárna elsősorban a gyerekülésben használható. A csöppség nyakába téve kellő támasztékot nyújt a fejnek, amikor a pici elalszik. Persze kényelmes akkor is, ha ébren van a baba.

Betölthet biztonsági funkciót is, például egy esetleges oldalirányú ütközéskor, vagy a másodlagos visszacsapódás sérüléseinek tompítására.
A nyakpárna más, mint a fejtámasz (szűkítőbetét). Ez utóbbi általában újszülöttkortól használható, a nyakpárna viszont néhány hónapos kortól. Bizonyos típusa akár még kamaszoknak vagy felnőtteknek is ideális, vagy a kismamák számára is kényelmesebb utazást biztosít, a méretét a tömöttség mértéke határozza meg.

 

Vásárlási tanácsok

  • úgy tudod kiválasztani a legmegfelelőbb típust, ha gyermekeddel felpróbáltatod, és megnézed, hogy kellően stabilan tartja-e a fejét;
  • ha több autót is használtok, érdemes mindegyikben tartani egyet.

 

Típusok és tulajdonságok

  • létezik olyan, amelyik a gyermek tarkóját is megtámasztja;
  • kisebb babáknak a felfújható, levehető pamuthuzatos változat ajánlott, mert ezt könnyebb tisztítani és méretre állítani;
  • áruházaink gazdag kínálatában találsz vidámabb, színesebb mintájút is, sőt egyes modelleken még egy kisebb plüssjáték is szórakoztatja a kicsit.