Párásító, légtisztító

Segítség a választáshoz

Segítség a vásárláshoz: Párásító, légtisztító

Ha otthonodban alacsony a páratartalom (különösen igaz ez a fűtési szezonra), mindenképpen javasolt a párásító használata. A száraz levegő ugyanis bőr- és orrirritációt, valamint gyakori megfázásokat okozhat.

A kisbabák kiemelten érzékenyek az alacsony páratartalomra. Akár már újszülöttkortól ajánlott párásító készülék üzemeltetése a babaszobában. A hideg párásító porlasztja a vízcseppeket, és a szoba levegőjénél néhány Celsius-fokkal hűvösebb párát bocsát ki. Működtetéséhez használható csapvíz vagy desztillált víz.

Az aroma diffúzor olyan párásító, amely illóolajokkal használható. A készülék által kibocsátott tiszta levegőt illatesszenciával dúsíthatod. Így mindig hangulatodnak megfelelő illatot varázsolhatsz otthonodba. Az aroma diffúzor így a párásító funkciója mellett fény és aromaterápiával is hozzájárul a jó közérzethez. 

Légtisztítók akár párásító funkcióval is

Az ideális páratartalom mellett fontos a szoba levegőjének tisztasága is. A légtisztító biztosítja otthonod tiszta és kellemes levegőjét. Eltávolítja a különböző baktériumokat és a vírusokat. Megtisztítja a levegőt az allergénektől, a portól, az állati szőrtől és az egyéb oda nem való részecskéktől.

Kapható olyan légtisztító, amely rendelkezik párásító funkcióval is. Az ilyen légtisztító párásító 2in1 készülék egyszerre biztosít megfelelő páratartalmat és tiszta levegőt. Érzékeli a szoba levegőjének minőségét, valamint a páratartalmat és ennek megfelelő erősséggel működik. Éjszaki módban a lehető legcsendesebben üzemel. Digitális kijelzőn látatod a légtisztító párásító által mért adatokat. Van olyan típus, amely okostelefonos alkalmazással, távolról is vezérelhető. Gyerekzár funkcióval minden 2in1 légtisztító párásító rendelkezik.

Vásárlás előtt mindenképp figyelembe kell venni a helyiség méretét! A készülékeken mindig feltüntetik, hogy mekkora alapterülethez ajánlott a használatuk.