Rögzítőtalp gyereküléshez

Segítség a választáshoz
Segítség a választáshoz

Segítség a vásárláshoz: Rögzítőtalpak hordozóhoz, gyereküléshez

 

A gyerekülések széleskörű használata ellenére külföldi felmérések arról tanúskodnak, hogy ezeket sokszor hibásan szerelik be az autóba.

Létezik praktikus megoldás erre a problémára.

 

A gyakran valóban túl bonyolult rögzítés egy speciális talp segítségével egyszerűsödik, könnyebb lesz a beszerelés, illetve ez által kiküszöbölhetők a bekötési hibák. A rendszer lényege, hogy az autóba rögzített talpra már csak rá kell pattintani a hordozót, gyerekülést.

 

Vásárlás előtt…

  • Vedd figyelembe, hogy adott rögzítőtalp csak az azonos márkájú gyereküléssel kompatibilis, ezért vásárlás előtt tájékozódj!
  • Gyártótól függően vannak olyan típusok, amelyekre csak babahordozót lehet rögzíteni, de olyanok is, amelyek még gyerekülésekhez is használhatók.
  • Érdemes már a hordozóval együtt megvásárolni.

 

Rögzítőtalp típusok a rögzítés módja szerint

  • Az autó hárompontos biztonsági övével köthető be.
  • Az Isofix az egész világon szabadalmaztatott rögzítési rendszer, amely megkönnyíti és biztonságosabbá teszi a rögzítést az autóba, a hibás bekötés aránya minimális. A stabil rögzítésnek köszönhetően optimális biztonságot nyújt.
  • Létezik a kettő kombinációja, amelyik az autó biztonsági övével is rögzíthető és isofixes is. Ez akkor lehet nagyon hasznos, ha több autót is használtok, olyat, amelyikben van isofix, és olyat is, amelyikben nincs.

 

A legtöbb rögzítőtalp biztonsági lábbal rendelkezik, mely ütközés esetén az autó padlólemezéhez feszülve extra stabilitást nyújt, mivel nem engedi előre billeni a rögzítőtalpat.