Úszógumi, karúszó, strandsátor…

Segítség a választáshoz
Segítség a választáshoz

Segítség a vásárláshoz: Strandcikkek

A vízparti mókázáshoz nagyon jól jönnek azok a strandcikkek, amelyekkel garantált az önfeledt szórakozás. Rengeteg strandcikk közül válogathatsz, biztosan találsz köztük olyat, ami elnyeri a babád tetszését.

A baba úszógumik, baba nyakúszók és a baba karúszók biztonságosabbá teszik a fürdőzést. De mindig tartsd észben, hogy a babát még ezek mellett sem szabad egy pillanatra sem magára hagyni! 

Baba úszógumi

Amikor baba úszógumit szeretnél vásárolni, az első dolog, amiben dönteni kell, az a bébi úszógumi mérete. Létezik baba úszógumi 3 hónapos kortól, de van baba úszógumi 6 hónapos kortól is. Mindig a babád életkorának és testsúlyának megfelelő méretű baby úszógumit válassz.

A baba úszógumik közül a legkisebbeknek a beleülős úszógumit szokás ajánlani, ezekben van a legnagyobb biztonságban a baba. Mivel a babák még nem tudnak megkapaszkodni az úszógumiba, ezért fontos, hogy nekik ne hagyományos úszógumit vegyél, hanem kimondott csecsemő úszógumit, azaz olyat, ami a legkisebbeknek lett kialakítva. A beleülős úszógumi babáknak már 6 hónapos kortól ajánlott. A hagyományos baba úszógumihoz képest ezek a beülős úszógumik alulról is tartják a babát, így nem kell neki kapaszkodnia.

A baba úszógumik közül is nagyon sok fajtával lehet találkozni. A hagyományos baba úszógumik mellett vannak árnyékolós baba úszógumik, amik egy árnyékolóval védik a babát a közvetlen napfénytől.

Baba nyakúszó

A baba nyakúszó egy speciális úszógumi kimondottan a legkisebbeknek. Ez a fajta baba úszógumi nyakra való, tehát a baba nyaka köré kell felhelyezni. Már 3 hónapos kortól is használható és teljes szabadságot enged a vízben pancsoláshoz.

A baba nyak úszógumi kétkamrás kivitelének köszönhetően maximális biztonságot nyújt a babának.

Baba karúszó

A baba karúszó már inkább a nagyobb gyerekeknek ajánlott. Ezek a karra húzható, felfújható úszógumik sokkal szabadabb mozgást tesznek lehetővé. Főleg azoknak a babáknak ajánlott, akik már tudnak járni és szívesen szaladgálnak a vízben, de mégis szükségük van védelemre. Az úszni még nem tudó, de egyébként stabilan járó és szaladgáló gyerekeknek ideális választás.

A karúszó felfújásánál arra figyelj, hogy ne legyen túl szoros, nehogy elszorítsa a baba kezét, de ne is legyen laza, mert akkor könnyen le tud csúszni a karjáról.

Gyerek úszógumi

A gyerek úszógumik a hagyományos egy kamrás úszógumik, amibe a gyerek kapaszkodva tud fennmaradni a vízen. Gyerek úszógumi kiválasztásánál mindig nézd meg, hogy maximum hány kilogrammos gyerek számára ajánlott és csak olyat használj, ami megfelel a gyerek méreteinek.

A gyerek úszógumik közül nagyon sokféle mintával találkozhatsz, a kedvenc mesehőst ábrázoló úszógumik biztosan nagy sikert aratnak a gyerekeknél.

Úszómellény

Az úszómellény babáknak még nem ajánlott, nagyjából 3 éves kortól javasolt ezeknek a használata. Viszont ebben a korban már egy nagyon jó választás, mert teljes mozgási szabadságot biztosít a gyereknek, mégis maximális védelmet biztosít a vízben.

Vízi játékok

Az úszógumi babáknak szinte kötelező eleme a strandolásnak, de az úszógumik mellett persze ne feledkezzünk meg a mindenféle vízi játékokról. A felfújható játékfigurákkal és felfújható labdákkal nagyon jókat lehet játszani.

Az úszódeszkák nem csak mókás játékok a vízben, hanem segítenek az úszás mozdulatainak elsajátításában is.