Stria, terhességi csík ellen

Segítség a választáshoz
Segítség a választáshoz

Segítség a vásárláshoz: Stria elleni krémek

Bármennyire is örömteli a babavárás, az igazsághoz hozzátartozik, hogy vannak vele járó kellemetlenségek. A reggeli rosszullétek mindenki számára ismerősek. A terhességi csíkok vagy más néven a striák viszont már nem annyira közismertek.

A stria, vagy más néven terhességi csík

Az emberi bőr három rétegből áll: hám, irha, bőralja. Az irha az a réteg, ami a kollagén rostokat rejti. Ezek a kollagén rostok a nőknél keresztirányba futnak, ezért képes a pocakon a bőr a várandósság alatt megnyúlni, majd visszahúzódni. Ha ezek a kollagén rostok gyengék, akkor a bőrnek a tágulási képessége romlik, ezért a bőr megszakadhat. Ez a szakadás a stria. De striák nem csak terhesség alatt alakulhatnak ki, hanem jelentős súlygyarapodásnál és fogyásnál is.

A terhességi csíkokról

  • A stria színe változik. Amikor kialakul, akkor lilás, pirosas színű, majd ez fokozatosan halványodik, kifehéredik.
  • A terhességi csíkok a fenék, a has és a csípő tájékán jelentkeznek. Ezek a kritikus területek, ahol a felbukkanásukra számítani lehet.
  • A striák megjelenésének valószínűsége nagyobb, ha a családban a felmenők között is volt, akinek megjelentek terhességi csíkok a testén.
  • A genetika mellett hajlamosító tényező a mozgásszegény életmód és a helytelen táplálkozás.
  • Ha már egyszer megjelentek a striák, akkor nem lehet teljesen eltüntetni, inkább csak halványítani lehet. Éppen ezért a megelőzésre érdemes fókuszálni.

Terhességi csíkok megelőzése

A stria elleni krémek és a stria elleni olajok mind a megelőzésre szolgálnak. Ezeket a kismama olajokat, kismama krémeket kimondottan várandósoknak fejlesztették. A terhességi csíkok elleni krémek hidratáló, regeneráló hatásúak. A használatukkal rugalmasabbá és feszesebbé teheted a bőröd. A terhességi striák megelőzése mellett abban is segít, hogy kevésbé viszkessen a bőr a pocakodon. A szülés utáni striák kezelésében is jó szolgálatot teszt. Rugalmasabb lesz tőle a bőr, segít a bőr visszahúzódásában.

Érdemes már a várandósság korai szakaszától terhességi striák elleni krémet használni és a használatát a szülést követő néhány hónapban is lehet folytatni.

Stria elleni készítmények

Összetételt tekintve többféle alapanyagból készülhetnek. Egyre népszerűbbek a természetes alapanyagokból, gyógynövényekből előállított krémek és a bio készítmények is.

Vannak:

  • stria elleni krémek,
  • stria elleni olajok,
  • stria elleni balzsamok.