Gyerekszandál, babaszandál

Segítség a választáshoz
Segítség a választáshoz

Segítség a vásárláshoz: Gyerekszandál

A babaszandál és a gyerekszandál a nyár lábbelije, hiszen a nagy melegben jól szellőzik, miközben megfelelően tartja a kicsi lábát. Az egészséges lábfejlődés miatt elengedhetetlen, hogy a szandál vagy a babacipő megfeleljen az ergonómiai és anatómiai követelményeknek. A gyerekszandálok nemcsak odakint, de beltéren is használhatóak, hiszen alkalmasak a rendszeres viseletre. Arra érdemes figyelni, hogy járni tanuló babáknak ideálisabb a zárt cipő, hiszen ők egy nyitott szandálban könnyedén megbotlanak.

Hogyan válassz a gyerekszandálok közül?

Amikor babacipőt vásárolsz, a következő kritériumokat tartsd szem előtt:

  • A babaszandál talpa legyen rugalmas, csúszásmentes.
  • A babacipőket nem kell betörni: illeszkedniük kell a lábhoz, és az első perctől fogva kényelmesnek kell lenniük.
  • Nincs szükség semmi extra kialakításra, a legegyszerűbb fazon a legjobb választás, mert az ilyen gyerekszandálok nem nehezítik meg a járást.

Kislányszandál, kisfiúszandál

Létezik elöl és hátul nyitott és zárt lányszandál és fiúszandál is, ahogy színben, fazonban és méretben is nagy a választék. A próba során gyermekedet is érdemes bevonni a választásba, hiszen egy neki tetsző és kényelmes babacipőtől kevésbé akar majd szabadulni a kicsi. A tépőzárral és csatokkal ellátott gyerekszandál remek választás olyan csemetéknek, akik hajlamosak lerúgni a cipőjüket. Próbáljatok fel a lehető legtöbb fazont, hogy megtaláljátok azt, amelyik igazán kedvére való lesz.