Termékvisszahívás

  1. Május

Forgalomból történő kivonás

Kedves Vásárlónk!

Ezúton értesítünk a hatóság által elrendelt Touragoo Extra Elephant AP616-1705 típusú összecsukható utazóágy forgalomból történő kivonásáról.

A fogyasztóvédelmi és piacfelügyeleti hatóság által témavizsgálat keretében vizsgálta a Touragoo Extra Elephant AP616-1705 típusú összecsukható utazóágyat. A hatósági vizsgálat a termékkel kapcsolatban az alábbi hiányosságokat állapította meg:

  • a szabványos vizsgálat során az emelőbetét használata mellett a matracalap kisebb, mint 50 N erő hatására felhajtható és összecsukható,
  • a gyermekágy oldalain lévő háló szemei között a 7 mm-es vizsgálóeszköz az előírtnál kisebb erő hatására áthaladt.
  • a szabványban előírt figyelmeztető mondatot a bevizsgált terméken nem tüntették fel: „FIGYELMEZTETÉS - Ne tegyen még egy matracot a már meglévő ágybetétre. Fulladásveszély lehetséges.
  • a termék használati útmutatója nem tartalmazza az alábbi figyelmeztetést és utasítást: „FIGYELMEZTETÉS: ne használjon egynél több matracot a kiságyban.” Nem tartalmaz továbbá utasítást arról, hogy ha a tartószerkezet magassága állítható, a legalsó helyzet a legbiztonságosabb, és amint a csecsemő elég idős ahhoz, hogy önállóan üljön, a tartószerkezetet mindig ebben a legalacsonyabb helyzetben kell használni.

A fenti szempontok figyelembevételével végzett kockázatértékelés alapján megállapításra került, hogy a gyermekágy a fulladásveszély szempontjából nagy, míg a sérülésveszély (ujj beszorulása) szempontjából kis kockázatot jelent a kisgyermekekre nézve. A termék a gyermekek szokásos viselkedését figyelembe vevő, előrelátható használata során veszélyezteti azok biztonságát. A fentiek alapján a hatóság határozata értelmében a hivatkozott termék forgalomba hozatala és forgalmazása jogsértő, a hatóság a termék forgalmazását megtiltotta.

További információk:

Márka: Touragoo
Modell: Extra
Design: Elephant utazóágy
Cikkszám: 377936
Modell azonosító: 146325
Fénykép megtekintése>>

Köszönjük a megértésedet!

Brendon Gyermekáruházak


Kedves Vásárlónk!

Ezúton értesítünk a hatóság által elrendelt Első kisvakond könyvem című vízhatlan könyv visszahívásáról. 

A terméket az Innovációs és Technológiai Minisztérium Fogyasztóvédelmi Piacfelügyeleti Főosztálya bevizsgálta. Ennek eredményeként a színtartóság nyállal szembeni vizsgálaton nem felelt meg, az elvégzett kockázatértékelés alapján a termék közepes kockázatot jelent a fogyasztók számára. Ha vásároltál ebből a termékből, kérünk, hogy a vásárlást igazoló blokkal együtt vidd vissza a terméket valamelyik áruházunkba, ahol visszakapod a vételárat.

További információk:

Márka: Móra Könyvkiadó
Model: Első kisvakond könyvem
Cikkszám: 357584
Modell azonosító: 138579
Fénykép megtekintése>>

Köszönjük a megértésedet!

Brendon Gyermekáruházak


2020. Március

Kedves Vásárlónk!

Ezúton értesítünk a hatóság által elrendelt Retrus Tray típusú hinta visszahívásáról. 

A termék nem elégíti ki a vonatkozó jogszabály és szabvány követelményeit. A termék fulladásveszély szempontjából súlyos kockázatot jelent a felhasználók részére. Ha vásároltál ebből a termékből, kérünk, hogy a vásárlást igazoló blokkal együtt vidd vissza a terméket valamelyik áruházunkba, ahol visszakapod a vételárat.

További információk:

Márka: Retrus
Model: Tray
Design: Mixed Colors
Cikkszám: 156246
Modell azonosító: 2272
Fénykép megtekintése>>

Köszönjük a megértésedet!

Brendon Gyermekáruházak

Feliratkozás hírlevélre
Hétről hétre tanácsokkal segítünk, megtudhatod mi történik a babáddal és veled.
Mikor érkezik a baba?

Kérjük használj más böngészőt!

Az általad használt böngészőn (Internet explorer) ez az oldal sajnos nem működik. Kérjük próbáld meg egy másik böngészőben! Köszönjük!