Ugráló

Segítség a választáshoz
Segítség a választáshoz

Segítség a vásárláshoz: Ugráló

Igazi játék dömpinggel szembesül bárki, aki játékot szeretne venni és beteszi a lábát egy játékboltba. Ilyenkor tanácstalanul és teljesen elveszve nézelődünk. Bár a gyerekek minden játéknak örülnek, de szülőként próbálunk olyan játékot választani, ami valamilyen szempontból fejleszti a gyereket.

Jó tudni, hogy nem csak a kifejezetten fejlesztőnek titulált játékok fejlesztik a gyerekek képességeit, nagyon sok olyan játék van, amiről nem is gondolnád milyen jó hatással van a gyerekekre.

Felfújható ugráló állatok

Az ugrálók tipikusan ilyen játékok. Itt nem a nagy ugrálóvárakra kell gondolni, hanem a felfújható ugráló állatokra. Ezekkel a gumi ugráló állatokkal a gyerekek nagyon jót tudnak játszani. Élvezik, hogy van saját lovacskájuk, nyuszijuk vagy éppen ugráló csacsijuk, amivel körbe-körbe tudnak ugrálni a lakásban. Az ugráló remekül leköti a gyerekeket és levezeti a gyerekek felesleges energiáit.

Alapvetően beltéri játékok, de típustól függően akár kültéren is lehet őket használni. Ha lakáson kívül szeretnéd használni, arra kell figyelni, hogy olyan területen ugráljon a gyerek, ahol nincsenek szúrós dolgok, ami kilyukaszthatja az anyagát.

Még akár nyaralásra is magaddal viheted, mivel leengedve nagyon kis helyen is elfér.

Ugráló, mint kiváló fejlesztő játék

Az ugráló állatok kiváló fejlesztő játékok, a gyerek mozgáskoordinációjára vannak pozitív hatással. Az ugrálás egy összetett mozgásforma, a gyerekeknek egyszerre kell odafigyelni magára az ugrálásra és arra is, hogy közben fennmaradjanak az ugrálón. Így segít a kéz-láb koordináció elsajátításában és az egyensúlyozási képességek fejlesztésére is pozitív hatással van.

Hány éves gyereknek való az ugráló?

Ha a baba hamar elkezd járni, akkor akár már egyéves kortól is használható, de inkább 1,5-2 éves kortól tudja igazán jól kihasználni.