Utazóágy, hordozható babaágy, utazó járóka

Segítség a választáshoz

Segítség a vásárláshoz: Utazóágy, hordozható babaágy

Ha elutazik a család, a csöppségnek akkor is szüksége van a megszokott otthoni hangulatot idéző környezetre. Ez biztonságot nyújt számára. Az összecsukható utazóágy segítségével bárhol könnyedén kialakíthatod a baba alvóhelyét.

Újszülöttkortól 3-4 éves korig, kb. 15 kg-ig használható.

Az összecsukható babaágy típusai és tulajdonságai

 • A legtöbb utazó kiságy fekvőfelületének a mérete kb. 60×120 cm. Akkora, mint egy átlagos méretű normál rácsos kiságy. De létezik bölcső méretű utazóágy is.
 • Összecsukva a tartozékokkal együtt (ha vannak) elférnek egy sporttáska méretű hordozótáskában. Súlyuk 9 és 11 kilogramm között van. Habár összecsukva kisméretűek, kinyitott állapotban erős fémvázuknak köszönhetően stabilak.
 • Fekvőszivacs is tartozik hozzájuk, de ha gyakran használjátok az utazóágyat, vásárolhatsz külön matracot is. Ez nagyobb kényelmet biztosít a gyermeknek. Normál matracot is bele tudsz tenni, de létezik speciális, kifejezetten utazóágyba való. Utazáshoz ez az ideális, mert összehajtható, így sokkal kisebb helyen elfér, könnyebb szállítani.
 • A vásárlásnál fontos szempont az emelőbetét: ez bizonyos típusoknál tartozék, de külön is megvásárolhatod. Használatát mindenképpen ajánljuk, mert ezzel a rácsos kisággyal azonos fekvőfelület-magasságot kapsz az utazóágyban. Így nem kell mélyre hajolni a babához, és, mivel jobban rálátsz, könnyebben szemmel tarthatod. Amikor a baba már fel tud ülni, akkor az alsó pozícióba kell helyezni. A kiságy pereméhez kell rögzíteni. Maximális terhelhetősége 9 kg.
 • Van olyan összecsukható gyerekágy, melyeknek 4 fix lába van, a legtöbb típusnak azonban két fix és két keréken guruló lába van. A kerékkel felszerelt típusok segítségével könnyebb az utazóágy mozgatása még összecsukott állapotban is. Ezt nem kell emelni, ha egy kicsit arrébb kell tenni, vagy éppen vinni kell egyik helyiségből a másikba.
 • Az emelőbetéthez hasonlóan nagyon praktikus az utazóágy pelenkázóval, főleg ha gyakran útra keltek. Ezen kényelmesen tisztába teheted a babát, akárcsak otthon, így bárhol vagytok, nem kell arra alkalmas helyet keresgélni.
 • Néhány modellnél lecipzározható nyílást is találsz az összecsukható kiságy oldalán. Ezen át önállóan is tud közlekedni a nagyobb gyermek. Mivel kizárólag kívülről nyithatóak, a csemete nem tudja önállósítani magát, de akár nyitva is hagyhatod neki.
 • Az utazóágyak két oldala hálós, így kilát a baba, tud nézelődni, és téged sem kell szem elől veszítenie.
 • Létezik hintáztatható változat is.
 • Extra tartozékok:
  Vannak olyan utazóágy típusok, melyekhez emelőbetét, pelenkázófeltét, pelenkatartó rekesz, játéktartó zseb, zenélő körforgó vagy szúnyogháló is tartozik. De az emelőbetétet és a speciális matracot külön is meg tudod venni.

Utazóágyak, utazójárókák

Nemcsak utazóágy, de utazójáróka is létezik. Ha szeretnéd, hogy a babának elegendő tere legyen a szabad játékhoz, akkor a legjobb választás az utazójáróka. Hiszen ezt kifejezetten játékhoz tervezték. Kialakítása általában négyzet alakú, így eltér az utazóágyak megszokott, a rácsos kisággyal azonos 120x60-as méretétől. Az utazóágy bár altatásra ideális, ugyanakkor játszhat is benne a baba, így amikor ébren van, akkor is biztonságban tudhatod, bárhol is vagytok.