Babafigyelő visszapillantó tükör

Segítség a választáshoz
Segítség a választáshoz

Segítség a vásárláshoz: Babafigyelő tükör

 

Ha veled utazik gyereked, vezetés közben a forgalom mellett időnként még őrá is oda kell pillantanod. Nagyobb lesz a biztonságérzeted, ha külön visszapillantó tükröt használsz a gyerekhez, így bármikor rá tudsz nézni anélkül, hogy ez a vezetéstől elvonná a figyelmedet, hiszen így nem kell hátrafordulnod, gyorsan le tudod ellenőrizni, hogy meg kell-e állnod, vagy anélkül is meg tudod oldani a helyzetet.

A babafigyelő tükröknek két fajtája van:

  • Az egyiket akkor tudod használni, amikor a baba a hátsó ülésen utazik a menetiránnyal szemben bekötött hordozóban vagy gyermekülésben. A tükröt a babával szemben kell felhelyezni, amit (és benne a babát) az autó belső visszapillantó tükréből fogsz látni. Ha nem tudod a belső visszapillantót úgy beállítani, hogy a kicsit is jól lásd és a vezetéshez is megfelelő legyen, akkor emellé felszerelhetsz egy másik tükröt.
  • A másik típust a belső visszapillantó mellé kell felszerelned (fajtától függően tapadókoronggal, illetve tapadókoronggal és vákuummal, vagy önfeszítő rendszerrel rögzíthető), a gyerekre kell állítanod, akit így anélkül is láthatsz, hogy hátrafordulnál. A kezdetektől javasolt a használata.